-
TL’de faiz oranları ve alt limitleri nelerdir?
-
Alman vergi uzmanların hesaplamalarına göre, “Cum-ex” ile devlet hazinesi 2005-2011 yılları arasında, 7,2 milyar euro zarara uğratıldı.
https://tr.euronews.com/2022/08/11/a...mercek-altinda
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Sadece 35 bin nüfusu olan Liechtenstein ın 5 bin nufüslu takımı olan Vaduz, 9 futbolcusu ve 2 milyon nüfusu olan Konyayı farklı yenerek eledi...
-
Dolar 17.95 lerde yatay seyretmesi üzerine epey düşündüm.
Aslında son küresel ölçekteki CDS düşüşlerinden sonra normalde TL nin de diğer para birimleri gibi değer kazanması gerekirdi diye düşünülür.
Ancak TL ne 18 i kıramıyor ne de aşağıya da bırakılmıyor gibi görünüyor.
Aşağıda hemen talep mi oluşuyor yoksa müdahale mi var...
Üstelik bir haftada ne idüğü belirsiz girişle MB brüt rezervinin rekor düzeyde arttığı bir zamanda...
KKM çıktığından beri kimse max. yüzde 17 faiz alamadı. Herkes bunu geçen dolar kuru karşılığı faizi aldı.
Peki, bir varsayımla KKM de 3 ay sonra ilk kez yatırılan kurun altında bir kur oluşursa ne olur?
Yatırımcı açısından basit...
İlk yatırdığı parasının dolar karşılığını alacak...
Bu kez ekonomi yönetimi TL de kalanlara hazineden fazladan kur karşılığı milyonlar veriliyor diye yaygara oluşmayacak mı?
Bir de içerideki ÜFE maliyetlerine ek olarak ihracatta düşme ve cari açık patlarsa ne olur?
TL nin aşağıya düşmesi bu nedenlerle istenmiyor olabilir mi?
Ancak saat 16 dan sonra 17.90 ın altı neden gösterilir? Buna da bir anlam veremedim.
-
2. SEÇENEK:
17,95 üstü durdurulurken altında çok güçlü bir talep var.
İki tarafta mevzilerine yatmış birbirini sınıyor ancak atağa da geçmiyor.
Grekoromen güreş gibi.
Şimdlik, kaçak oynayıp minderde birbirlerini sınıyorlar.
-
Opsiyonlu Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat Hesabı(ODDKKMH) yaptıran, duyan, gören varmı?
https://twitter.com/senolbabuscu/sta...MXp8P_4oEyFP4A
-
Bir 15 gun daha burda tutucaklar sonra salarlar diye düşünüyorum. 16.xx kkm dönüşleri 24 -25 i olması lazim haziranin ilk haftasına kadar sonra 17.xx başlıyor haziran sonuna kadar . ne kadar fark vermek isterlerse o kadar bırakacaklar.
-
Kkm günlük / haftalik / aylik giris miktarını gösteren bi site varmi ?