Benim doğduğum ilçede belediyeye ait kaplıca var zarar ediyor. Halbuki bu su seracılıkta kullanılsa ilçe istihdam ve kazanç yönünden ihya olur. Ne yazık ki seracılık için ruhsat sondaj izini verilmiyor. Plansızlik iletişim kopukluğu.
Printable View
Benim doğduğum ilçede belediyeye ait kaplıca var zarar ediyor. Halbuki bu su seracılıkta kullanılsa ilçe istihdam ve kazanç yönünden ihya olur. Ne yazık ki seracılık için ruhsat sondaj izini verilmiyor. Plansızlik iletişim kopukluğu.
Konya ovasinda yanlış izin ve sondajlarla su kaynakları kurudu, öyle deme..
Bir sürü obruk. Şu kaynaklarına dair çalışmaları okumuştum. 80'lerde 20 30 metreden su çıkarmış. Şimdi 300 metre sondaj yapılıyor..
Düzgün iyi düşünülmüş su politikasi olacak.
Termal suyu sera ısıtmada kullanıp geri basacak. Sera sulamada damlama sulama kullanacak. Karapınar ilçesi en fazla güneş gören en az yağmur alan yer. Burada denetim yok ve mısır ekilip yağmurlama şeklinde izinsiz ruhsat ile sulama yapılıyor. Eminim ki orada bu denetim işini yapan orada doğmuş büyümüş biridir o yüzden de denetim olmaz.
merkez bankası başkanı çok az konuşması piyasa için sıkıntı.....Yakında bu tavır sürerse homurtu başlar.....