"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."(ariston'dan alıntıdır)
Printable View
Hüseyin Günay
@huseyingunayDC
·
58d
ABD, AB ve İngiltere, Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkartılacağını pazar günü açıklamayı planlıyorlar
YTD
Rusya'da halkı panikletmek istiyorlar bence. %5 parasını çekmeye kalksa zaeten ciddi sorun olabilir. Bankacılıkta sistem güven esasına dayanır.
>>>
ibrahim Haskoloğlu@haskologlu·20d#SONDAKİKA
Rusya Merkez Bankasının varlıklarını felç edeceğiz.
Bu karar, Rusların işlemlerini donduracak, varlıklarını tasfiye etmesini imkansız hale getirecektir.
— AB Komisyonu Başkanı von der Leyen
Günümüzde bence kimse kimseyi enayi yerine koymasın demek daha doğru olabilir.
Kazanılmış haklar ilerleme ve gelişmeyi önlüyor. Ekonomide Pareto Prensibi vardı, bir kişinin durumunu geriletmeden başka bir ilerleme olamaması durumu Pareto Optimum olarak adlandırılıyor. Bazen birileri geri adım atar ve diğerleri çok fazla kazanç sağlayabilir. Enayi yerine konulmama prensibi o yüzden daha ileri bir durum, o kişiye/gruba enayi muamelesi yapılmaması gerekir.
Günümüzde uzlaşmacı, arabulucu, negotiator vs kavramlar öne çıkıyor. Herkes hakkını tam alacak diye ısrarcı olunca sistem genelde kilitleniyor. Tabi orada da aracının çok dikkatli davranması ve tarafları enayi yerine koymaması gerekiyor. Geçen yıllarda güneydoğu'da aşiretlerarası arabulucuyu öldürmüşlerdi, hiç olmadık şey dediler.
Aracılık vs çok özel işler, bal tutan parmağını yalar prensibi sakat bir prensip. Borsada da aracı kurumlar çok dikkatli olmalı bu arada, frontçuluk çok önlenemeyen bir şey.
Bazı avukatlar araulucu olabiliyor aşağıda bir kısım bilgiler verilmiş. Mehkemeye gitmeden hızlı bir çözüm. Ama ben hakkımı tam isterim diyen mahkemeye de başvurabilir.
https://alternatifcozumler.adalet.go...orulan-sorular
Sayın Ariston;
Boğazıma kadar bir hissedeyim.Kendim ayağıma sıktım desem yeridir.
Kaynakları ile birlikte haberler paylaştım.
Swift tek değil ki...Tabloya genel bak..
Canım sağolsun ne diyeyim..YTD
Medeni yasalara göre uygulama olmalı.