bitcoin misali olur ilerde bence..
1 dolarken kimse yüzüne bakmazdı 750 dolarda kapış kapış gitmeye başladı.
dolarda 5 üzerinde böyle algı yaratabilir. :oleyo:
Printable View
Mb piyasaya karşılıksız 10 Milyar verdi söylentisi dün akşam haberlerinde Bloomberg ht de sorgulandı , konuk bayan böyle bir bilgi yok olsa MB mecbur yayınlardı dendi. Ne zamandan beri Türkiyede işler bu kadar şeffaflaştı merak ediyorum.! Mb dan yalanlama gelmediğine göre bu benim için doğrulama kabul edilmiştir. İşler bu aşamaya gelmişse vayki vay, yıllar sonra eski düzene geçilip karşılıksız para basmak demek bu şartlar altında höst yüksek enflasyon demektir ki Dolarda yükselişe bu durumda kaçınılmaz demek hafif kalır uçacak fezaya gidecek demek gerekir.
Yüklü bir devaluasyon 1994 ve 2001 yıllarında devletin borcu yüksek özel sektörün döviz borcu çok çok düşük olduğu için iyi sonuç verdi. Şimdi durum tam tersi. Yüklü bir devaluasyonun 1994 ve 2001 gibi kurtarıcı/düzeltici bir fonksiyonu olmaz hatta daha da beter bir duruma sokabilir.
1-2 günönce konu forumda gündeme geldi ve gerek M1 gerekse M3 para arzı üzerinden yorumlar yapıldı. Ben de görebildiğim kadarıyla işin piyasaya verilen banknot kısmı enflasyon ile uyumlu bir meblağ idi. Aşırı bir şey yoktu , hatta M3 para arzında geçen yıllara göre hafif bir sıkılaşma da görülüyordu. Ama belki bunu daha uzman kişilere sormak ta gerekebilir.
Elinde her türlü gücü olan Merkez Bankasi PPK , bu gücü kullanmıyor ve her gün TL’nin değer kaybına göz yumuyorsa bu vebalı uzerine almayıp istifa etmelidir . Eğer sadece sözle sağlıksız hareketler var demeyi artık alev alev yanan dolar/TL’yi durdurmaya yeteceğini düşünecek hale düştüyse 1dk orada durmasınlar . Geleceğimizi berbat hale getiriyorlar . Suan bu yaşananlardan bana göre bas sorumlu merkez bankası başkanı ve ppk üyeleridir . Eğer siyasi baskı varsa istifa et ben bu vebalı almam de ama gerekeni yapabilme gücün varken boyle bizim gibi piyasayi izleyeceksen orada ne ısın var ? 3 ay önceki verilerle suan ki veriler arasında dağlar kadar fark var . Arjantin ile karşılaştırılacak bir ülke miyiz ? Bu hale düşürdünüz ve geri dönüşü olmayacak yerlere gidiyoruz .. Gun geçtikçe elindeki en büyük koz olan faiz arttırımının anlamı kalmayacak .. 300 baz puan faiz arttırsan dolar 4 TL’nin altına mi inecek ? Muhalefet de bu konuda sessiz .. Artık gereği yapılsın geleceğimizi daha berbat etmeye hakları yok ..
Son yarım saattir 4.50TL'yi vurup çekiyor vurup çekiyor. Adeta gıdıklıyor.