su borsa da KOÇ kağıtları gibi asil kagıtlar yok çogu zaman endeksi ipten bunlar aldı yatırımcısını zengin etti valla
Printable View
su borsa da KOÇ kağıtları gibi asil kagıtlar yok çogu zaman endeksi ipten bunlar aldı yatırımcısını zengin etti valla
Geçen bir arkadaş ile laflıyorum.
2 senedir borsada..
Bezdim walla dedi..
Ne var elinde dedim froto dedi..
Dedim 950 den mi aldın
yoo 400 küsürlardan almış..
ee dedim 2x yapmış..
abi bitik kağıt diyor.
:oleyo:
2x 3x falan artık bu nee yaaaaa falan oluyoruz..
10 tl lik adel in 700 leri 20 tl lik brsan ın 900 leri hekts sasanın 100x yaptığı bir borsada..
2x hele 1 senede..
sütçü beygiri falan işte..:oleyo:
Tosyalı Sarıseki'de ilk ihracat geçen ay gerçekleşmiş.
https://siirtgazetesi.com.tr/tosyali...ercekyestirdi/
Giriş: 27-08-2023 09:07Güncelleme: 27-08-2023 09:42
Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi İlk İhracatını Gerçekleştirdi
..
Bu kapsamda Tosyalı Algerie'nin spiral tesisine toplam 7.770 tonluk, 16,00 mm kalınlık-1500 mm genişliğe sahip 249 adet rulo çelik sevkiyatı gerçekleştirildi. Yeşil çelik kategorisindeki bu ürünler, TOS5250, bir başka ifadeyle S355JR malzeme kalitesinde olup Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi Quantum ocağında gerçekleştirilen ilk üretim olarak dikkat çekiyor.
ODAS costu köfteler sizi :)
Demek talimat geldi hisselerinizi kaldırın vatandaşın alacağı yok dendi.
KOÇ kağıtları falan hikaye.Hepsi aynı hikayenin yancısı.
Bir sene öncede Ereğli için efsane hisse senedi denirdi.Ülkemizde sermaye her ne kadar muhalif görünsede iktidarla hep işbirliği içindedir.Endeks mühendisliği de burda başlıyor zaten.Önümüzde bir enflasyon gerçeği var.Ama bundan daha önemli olan.Bu ülkede sermaye kontrolü.Paranın işbirlikçilerde toplanması isteniyor.
Dolayısı ile liralaşacağız diyor en yetkili ağız bir bakıyorsun üç vakte kadar paran devalüe olmuş.Enflasyonu tek haneye indireceğiz diyorlar bir bakıyorsun son yılların en yüksek enflasyonu patlıyor.Siz bunları önceden bilmiyorlar mı sanıyorsunuz?Her şey kontrolleri altında.Sernaye transferinin kralı yapılıyor.0.69 konut kredileri ,sonu gelmeyen KOBİ destekleri,sanayi iş adamlarının aldığı sonsuz krediler,vergi afları hepsi aynı amaca hizmet ediyor.
Hisse senedi alıyorsun bir bakıyorsun üstüne öküz oturmuş gibi hisse iki kadamede yada hızla aşşağıya.Sattığın anda üç vakte kadar roket.Sanayi alıyorsun turizm,gıda alıyorsun ilaç gidiyor.Halka arz furyasıyla son darbeyi vuracaklar az kaldı.İlk önce insanlar kolay paraya inansınlar güzelce yemlensinler.Fezaya çıkarılmış hisseleri kucaklarında bulacak herkes.
Ha asla yerle bir olmayacak borsa.Her şey kontrol altında.Dövize mevduata gitmesini engellemek için sürekli ışıklar yanıp sönecek.Her seferinde hep yanlış ata oynadığını bu kez talihinin döneceğine inanacaksın hatta bir kaç seferinde gıdım gıdım kazanacaksın.Ama sonuç yine hüsran.Tezgahın kralını kurdular.