Burgan pazarlıksız 14,85% veriyordu geçen hafta sanırım pazarlıkla 15,00% alınabiliyor.
Syg.
Printable View
Burgan pazarlıksız 14,85% veriyordu geçen hafta sanırım pazarlıkla 15,00% alınabiliyor.
Syg.
TEB Özel hala %14.50 de TL ısrar ediyor. Bilginize.
Az diyorsanız TEB e bulaşmayın. Siz bilirsiniz.
Arkadaşlar bir yıl boyunca 12 defa 32 günlük yuzde 14 brut ile bagladıgımız mevduatımız. Yıllık bilesık yuzde kac net faiz alır.
Beni hesabıma göre 12x32 =384 gün için bileşik net faiz %15i buluyor.
Dogru mudur?
9000 gün yani 300 ay ödenen prim bugüne yaşlandırıldığında 500kTL'nin üzerinde bir birikim yapıyor. 500kTL bugün aylık 5500 TL getiriye sahip. Yine kabaca ileriye yaşlandırma yaparsak aslında Dudu aldığından çok daha fazlasını devlete ödemiş olacak. Zira nakit 500kTL'yi aylık 1200TL ile 1200 TL'nin enflasyon oranında güncelleneceğini hesaplasak dahi yakalamak epey zor.
Şu çok açık 9000 gün üzeri prim yatıran bağkurlular , bir bakıma 5000 iş günü ile emekli olacak olan SSK'lıları finanse ediyor. Bir bağkurlu olarak bu bana göre büyük bir haksızlık.
Değildir gibime geliyor. 13.22% buldum.
https://bilesik-faiz-hesaplama.hesabet.com/
bende bağkurluyum bağkurlu hem en yüksek primi öder hemde en az emekli maaşı alır gitgide aylık bağlama oranları da düşmekte !! 2008 den sonra full bağkurlu olanın bugün emekliiğe hak kazandığını düşünürsek bağlanacak maaş 640 tl civarı olacak ! kendimi enayi gibi hissediyorum ! sanırım 5400 prim gününü doldurup yaştan emekli olmak en mantıklısı !!
Evet hep bağkurlular ssk'lı emeklileri finanse eder. Bğkur ödeyen patronlar esnaflar her zaman suçludur. Patronlardan ya da beyaz yakadan alınan vergiler alt düzey gelir gruplarını finanse etmekte kullanılır. Her zaman patrona suçlu gözüyle bakılır bizim ülkemizde.Şimdiye kadar işçi-işveren uyuşmazlıklarında işveren lehine bir mahkeme kararı görmedim.
Sanırım devlet bu şekilde işverenlere finanse ettirerek işverenin cebinden sosyal adaleti sağlıyor.