Selam arkadaslar, hesabina temettu yatan var midir?
Printable View
Selam arkadaslar, hesabina temettu yatan var midir?
Yatmamış (Ziraat)
https://i.hizliresim.com/Z57Eyg.jpg
8 temmuz 2019
saat 16,03
denizden satan kim 270 bin lot satmış bir ayda
Bu hisse temel analizin geçerli olmadığının net kanıtı , Kişisel fikrim bilgisayar başında bir kaç kişi ( tahta yapıcılar ) kağıda baskı kurarak milletin elinden hisseyi yarı fiyatına almaya uğraşıyor , tamamen egoism, kağıdın hiç ahlakı yok , teknik analiz bana göre hisselerde daha geçerli, yatırım tavsiyesi değildir
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
teknik analize uygun olmadığı düşüncenize katılmıyorum.
Ama bir açıdan da haklısınız çünkü fiyat hareketleri realiteyi yansıtmıyor olabilir.
Ben bu hisseye şu sebeple güveniyorum: Haziran karı düşük çıkmayacak.
(ekstra gelir ile tabi)
yılın ikinci yarısında da liman hacmi artacak.
Dağıtılan temettünün de şirketin aslında kasasındaki parasını azaltmayacak.
2019 sonunda 35 milyon TL kar yapsın yeter benim için
2020'de tekrar 1.50 temettüyü görebiliriz.
7 TL olan bir kağıt için 1.5 TL temettü iyi bir rakam.
Kağıdın değeri artarsa (hiç acımam satarım)
Bu hissede çıktığından beri içindeyim. İlk başlarda biraz çıkış yaptı lakin 19 lardan sürekli düşüşte. Halbuki kâr marjı yüksek neden gitmiyor anlamıyorum. Yazık değil mi yatırımcıya. Binali bey de övdü o zamanlar millet milli hisse diye girdi . Albayrakla kâğıda sahip çıksa emin olun bu hissenin şuan ki değeri 15/20 arası olması gerekiyor. Ama borsa olmuş kumar bir kaç düzenbaz milletin parasını alıp yıllarca hisseyi çıkarmıyor ki stmasınlar.
Yüksek talep gelince tahta yapıcı hisseyi çıkaramıyor çünkü başına yiyecek hisseleri mecbur aşşağıda bekliyor , bir hisseye çok talep geldi ise tahta yapıcı götürmez , enayi değil ya, görülmesi gereken ve önemli olan hissenin temeli değil , tahta yapıcının çıkarıdır , bu hissede hissenin neden düştüğünü hiç bir temel analiz ile açıklayamazsın , sadece tahta yapıcının kurnazlıkları ve egoismi , hisseyi oynatmaktadır
Ederinden halka arz edilen hisse neden alınırki , her yıl enflasyon bazında yükselecek diyemi, temettü desen verdiği temettü kadar değer kaybediyor zaten , ama bunlar değerini değişik şekillerde yüksek gösterip bir de iskontolu veriyoruz ayağı çektiler ve güven kazanmak için O zamanki başbakanı milli hisse diye konuşturdular , tabii hisseye güven duyuldu ve iyi talep geldi açılışta da millet saldırınca büyük ihtimal ile tahta yapıcı fırlamalar açığa satıp aşşağı bastılar. Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede borsa çok sakat , bir ara hatırlarsanız insider trading serbest bırakılmıştı , halka arza katılım az olur ise o hisse gidiyor biraz çünkü hisseler tahta yapıcının elinde kaldığı için korkmadan yükseltiyorlar ve gel gel yapıp kağıdı dağıtıyorlar. katılım çok iyi olursa götürmüyorlar, çünkü yüksek fiyat dan tahta yapıcının kucağına verecekler o da halka arza daha yüksek fiyattan katılmış olacak , tabii ki bunu yapmaz, En iyisi foreks derim, piyasa koşullarına göre çalışıyor . Stop var açığa satış var kaldıraç var , bu köpek balıklarına yem olmamak lazım, bu tahtadan tahminimce kimse zararını çıkartamayacak , yüzde 50 faiz kaybı var zaten iki yılda. bu hissenin bu fiyata gelmesinin tek sebebi var , kağıda güven duyulup insanların katılım yapması tabii bu durumda gitmez , tahta yapıcının mantığına ters
kademelerde 10 bin 10 bin lotlar duruyo deniz işin malı çizdi 10 bin lot 6,99 dan
44 bin lot satış koydu 6.99 a
Bu fiyata milleti sıkıştırıp sattırmak için getirdiler ama ben bu fiyatlardan alıyorum , her aldığım lot kurşun gibi canlarını yakıyor olmalı , 15 sattıkları hisseyi ben 7 den alıyorym , buralar alım için iyi görünüyor bana , borsa orta vadede yükselme eğiliminde haftalık MACD yukarı kesiyor , bu köpekbalıklarının canını yakmak için buralardan almanın iyi olacağına inanıyorum , kendileri bile bu fiyatdan almadılar, yatırım tavsiyesi değildir
7.10 a 25 bin lot satış koymuş, 7,03 ile 7,05 de de toplam 20 bin lot satış var; +2 endeksde kim satmak ister bukadar malı
Ben alıyorım , yüzde 60 dan fazla iskonto, sırf bu fiyatdan mal verip acı çeksinler diye alıyorım. Baskı kuracağım derken biraz mal kaybetmeliler. Yatırım tavsiyesi değildir
Bir bedelsiz haberi düşermi acaba , günah çıkarmak ve kağıdın prestijini kurtarmak için , (sadece sesli düşünüyorum duyumum yoktur), o zaman almaya devam , düşme kredisini kaybetti bu kağıt bu saatden sonra
alnus çiziyorrrrrrrr
6 aylık kar beklentileri nedir arkadaşlar, 12 milyon da duran varlık satışından ekstra kar gelcek sanırım
Yatırım tavsiyesinde bulunmak istemiyorum
Geçen hafta 2. parti alımımı yaptım. (7,10-7,20 aralığında)
Önceki gönderilerimi takip eden kişiler biliyorlardır.
