[QUOTE=Manouche;654946]200k 35gün
Vakıf 13,50
Teb 13,75
Finans 14
Deniz 14,25
Geçen aya göre 0,25-0,5 arası düşüş gözüküyor
Printable View
[QUOTE=Manouche;654946]200k 35gün
Vakıf 13,50
Teb 13,75
Finans 14
Deniz 14,25
Geçen aya göre 0,25-0,5 arası düşüş gözüküyor
Ülke bazı ürünlerde fiyatlama konusunda oldukça aşırıya kaçıyor.......Mesela Kırmızı ET ; Gürcistan da Kilogramı 5 TL .... Hemen yanı başındaki şehirlerde Kilagramı 40 tl ......Tam 8 kat fark var.....Millet uyanık tabi.........Arabasına binen Artvinli Ardahanlı Karslı gidip oradan 5 TL den et alıp geliyor , benzin ,sigara vb de yanında amorti oluyor......... :oleyo:
AB ülkelerinde ortalama fiyat 5 EURO ......20 tl ye etin kralını alıp yiyorlar.......
Ülkeyi yönetenler kendi haklını nişastaya(ekmek,makarna ,patates vb) mahkum edip hem zihinsel hemde bedensel gelişimine engel oluyor ama kimse neden ben nişastaya mahkumum demiyor......
Yabancıya sıfır stopaj uygularken bana %10 stopaj uyguluyor......Enflasyon ,işsizlik hesaplamaları ile oynayıp her şey süt liman gösteriliyor ...........
Ben 15 ile bağlayamadım diye üzülüyordum , Şimdiki oranlar biraz daha kötüleşmiş..............
Avrupa et talebinin %60 ı çok ucuz fiyatlı domuz eti, bu durum dana eti talebini ciddi oranda azalttığından dana eti fiyatı ciddi oranda baskılanıyor ve düşüyor.
Yabancıya sıfır stopaj var ama o yabancı kendi ülkesinde bu kazancı beyan etmek zorunda. Bu durumda kanun dışı yollara sapmayan yabancı (ki bu avrupa ve amerika'da epey riskli bir durum) bizim ödediğimiz stopajdan daha fazla vergi ödüyor.
Sayın Heval,
Gürcistan'da yerel para ve döviz için mevduat faizleri ve mevduat güvencesi nasıl?