:he:
mb de dollari düşüremezse,
verecem üçbeş gamyon para elaltindan dünyaca ünlü speklere
soros moros hepsini çağıracam masaya :drunk:
yuro gettirip dolar shortlattıralım vuralım kırbacı kırbacı.
03-09-2018, 23:30
tospa
Şimdi sonuç ne ağalar. MB isterse 1 dolar 1 lira yapar mı.
Yarın sabah 5 liradan 50 milyar dolar sürse bir manyak piyasaya kaç saatte biter.
03-09-2018, 23:31
altınorta
Alıntı:
Originally Posted by Bursa
Bu arada gıda enflasyonu 0 çıkmış. Yazıyla �sıfır�. İnanılmaz bir şey bu, hesaplayan arkadaş bana mutlaka ulaşsın. Hangi marketi kullanıyor öğreneyim ben de oradan alışveriş yapayım.
Doğrudur işlenmiş gıda değilde sebze meyveyi çiftçinin sattığı fiyattan hesabladılarsa eksi bile çıkar. Garip anamın bir ineği var kaç yıldır 1 TL den verir sütçüye sütünü. Ama yem fiyatları 2 ye katlamıştır.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
03-09-2018, 23:31
Desperado
Alıntı:
Originally Posted by altınorta
Ben elimde dolar olmadan TL ile dolar satabiliyorum ama.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam,yurt dışından döviz getirip onu vıop'ta teminat olarak yatırmak demek onu TL'ye çevirmek demek... keşke onu yapsalar, zaten kırk takla atıyorlar dışardan döviz girsin diye... dışardan gelip doları satıp TL'ye çevrilip teminat olan TL ile mi TL'nin sahibi MB'yi vuracaklar, zaten bu aksiyon spotta satış demek...
Aracı kurumların döviz işlemleri yapması yasak olmasaydı,
dolarını götürdüğünde sana tl kredi açıp bir de kahve söylerlerdi bence. :he:
03-09-2018, 23:32
Kurt73
Alıntı:
Originally Posted by JAS
Ben dün akşam yeni rakıyı ve votkayı 2 yıllık (full), sigarayı 1 yıllık (%50) longladım. Bu akşam ya da yarın ek yapacağım. Gıda ve temizlik zaten hep full durumda. (Yeşillik ve kısmi sebze-meyve zaten bahçeden üretim).
Ekten sonra 2 yıl alışveriş yapmasam da olur. [emoji4]
Sigara 1 sene sonra en iyi koruma koşulları dahi olsa bayatlar/kurur, alişilagelen tadını kaybeder diye bilirim...
03-09-2018, 23:33
guvence
Alıntı:
Originally Posted by Desperado
hocam,yurt dışından döviz getirip onu vıop'ta teminat olarak yatırmak demek onu TL'ye çevirmek demek... keşke onu yapsalar, zaten kırk takla atıyorlar dışardan döviz girsin diye... dışardan gelip doları satıp TL'ye çevrilip teminat olan TL ile mi TL'nin sahibi MB'yi vuracaklar, zaten bu aksiyon spotta satış demek...
Bu durumda tl yaratmalarının yolu yoksa ,o zaman tek yol kalıyor eğer ki amaçları kötü ise hisse satacaklar,kim alacak demeyelim biz alıyoruz ve ta ne zamandır taşıyoruz.
03-09-2018, 23:33
EWP
Alıntı:
Originally Posted by Bursa
Bu arada gıda enflasyonu 0 çıkmış. Yazıyla “sıfırâ€. İnanılmaz bir şey bu, hesaplayan arkadaş bana mutlaka ulaşsın. Hangi marketi kullanıyor öğreneyim ben de oradan alışveriş yapayım.
bimdeydim bugün
peynir kaşar yoğurt çay ve şeker geçen ayın aynısıydı fiyat olarak
sordum zam yok mu bunlara diye yarın abi dedi
hepsine birden yaparsak kaçıyor müşteri sıraya koydular dedi.