Tşkr ederim Sayın Beski yeniden değerleme durumunu da düşünmemiz gerekiyor %20 sermaye artırımı olur o fazla etkilemez aksi olursa ona hazırlıklı olmak gerek.Selamlar
Printable View
https://i.hizliresim.com/a0gihve.jpg
ZOREN ÇOK KISA VADE
https://i.hizliresim.com/8x8a71j.jpg
100 HİSSELERİNDE KISA VADE GÜÇ DURUMU DİKKAT ÇEKENLER
Dişlerine kan değdi bir kere, beklentiyi de verdi KY'ye gereğini yapmadan bırakmaz huyudur bu, huyu kurusun.:wu:
ANZ, diyor ki, karakterim zaten bellidir, halka arzdan önce bir kez daha salıyorum aşağı doğru % 20 ....içim rahat etsin diyor...:plc::rtfm::thumbdown:
2024 YILINDA en yüksek seviye olarak 6,94 ü görmüştü, şu an anlık olarak 5,98.-TL.
Hiç yanıltmaz, KY'yi çok sever! bu güzel grafiklere, kasaya giren paraya, yeni halka arza yazık ediyor.
Yalnız ceo'nun nisan son haftası veya mayısın ilk haftası zoryen halka arz demesi tam anlamıyla manipülasyon bundan fayda sağladıkları da çok açık.
Tam davalık aslında..:rules:
Şu anda 17 kişi okuyor, bu da malı nasıl dağıttıklatını gösteriyor, bir başka sitede roket resmi koyanları görmüştüm, sorun roketin yönünde idi, :), belli ki manipülatörün adamları idi çoğu, geçen gün attığım selçuk hocanın yorumuna birebir uygun hareket ediyor, devre bile kesmece yapıyor.
Ne sabıkalı hisse imiş be birader....
İyice rahatlamıştır.,,.,..,..,,.... artık...!!
%6.25 kızıl.,,.,.. 5,85..,....
Bugünkü rahatlamayla bir müddet idare etse bari..,.,...
Hesabı toptan kesti, tek seferde kırılmadık destek bırakmadı, her zaman yaptığı hareket, 1 mayısta 6.94 gören hisse 5.85 kapattı % 19 düştü oysa endeksin düşüşü % 1
Peruklu bugün aldığı iyi dilekler sonucu viskisini rahat rahat yudumlar.:he: (İTibar önemli)
Bence bilinmez bir düşüş trendine girdi ama Perihan'ın , neden 6.79 geçilsin öyle alınmalı dediği netleşmiş oldu, yani ikinci çıkışta , ayrıca son durağa gider mi bilmem ama son durak 5.35 ve 4.75 ler , umarım u dönüşü yapar yapmazsa herkese geçmiş olsun.
Tekniği kötü , bugün sabahtan öğleye nerede ise %50 çıktım ama 5.95 te durur derken, 5.85 olmasını hiç ama hiç sevmedim.Bu bilanço ile iflas masasına başvursun bari de rahat etsin..
SPK, halka arzlarla ilgili çoğu onayı ve açıklamaları , Türkiyenin gri listeden çıkarılacağı Haziran ayı ortalarını tercih edecektir..
Kara Paranın Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu (FATF) Türk yetkililerle Türkiye'nin gri listede kalmasına neden olan kara para aklama ve yasa dışı finansmanla ilgili gelişmeleri ele aldığı toplantılar yaptı.
İki kaynak, bu görüşmelerin FATF'ın önümüzdeki ay yayımlayacağı rapor öncesinde geçen hafta yapıldığını söyledi.
Türkiye 2021'de listeye alınmıştı
Uluslararası mali suçlarla mücadelede ülkelerin performanslarını değerlendiren FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye'yi 2021 yılında gri liste olarak tabir edilen listeye almıştı.
Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası (TCMB) konuya yönelik sorulara haberin yazıldığı sırada yanıt vermedi.
Şimşek açıklamıştı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şubat'ta yaptığı açıklamada, FATF ile Türkiye'yi gri listeden çıkarmak için teknik çalışmaları tamamladıklarını söylemişti. Şimşek, "Haziran ayında yapılacak yerinde denetim ile gri listeden çıkma süreci tamamlanmış olacak" demişti.
Birkaç gün süren toplantılar hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "yerinde" yapılan ziyaretin Türkiye'nin kara para aklama ve terörizm finansmanıyla mücadele konusundaki ilerlemelerini değerlendirmek için yapıldığını belirtti.
