Eupwr yatırımcı daha önce ilan ettiği yatırımcı sunumunda değişiklikler yaptı..
Printable View
Eupwr yatırımcı daha önce ilan ettiği yatırımcı sunumunda değişiklikler yaptı..
https://i.hizliresim.com/1r26h9x.png
Son durumu bu..
Gesan için henüz bir revizyon yapılmadı..
Satışlar 9 aylıkta 9.6 milyar tl idi..son çeyrek 18 milyar tl gelirse yatırımcı için güzel günler gelir ..
hatırladığım kadarıyla enflasyon muhasebesinden 1,3 milyar tl kayba uğramış idi...önümüzdeki sene bu kayıp olmadığında rasyoları çok ucuzlamış olacak..karlılık çok artacak...
Bu arada sene sonu 2 milyar tl ye yaklaşan bir kar rakamı gelirse ciddi bir temettü beklentisi de oluşur..
ben geçmişte gesan sattıktan yaklaşık 3-4 ay sonra gesan ile birlikte diğer enerji şirketleri de düzeltmeye girmişti...o sıralarda artık faizler de yükselmeye başlamıştı...düzeltme sürecinde bana özelden gesan ve diğer yenilenebilir enerji hisselerini soran herkese ,bu şirketlerin çıktıkları temel rasyoların altını doldurmaları gerektiğini söylüyordum...bu altını doldurma nasıl olabilirdi ?? hissenin fiyatı ya yerinde kalarak yataya girmesi veya fiyatının aşağı inmesi gerekiyordu...faizlerin aşırı artması ile piyasanın da durgunlaşması ile ne yazık ki hisselerin hepsi düşmeyi tercih etmek zorunda kaldılar...
bundan sonraki süreçte sürecin tersine işlemesini bekliyorum...faiz düşüşleri ile birlikte borsaya nakit ve yatırımcı akışının olmasını , piyasaların canlanması ile de yenilenebilir enerji şirketlerinin işlerinin daha da artması ile karlılıklarının artmasını bekliyorum...
kısacası iyi günlerin zaman ve süreç içinde gelmesini bekliyorum...sektör canlı ve şirketler de agresif büyümeye devam ediyorlar...
fosil yakıtların fişi çekiliyor..karbon nötr hedefine odaklanılıyor...iki yıl önce türkiyenin fosil yakıtlara ödediği miktar 97 milyar dolar idi...türkiyenin yenilenebilir enerjiyi teşvik ederek enerji açığını yenilenebilir enerji ile ikame etmesi gerekiyor..bunun için çok ciddi yatırım ve teşviklerin verilmesi gerekiyor...bu sektörde yer alan şirketler hızlı büyümeye devam edecekler...dün paylaştığım bazı notlarda gesanın artık kendi alanında türkiyenin birinci şirketi olduğunu öğrendik...