Haklısınız. Nüfüs patlamasının tek sonucu göçtür. Bu göçe karşı durursanız savaş çıkar. İklim değişikliğide göçü teşvik ettiğine göre herkesin işi zor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Cikan gazin yarısı Chevron'a aitmis.
Tabiiki o sekilde olmaz, adi üstünde bilim kurgu.
Ancak nakit para kullanmayi bir yasaklasinlar, ardindan altin gibi yatirimlarida yasaklayacaklar.
Her türlü yatirimlarimizi denetime tabi tuttuklarinda, bir tusla hayatimizi kaydirabilecek seviyeye geldiklerinde In Time benzeri bir durum olusacak zaten.
Kimsede korkusundan bir sey diyemeyecek.
Beklentim daha cok bu sekilde.
Korona pandemi korkusunu kullanarak amaclari öncelikle sinirlarini daha siki kapamak ve ileride olacak göc hareketlerine daha iyi hazirlikli olmak.
Koronadan önce toplum icinde, cok olmasa da empati vardi bir kisimda göcmenlere karsi, o empatide yavas yavas yok olmaya basladi.
Diger taraftan fanatik yesiller icin seyahatin kisitlanmasi sayesinde CO2 azalir düsüncesi hakim.
Fanatik sol olusacak finansal sikintida sermayeyi ele geciririz hayalinde.
Fanatik sag, irkciligi, milliyetciligi, yabanci düsmanligini arttirip pay kapariz hayalinde.
Du bakalim ne olcek.
Almanya ve kuzey avrupa savaşma , kim olduğuna bakmadan ticaret yap mantığı ile bu noktaya geldi. Aşırı solda, aşırı sağda bulunduğu noktadan aşağı getirir. Bir değişim istiyorsanız. Bunun teknolojik inovasyonla olması gerekiyor. Karbon vergisi vs derseniz rakibinize destek verirsiniz.
Dünya eskisi gibi değil sizin satmadığınızı satacak bir her zaman var.
Dogru da siz bunu normal almana anlatin.
Adam kendi aleminde yasiyor. Onlara bakarsan tüm dünya (özellikle avrupa) onlara mahküm, ne yaparlarsa yapsinlar, onlar iyi yasamaya devam edecek.
Dünya'da olanlar onlari baglamiyor kafasindalar. Eger sirket yöneticileride bu kafada olsaydi coktan batmislardi.
Ben şu anda alman olsam merkel gitmesin diye kampanya yapardım.
Bugün fransanın kendi ticari çıkarları için doğu akdenizi bulandırmasına ve ab içinde kendi taraftarı olan bir blok yaratmasına engel olmasının temel motivasyonu barıştan gelen zenginliği korumak.
yoksa bu kadar ülkeye silah satacak kadar teknoloji altyapısı olan bir ülkenin bu kadar zayıf bir ordusunun olmasının açıklaması yok.