ayrıca ülkeye her girişte 500 euro ülke imkanlarını kullanma vergisi alınmalı. türk yada yabancı fark etmez, hatta kaçak girenlerde dahil.
Printable View
200 TL kağıt paranın basım ve dağıtım maliyeti kaç liraya çıkmıştır şu sıralarda cevabı merak edilen soru.
Tahminim %10 nu kadar bir 20 lira maliyeti vardır.
Bu durumda geriye kalır 180 lira.
180 tl senyoraj geliri.karli bir iş nede olsa[emoji39]
Sen basarsan senyoraj,ben basarsam kalpazanlik oluyor.
Argentina Peso
at home :269
in the car : 529
Arkadaşlar motorlu taşıtlaR VERGİSİNİ Temmuz ve Ağustos aylarını neden tek seferde kredi kartı ile ödeme ekranı çıkmıyor....Bende ödeme ekranında Ağustos ve Kasım ayları ödeme ekranı çıkıyor.....Ne yapılmalı....
Nebçim goy goy döndü yahu EYT üzerinden...
Buyurun: Memleketin "resmi olarak" %37 si asgari ücretli... Asgari ücret üzerinden yıllara göre bağlanan emekli maaşı:
https://i.ibb.co/NmGL30r/EYT.png
Seçim yatırımı olarak; en düşük emekli maaşı 7500 Tl ye yükseltilmese 9000 gün çalışan EYT linin alacağı maaş 5701 TL.
Bak SGK' lıdan söz ediyorum. Sürekli primi ertelenen, faizi silinen Bağ-Kur, tarım çalışanı falan değil... Çatır-çatır primi nakit kesilen adam... Bu adam 9000 gün prim ödese bugünkü hesap ile alacağı para(popülist politikalar bu adamların suçu değil) 5.701 TL. Ödediği primin karşılığı bu... Hesabı yapan devlet... Diyor ki:
-"Bana bu kadar prim ödersen, sana bu kadar yıl sonra şu kadar maaş veririm..." 5.701 TL...
Hadi diyelim 1.000.000 kişi "haksız" emekli oldu. Bunlar da 5040 prim günündendir.
3.193.000.000 TL... Yıllık maliyeti. Yazıyla ÜçMilyarYüzDoksanÜçMilyon TL....
Heee diyebilirsin ki en az alan 7.500 alıyor... O emekli olanın hesaplayacağı veya karar verdiği bir mevzuu değil.
Şimdi sen o 1 milyon kişiye verilen ÜçMilyarYüzDoksanÜçMilyon' u sarayın günlük güvenlik harcamasına mı bölersin?
Silinen vergilere mi bölersin? Şimdi ekonomiye olası etkisini diğer çarpanlarla bir kıyasla bakalım...
Haaa "Deveye sormuşlar..." elbet... Negzel gündem değiştiriliyor, çarpıtılıyor. Vallahi mis.
EYT olmasa şimdiye feza bizimdi.
EK: Prim ödedikçe alacağı "maaşı azalan emeklilik" de sadece bize özgüdür sanırım.
EK1: Burada: "EYT' yi haksızlık sayan gelecek nesilleri ilgilendiren asıl şu":
Sen 50 yıl çalışsan; 99 öncesini bırak... 2008 öncesinin gelir seviyesini hayatında göremeyeceksin. SGK elbette kendi bütçesi olan ve doğru yönetilmesi gereken bir kurum. Ancak, bu mesele toplumun bütününü ilgilendiren bir mesele. Emekliye verdiğin para: kira, su, elektrik, ötv, eğitim harcı, kdv, toplumsal refah olarak döner... Diğerleri?
EK2: Modern bir devletten beklenen, o veya bu biçimde, o veya bu yaşa dek çalışmış insanlarının refahından çalarak ekonomiyi düzeltmesi değildir.
Ekonomisini düzeltip, adil biçimde: pasaportunu, kimliğini taşıyan, gerekirse ölmek üzere askere aldığı insanlara; en azından muhtaç olduklarında refah, huzur sağlamasıdır.
Millet güzel yere ev yapmış
Bodrum
https://i.hizliresim.com/oo418ei.jpeg