Bu hafta KZ açıklanacak.
Açıkcası benim ops kar beklentim düşük.
2. çeyrekte 7 milyon TL gibi bir kar bekliyorum.
Yanısıra 12 milyon TL demirbaş satışından elde edilen EXTRA bir kar var.
Bunları toplarsak: sadece 2 çeyrekte 19 milyon TL (6 ayda ise 5 + 19 = 24 milyon TL) KZ açıklayacağı düşüncesindeyim.
2018-2.çeyrekte 8 milyon TL, 2018-6 ayda ise 18,6 milyon TL kar elde edilmişti.
24 milyon TL lik bir kar geçen seneye göre %30'luk bir artış anlamına geliyor.
Çeyreksel bakacak olursak (genelde extra kar hesaba katılmaz ama kimse farkında olamayacağı için ben katarak söyleyeceğim) 2019 ilk çeyrek 5,3 milyon TL, 2.çeyrek ise 19 milyon TL bayağı etkileyici olabilir.
2018-2Ç 8 milyon TL ile kıyaslarsak, 2019-2Ç 19 milyon TL de %100 üzerinde bir artış ..
Yani neresinden bakarsanız bakın kar artıyor.
CDS'lerin 500'lerden 350 ye inmesi, TCMB faiz indirimi gibi etkenleri de düşündüğümüzde... AL-TUT için (risk-free) güzel bir seçenek olabilir.
3. alım için 7 TL altını bekliyor olmakla beraber hafta içinde 8 TL ve üzerini gördüğümde de REALİZE ETMEYİ düşünebilirim.
Ek 22898
Geçmiş dönem kz değerleri (kaynak: KAP)
Ek 22901
Trabzon Limanının son 12 ay başta olmak üzere
yılbaşından bu yana
son 6 ay
son 1 ay
son 1 günlük
performansını Borsa100 endeksi ile kıyaslanması ve göreceli kaybını gösteren bir tablo hazırladım
Bu tabloyu hazırlarken BLOOMBERG den yararlandım
Son 1yıl içinde TLMAN %34,19 değer kaybederken borsa %6,95 artmış.
Göreceli olarak %38,47'lik bir kayıp var.
Bu kayıp oranını hesaplarken günlük faiz oranını baz alsaydık..
TL muhtemelen son1 yılda %25 artmış olacaktı ve kayıp %60'dan fazla olacaktı.
Yani geçen sene 100 TL si olan faiz ile 125 TL ulaşabilirken Trabzon Limanı ile 65.81 TL'ye parası düşmüş durumda.
TLMAN Solo 2019/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 24329017 Yıllık Değ%:30
kar çok güzel gelmiş bugün bi hareket çizer yukarı doğru artık umarım YTD
Tahta yapıcı kendi çıkarına göre karar verir
Fiyatları buraya çekti baskı yapacağım diye ama bu fiyatlardan bir sürü mal kaptırdı , ne yapacağını o da tam bilmiyor , millete 15,5 aldırdılar , şimdi 7 den veriyorlar , dolar bazında daha da düşük , bumu adalet, bunun da içinden çıkamıyor bu köpek balıkları
F/k 3.42 ye düşmüş
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlük bollinger daralmış bir patlama yapabilir
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...24628ac84b.jpg
13 ten halka arz yaptılar millet yandı bu tahtada ama yakında patlayacak gibi sadece tahmin
ytd
Adi herifler niye halka arz ettiniz sahiplenmeyecektiniz kağıdınıza
Ytd
3 aylıkdan sonra değinmiştik bu sorunun cevabına ama şimdi bir de 6 aylık dan sonra bakalım...
Limanda işler çok kesatmış...
TR nin ithalatı daralınca,ithalat limanlarından T.Limanda da işler kesat gitmiş...
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/6ueM4G.png