Originally Posted by
hep kazan
aldigi paylari , bildigim kadariyla 1 sene boyunca satamaz , o yuzden hemen su an yada yarin satabilme durumu sozkonusu degil ,
ikincisi , mantikli dusun , bu paylar senin olsa , bugun bu fabrikanin sahibisin , fabrika bittiginde her lotun kac lira deger kazanacagindan da haberdarsin , o paylari sen olsan simdi satarmisin , bu hisseler bugun gumus degerinde ama yarin altin degerinde olacak , satarmisin , beklermisin , patron sen isen tahtaci senin emrinde , istedigin fiyata yukseltir hisseyi , bekler yukselttirir yukardan satarsin
ucuncusu , patron kolay kolay kap atipta ben hisse sattim demez , patronun hisse satmasi demek yarindan itibaren hisse fiyatinin cokmeye baslamasi demektir , bu onunda isine gelmez , tahtacinin yapmasi gereken bi al sat kari var , hissenin ani cokusunden oturu al sata firsat bulamaz ve al sat karini elde edemez , tahtacinin kar etmesini engelleyecektir bu satis haberi , kolay kolay patron kap atmaz ben hisse sattim diye yani , cok ucuk senaryolar olmasi lazim boyle bi kap icin