Öldürmek = ekonomik anlamda batırmak
Katliam = ekonomik katliam.
Evet sert zamanlardan geçiyoruz ama tüm yorumlarımız ekonomik bağlamda.
Aman yanlış anlaşılmasın.
Printable View
Öldürmek = ekonomik anlamda batırmak
Katliam = ekonomik katliam.
Evet sert zamanlardan geçiyoruz ama tüm yorumlarımız ekonomik bağlamda.
Aman yanlış anlaşılmasın.
Walla bu ne ya..yok 4,50'yi geçermiymiş..yok 5 gayme olurmuymuş..:whistling:
Değerli TL onurumuzdur..:)
Alıntı:
Erdoğan; TL'nin değerinin düşürülmesine sıcak bakmıyorum. Niye paramızın değeri düşürülsün ki? Ben dünyadaki diğer paraları etkileme gücü olan TL'nin ekonomiye daha büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Kendi paramızla ithalat yapar duruma geldik. Bu bizim onurumuzdur, niye kaybedelim.
Bence hükümet daha doğrusu cumhurbaşkanlığı döviz konusunda sizin gibi düşünmüyor. Döviz yükselebileceği yere kadar yükselsin , faize dokunmayalım modunda. Sanırım devalüasyon sonucu 2001 gibi olur diye düşünüyorlar. Ama özel sektör döviz borçluluğu bu kadar yüksekken sanırım bu kriz bankalara da ciddi oranda yansır. Döviz artışı sonucu enflasyonda fırlar. Sonuç venezüella olur diye düşünüyorum. Hiper enflasyon ve batık bankalar şirketler . Tabii ben anlamam bu işlerden sayın Cumhurbaşkanı ve danışmanlarının bir bildiği vardır herhalde.
Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaştığı ve çoğunluğu siyasi olan konuşmalarını bence bağlayıcı olarak nitelendirmemek gerekli.
Önüne parametreler koyulur, karar verir. Tam tersi devalüasyonu da seçebilir. Ecevitte olduğu gibi (Ecevit'i en çok güvendiği Hüsamettin özkan ikna etmişti) danışmanları ikna eder özel sektör borcuna rağmen deval'i seçer bunu bilemeyiz.
Ben kendi bakış açımdan yüklü bir deval'in daha tahrip edici olacağını düşünüyorum.
Yüksek kur (aşırı deval'e kaçmadan), yüksek faiz kısa vadede en az hasarlı çözüm gibi duruyor. en azında özel sektörün döviz borcu belli bir seviyenin altına inene kadar veya yüksek oranda hedge edilene kadar.
Ben tam olarak aynı düşünmüyorum. Hem yüksek faiz hem de yüksek kur ile belirli bir süre idare edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yani dövizi enflasyon oranının üzerine yükseltmeyecek kadar kafi ve nispi yüksek faiz. (F1 diyelim)
Yine dövizdeki artışı enflasyon oranının çok altına çekmeyecek kadar kafi ve düşük faiz (F2 diyelim)
F1>Foptimum>F2
4.50 ve üstüne atmadan haftayı kapatacağız Pazartesi kaldığımız yerden devam ederiz.