Akçay,
Var mı bir gelişme?
Printable View
Akçay,
Var mı bir gelişme?
Tabi herkes bir değerlendirme ve tahmın yapıyor
ona görede poz taşıyor
kasım sonrası piyasa giren büyük para piyasadan çıktı
üste yeni arzlarla da para çıkmış oldu
ya yeni para girecek
yada hareketler sınırlı kalacak
zaten piyasa bir yöne gidiyor ve para girmişse
başkaları bizi alakadar etmiyor
ama para girmeden olan hareketler de
düşüş için de bahane lazım oluyor
işte o durumda
ben kendi adıma
yurt dışını risk olarak görmekteyim
diğer yazdıklarında haklısın
bu hafta bakalım ne olur
ama nato toplantısı öncesi
ben perşembe abd enflasyonunu önemsiyorum
halkb mevzusu çok uzatılıyor.. banka almak isteyen için bir sürü diğer seçenek var.. zerre ilgilimi çekmeyen bir hisse..
halkb ile amaç ne?? birden %100 kazanmak mı? çok mu düştü o nedenle %100 çıkacak??
"eskiden 10 dolardı oraya gelse süper olur abi" filan, mantık bu mu??
garan aldığında..biliyorsun bilançoyu aşağı yukarı tahmin edebiliyorsun.. veya diğer özel bankaları.. özellkle garan akbank isctr.. bunların bilançolarını nerdeyse milimetrik hesaplıyorlar.. ki piyasa faizi belli.. eurobondlar belli.. yani bir çok makro şey belli.. ne kadar kredi büyümesi yapmışlar.. mevduat tabanları ne kadar genişlemiş (fonlama kaynakları yani)..aşağı yukarı oturmuş bir süreç var bu tahminlerde..
aynı şey halkb için geçerli mi?? değil.. ne olacağını bilmiyorsun.. bilançosunu tahmin etmek imkansıza yakın.. kamu müdaheleleri nedeniyle..
halkb ve garan.. ikisi de borsaya açık diye ikisi de aynı kurallara tabi manasına gelmiyor fiyatlamada.. yatırımcı mümkün olan en şeffafı seçer..ki yıllardır zaten bunu yapıyor..halkb açısından mevzu sadece halkb davası değil.. şeffaflık..
En az 3 ay uçmayan kaçmayan ama aynı zamanda da çökmeyen yatay testere piyasası bekliyorum.
Ama erken seçim vb açıklanırsa işte o zaman büyük hareketler beklerim.
Böyle bir dönemde erken seçim olursa kaybedeceklerini bildiğinden dolayı erken seçim yapamazlar. Muhalefet de mevcudu koruma ve koltuk sevdasında... hal böyle olunca 2023'e kadar seçim meçim olmaz.
Borsa açısından beklenti olmadığından yatayda sallan yuvarlan dönemi...
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir...
bir zaman 5 vakit namaz da kılmış biri olarak, % 90 insan zaten Tanrıya inanıyor. o konuda sorun yok. sorun dinlerin algılanış biçimi. dinler temelde iyiye, doğruya yönlendirmeye çalışıyor. bir yerde toplumsal düzenin sağlanmasına katkı sağlıyor. lakin siyasete alet edildiğinde, diğer kesim dinden tümden uzaklaşıyor.
diğer taraftan benim dinim iyidir anlayışı, yüzyıllardır milyonlarca insanın birbirini öldürmesine neden olmuş. bu itibarla her şeyde olduğu gibi azı karar, çoğu zarar.
bankalarda ciddi bir hazırlık var ama bunlardaki şeytanlık bitmez