has ve öz şahit mi o :he:
Printable View
bu işin temel senaryosu ise Çinin bir kuşak bir yol projesidir,...Batı ve Natonun bütün yaptığı hamleler Çinin bu devasal projesine bir karşı çıkştır,..
İki temel yol güzergahı vardır,
Ana yol Çinden çıkarak Rusya üzerinden Almanya ve oradan bir şemsiye gibi Avrupaya dağılır, ..bu yol üzerinde şimdi savaş var, yani bu yol sabote edildi,..
İkinci yol bu defa Türkiye üzerinden Avrupaya geçiş şeklindedir,...bu yol üzerinde PKK terörü 1984 çıkışlı devam ediyor, ben buna İkinci Çin seddi diyorum,..yani buradada yayılmacı terör var,..Kendisine büyüğünden Kürdistan çiziyor,..
keza buna Kafkasların artan dozajda eklenmesi ihtimali de var,..son olarak Yunan başbakanı Ukrayna Odesa limanını ziyaret ederken, Yunan dış işleri bakanı Ermenistanla Stratejik anlaşmalar imazaladı ve Türkiyeyi işaret etti,..Keza yukarıda Egede Dedeağaça ABD yığınağından bahsetmiştim,..
şimdi üçüncü yola girer isek üçüncü yol deniz yolu ve Yunanistan üzerinden Avrupaya çıkışlı,..burada ilaveten bazı nehirlerin Avrupa nehirleriye bir iç su yolu olarak birleştirlme projeleri var ve şayet Yunanistan egeyi kapatırsa, Ege bir Yunan gölü haline dönerse bu durumda Akdenizin başat limanı Yunanistan ve İtalya olur,..Türkiye devere dışı kalır, ..
keza Yunanistan Kıprısı da hallederse Akdenizide Türkiyeye kapatarak Süveysten çıkan bütün deniz yolunu Mısır ile birlikte kontrol eder,..
dolaysıyla eğer Çinin projesi sabote ediliyorsa Çin Rusyayı mutlaka destekleyecektir, Türkiyenin Kafkaslarda yükselme ihtimaline karşı by_pass olmaktan korkan İran Azerbeycan üzerine yürüyebilir, İran Selçuklu hafızalıdır ve zaten ABD ye karşı Çin ve Rusya ile ittifak halindedir,..
Azerbaycan üzerine İran yürürse Türkiye buna seyirci kalmayacaktır,..Türkiyenin doğusunda PKK terörünün de çok istediği bir savaş hali çıkacaktır,..
Doğusuna yönelen ve zaten Suriye, Irak ile Güneyinde meşgul olan bir Türkiyeye karşı Yunanistan oldu bittilerle Egede gerekli genişlemeleri rahatça sağlıyacaktır,..
Suriye iç savaşı ile Türkiyeye göçmüş olan sığınmacılar da bu işin tuzu biberi olabilirler,..
umarım bunların hiç biri gerçekleşmez
İran birşeyini kıpırdatamaz.
birileri terörü kaşıyor.
Kaşıyan adaylar arasında fazla ülke de gözükmüyor.
Bakalım matruşkadan ne çıkacak.