Japon Yeni - JPY
AL 0.14811 TL
SAT 0.14569 TL
İşbank fiatıdır.
Printable View
Japon Yeni - JPY
AL 0.14811 TL
SAT 0.14569 TL
İşbank fiatıdır.
Ben diyorum ki Konya'ya yağmur damlası düşmedi. Bu durumda yakında büyük akbabalar buğday stoklar. Çok fazla ithal edecek para yok ama Putin amca veresiye buğday arpa da verirse o başka. Başka türlü bu iş çok ciddi sıkıntı.
Bir gıda kıtlığıdır taktın vallahi.. :kahkah: Rahat ol . Bu ülkede israf edilen gıda bile Yunan- bulgar gibi ülkeleri besler.
Esas sorun çok başka, memurlar sürekli twıtter hashtag açıyorlar, hükümete ağlıyor, sızlıyor zaman zaman oy ile tehdit ediyorlar.
Örnek link. https://twitter.com/search?q=%23Emni...ertical=trends
Çuvalla para verseniz bazı meslek gruplarını memnun edemezsiniz. Sistemle oynamayacaktınız. Bir kez ayarı bozarsanız artık yalama olur ve ayar tutmaz. Hiç kimse ben normal şartlarda bu işe layıkmıyım, aldığım ücreti hak ediyormuyum demiyor. Sürekli ver- hakkım vb. bağırıyor. Hükümet ise çocuğunu kuran kursuna gönderen ailelere çocuk başına ayda 150 TL. veriyor. ( aile sosyal hiz. bakanlığınca )
Memurlara benim teklifim , kuran kursuna yazılan her memura aylık 250 tl. ilave ödeme istesinler. Anında alırlar. hem de dini eğitimden geçerler.
Bugün teyze oğlu bir hesap yapmış, anlattı şaşırdım. Kendisi emekli binbaşı , yeni zamlarla 13500 tl. alacakmış. Sitenin kapıcısıyla artık denk olduk, çok şükür ahirette hak ihlalinden yırtacağım dedi. Hesabına göre ;
Asgari ücret ,; 8500
Kiradan muafiyet ortalama 2500 tl.
Isınma- elektrik- su vb. 800 tl.
fazla mesai , bayram ücreti vb. 500 tl. toplam geliri = 12300 tl.
Daire sahiplerine yasak olan ortak alanda Poşet, plastik, karton vb. biriktirerek satıştan gelen parayı, damacana su bayiliği yaparak bitişik siteyle birlikte 400 daireye su servisinden kazanılan gelir hariç.
Artık yöneticilik kadroları hariç tüm ücretlilerde üsten aşağıya basarak - alttan yukarıya da iterek ortada denkleştiriliyor.
Sayın canlı kardeş. 2500 e ilçede daire bulursun kapıcı olan yerlerde bile en düşük 5000 TL. Elektrik beleş olunca aylık 500 yaz onun internet su da beleş aidat yok. Isınma derdi yok. Senin emekli binbaşı akraban onun yanında fakir kalır. O kiracı eskiyse kiralık dairesi vardır ara ara satılan kiraya verilen dairelerden de geliri var adamların hayatı beleş
Partisinin grup toplantısında konuşan AKP li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüde Adnan Menderes i ve 14 Mayıs 1950 seçimlerini hatırlatarak, Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, altılı masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına yeter diyecektir dedi ve açıkça seçim tarihi mesajı verdi. AKP nin seçim takvimini deşifre eden Cumhuriyet, 14 Mayıs tarihinin netleştiğini yazmıştı. Meclis ten seçim kararı çıkmazsa Erdoğan, 8 Martt a TBMM yi feshedecek.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...Slider%20Haber
max 10 milyon kisinin yasamasi gereken marmara cevresinde su an 30 milyondan fazla insan yasiyor.
tamaminin su tuketimine karsilik baraj sayisi o kadar artmadi.
alt yapi atik su giderleri de marmara nin omru 200 yil ise 50 yila dusurdu.daha da nufus artiyor devamli.
marmara cevresinin ozellikle istanbulun omrunun max 30 yil olacagini,temiz su ve atik su olarak ciddi sikinti yasanacagini dusunuyorum.