Söz konusu kaynak, ekibin raporunun FATF'nin 28 Haziran'daki genel kurul toplantısında alınacak karara temel oluşturacağını ifade etti.
FAFT'ın gri listesi nedir?
Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force – “FATFâ€), 1989 yılında suç gelirlerinin aklanması, terörizmin finansmanı ve kitle imha silahlarının finansmanının önlenmesi amacıyla İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (Organization for Economic Co-operation and Development – “OECDâ€) tarafından kurulan bir organizasyondur.
Dünya genelinde 200’den fazla ülke FATF tavsiyelerine uyacağını taahhüt etmiştir. Türkiye de 1991 yılında FATF tavsiyelerini kabul ederek teşkilata üye olmuştur. Bu kapsamda, finansal ve finansal olmayan kuruluşlardan suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanının önlenmesiyle ilgili veri toplamak, şüpheli işlem bildirimlerini almak, analiz etmek ve gerektiğinde detaylı inceleme yapmak veya yaptırmak amacıyla 1997 yılında Maliye Bakanlığı bünyesinde Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) kurulmuştur.
FATF, yılda üç kez suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadelede (Anti Money Laundering & Counter Terrorist Financing- AML/CTF) yetersiz kalan ülkeleri açıklamaktadır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; ülkelerin kara para aklama, terörizmin finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanı ile mücadelede eksiklikleri olduğu kanaatine varılması halinde; ilgili eksiklikleri iyileştirici aksiyonlar alarak gidereceğini taahhüt eden ülkeler “gri listeye†alınırken FATF tavsiyelerine uymayı kabul etmeyen ülkeler (İran ve Kuzey Kore) “kara listede†takip edilmektedir.
FATF tavsiyelerine uymayı kabul eden fakat taraf oldukları ticari faaliyetlerdeki işlemlerin mahiyetlerini detaylı bir şekilde ele alacak hukuki düzenlemeleri, yapısal reformları, izleme mekanizmaları yeterli olmayan ülkeler ise Gri Liste’de takip edilmektedir.
FATF Genel Kurulu, 21 Ekim 2021 tarihinde; içerisinde Pakistan, Suriye ve Güney Sudan’ın da bulunduğu gri listeye Türkiye’yi de alma kararı vermiştir.
Gri listeye alınan ülkeler; dış yatırım çekme sürecinde uluslararası otoriteler, kredi kuruluşları ve yatırımcılar nezdinde itibar kaybına uğramaktadır. Bu durum, ihracat ve ithalat ağı yüksek olan şirketlerin çeşitli yaptırımlarla ve ek yükümlülüklerle (detaylı durum tespit çalışmaları, denetim, sıkılaştırıcı tedbirler vb.) karşılaşması sonucu pazar paylarının daralmasına sebebiyet verebilecektir. Tüm bu etkenlerin sonunda ise, ilgili ülkelere sermaye akışı olumsuz etkilenebilecek olup hem finans sektörünün hem de reel sektörün likidite sıkıntısı yaşaması muhtemel olacaktır. Örnek vermek gerekirse, 2018 yılında gri listeye alınan Pakistan’dan bugüne kadar 35 dolar tutarında yabancı sermaye çıkışı gerçekleşmiştir.
Günaydın arkadaşlar, bol şanslar hepinize .................Grupla ilgili aşağıdaki gibi yorumlar da var....Böyle bir haber ne kadar doğrudur, neler olacaktır, bizim bir yorum yapabilmemiz şimdilik zor....
https://i.hizliresim.com/noef242.jpg
Bence de hem çok kolay mümkün değil hem mantıklı değil, bu tarz işleri ortaya atanlar kime ve neye hizmet adına yapar bilinmez ve anlamam, biri vardı ecilc de, yıllarca ecyapta birleşme sonucu mağdur edildiğini ve aynısını ecilc ile eczyt de yapacaklarını söyledi, hisseyi yıllarca kötüledi göya tuttu da.... Patronu da bayağı bir kötüledi gün içinde :)..
Gerisine gerek yok... Orada, bir tane salak ötesi salak var hala o şahsı arıyor, neden yazmıyor diye soruyor.
Yersen Kirşen...
Zorlu yenilenebilir izahname onaylanmış yakında arz spk çıkar
izahnamede finansal borç ve favök bakarsak büyük bir değer ortaya çıkmayacağa benziyor
varlık satışları ile finansal borç bir nebze azaltıldı bu olumlu
sıkıntılar yekdemde sadece 2 santral kaldı diğerleri spot satıyor
spot elektrik fiyatı çok geriledi buda gelecekte gelir üretminin azalmasına neden oluyor
sadece kızıldere3 ve alaşehir yekdem 105 cent satma hakkı kaldı
hala borç çok yüksek bu sebeple yatırımları ertelediler ama borç yapısı çoğu kredi spota döndü
yeniden tahvil ihraç edip borcun vadesi uzatılmalı 700 milyon usd tahville borç toplanabilir sadece faiz ödenir favök yatırımlarda kullanılır
iyi tarafları
tek halka açık entegre enerji firması
yurt dışı yut içi potföy
üretim perakende satış dağıtım olduğu tek şirket
bide üstüne güçlü araç şarj ağı
kur stabil gitmesi zoren gibi şirketleri için oldukça olumlu düşük kur zararı
diğer olumsuz konu holdinge kullandırılan kredi 12 milyar holdingten ve diğer şirketlerden alacağı var bu parayı geri alsa banka borcu 12 milyar azalacak otomatik piyasa değeri en az 20 milyar artacaktır sadeceleşme oldukça önemli
netleştirme yapılsa borç 28 milyara düşüyor doğalgaz bölümü satışı ile 24 milyara geriliyor nu kurlarla 750 milyon usd noröal favök yıllık 400 olsa 400*10-750=3.250 milyar usd eder olmalı ama borç yüksek göründüğünden baskılı maalesef sadeleşme oldmadığından borç 1.3 milyar usd gibi duruyor
en az %200 potansiyeli var gibi duruyor
şartlar grup içi borç sadeleşmesi yapılmalı holding borcu zorene ödemeli oda kredileri kapamalı
yeni yatırımla yekdem artışı sağlanmalı
sadece yukardaki 2 kalem yapılırsa tahminim 20 tl rahat görür
Lot sayısı çok olmakla birlikte BOFANZ ne derse o oluyor, o da her hareketi kendi lehine kullanıp KY'yi her fırsatta öpüyor.
Kim alıyor/satıyor biliyor, ne kadar bilanço açıklayacak biliyor, halka arz tarihini biliyor vs. bu kadar bilgiyle bu kadar oynaması etik mi?
Yenilebilir enerjinin karlılığı çok yüksek, gelecekte yabancı ortaklıklar söz konusu olacak giderek büyüyor zaman içersin de finansal borçları eritecek. vs
Tek sorun BOFANZ'a hiç güven yok, hisseye destek olacağına, para kazanma uğruna köstek oluyor, kazandığını sanırken hem kendine hem hisseye kaybettiriyor, bu da çok kötü bir durum.
Değerli arkadaşlar burada anlatılanlar sizde olumlu bir imaj mı bırakıyor yoksa olumsuz mu?Şimdi ben gerek videodan gerekse diğer anlatılanların olumlu olduğunu görüyorum.Madem öyle hisse 29.04.2024 den beri 6.75 kapanıştan 5.85 kapanışa geriledi?Bu bir kar satışı mı idi,yoksa sadece korkutma amacıyla mı yapıldı?
Önce ben kendi görüşümü aktarayım.Anlatılanlar gerçekten hissede uzun vadede çok iyi kar getirebilir.Peki ben sorunu nerede görüyorum.[IMG]https://i.hizliresim.com/8by1o1i.png[/IMG]
Hissenin dağıtıldığı görünüyor.
Biraz daha geniş persfektiften bakalım.Bizi yükselmeli hissine kaptıran nedir?Bunu xu100 grafiğinden anlayabiliriz.[IMG]https://i.hizliresim.com/fdmbugp.png[/IMG]
Burada xu100 ün accumulation-distrubiation yani toplama dağıtım endeksinin yükselişlerinde endeks de yükseliyor.Son zamanlarda endeks güç kaybediyor.
Şimdi endeksin son bir yılda neden yükseldiğine de bakalım.[IMG]https://i.hizliresim.com/65qaxyv.png[/IMG]
Belirtilen tarihte zAdaptick-Up volatility 2022 de en yüksek değerine çıkmış.Buradan çizilen kesik kesik yatay doğru fiyat scalasında 10247 yi gösteriyor.Ve endeks bu noktayı gördü.İşte şimdi bu nedenle sıkışıyor.Tabii zoren de bu durumdan kaçamıyor.
Peki ileride neler olabilir?Ben endeksin akbnk,garan,kchol,sahol gibi hisselerle tutulurken thy,tuprs gibi hisselerle düşürülmeğe çalışıldığını görüyorum.Xu100 ün Bollinger Bandı çok tehlikeli bir noktaya geldi.Üst ve alt bandın birbirine yaklaşması sert hareketlerin geleceğini anlatır.Yukarı mı,aşağı mı?İşte o belli değil.Her iki tarafa olabilir.Ben aşağı olacağına inanıyorum.Hisselerin ucuzlaması alınabilir hale gelmesini sağlayacaktır.Zorenin bu düşüş zayıfladığında hızlıca 7.55 leri göreceğini de düşünüyorum.Bu olursa zAdaptick göstergesinin 0.8 üzerine iyice çıkmasını bekleyeceğiz.İşte o da olursa en az 1 yıllık al-sat yapmadan hissede kalmak gerekecektir.
Anlattıklarım bir deneme çalışmasıdır.Buna bakarak işlem yapılması her kesin kendi sorumluluğundadır.
https://i.hizliresim.com/pahjou9.jpg
Zoren, günlük kapanışını 6,06.-TL. üzerinde yapabildiği an, en az 6 iş günü devam edecek bir yükseliş formasyonu içine girecektir...
Saygıdeğer üstadlarım kıymetli yorumlarınız için tşkrler.
https://i.hizliresim.com/aimwawm.jpg
Son 6 aylık performanslara bakıldığında halen en zayıf ZOREN kaldı...
(Son 6 ay içinde görmüş oldukları en dip>>>>en tepe performans oranlarına göre)
Zoren patronunun küçük yatırımcı düşmanlığı yüzünden de maalesef Zoren diğer enerji hisselerine kıyasla, böyle yavaş yavaş adım atıyor ve aşağı yönlü düzetlme oranları da yüksek oluyor..Adam yıllardır bu karakterden vaz geçmedi.Fiyat hareketlerinin ne bilançosuyla ilgisi var, ne beklentilerle, ne de başka tür gelişmelerle, direkt patron karakteriyle ilgili....
Tekrar hatırlatayım>>>>6,06.-TL >>>önemli bir rakam..
Son 6 ay MAGEN>>8,90>>27,26>>son fiyat 23,18.-TL.
Son 6 ay AKENR>>3,99>>28,68>>son fiyat 17,72.-TL.
Son 6 ay ZOREN>>3,94>>6,94>>son fiyat 5,92.-TL.
https://i.hizliresim.com/sd3e4cp.jpg
Teknik olarak, Günlük kapanış fiyatı önemlidir, yoksa gün içi gördüğü en yüksek fiyat değil..(Demin 6,12 yi gördü, gevşedi) .
Bizim halka arzla ilgili hiç bir gelişmeden haberimiz olamıyor maalesef ama patronun var tabiiki SPK dan arayıp gelişmeleri gün gün haber verdikleri aşikar..Fiyat hareketlendiğinde bunun sebebi halka arz mı değil mi, yoksa başka bir gelişmeme mi, kolay kolay bilemeyeceğiz, örneğin bugün yaşadıklarımız gibi...
https://i.hizliresim.com/tbphpqf.jpg
6,06 nın önemi ve günlük kapanış >>>>6,07 !!!!
https://i.hizliresim.com/lb5o3a0.jpg
Matriks robot ve Zoren... ...bundan sonraki süreçte en geç 1 ay içindeki formasyon hedeflerini robot belirledi..
Adamın hala bir acelesi yok, fiyattan memnun, dar alanlı hareketlerden memnun...bu tarz işlem tarzında bile kazandığından memnun demek ki....
https://i.hizliresim.com/4dg35lh.jpg
MAGEN......AKENR.....VE ZOREN.......
Baskı baskı baskı nereye kadar yaw?🤪😜🥳
Asla yatırım tavsiyesi olarak algılamayınız lütfen.
Döverim,cozutmuşum zaten🥳🥸
[/QUOTE] Zoren, günlük kapanışını 6,06.-TL. üzerinde yapabildiği an, en az 6 iş günü devam edecek bir yükseliş formasyonu içine girecektir...
[/QUOTE]
Üstadım 6.06 üzerinde 2. Kapanış yaptı amma hala akıllanmadı :)
Adam her fiyattan verip alıyor sanırsın kapalıçarşı kuyumcusu onlar bile bunun gibi değil fiyat giderken yukarı marjı açarlar. Bu nalet ötesi...
BİST haftalık olarak % 4.16 yükselirken, bizim kendine bile ışık saçmayan nursuz hissenin haftalık performansı % -2.4 kayıpla kapattı.