Bu kağıt 12 yıldır bedelsiz vermemiş beklentisi olan uçarken bu neyin kafasını yaşıyor temettü verdimi acaba takip eden varmı
kurthan
Printable View
Bu kağıt 12 yıldır bedelsiz vermemiş beklentisi olan uçarken bu neyin kafasını yaşıyor temettü verdimi acaba takip eden varmı
kurthan
Sahi ne oldu GSR Capital ile batarya işi...
İki buçuk yıl olmuş. İş yattı diye açıklama da gelmedi.
https://www.dunya.com/sirketler/zorl...-haberi-404795
Vestelciler için bol gollü Bir hafta dilerim
kurthan
Ve ayı pençeyi çakar..
İç talep ve Dövizdeki artış Vesteli güzel yerlere götürebilir.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Bilanço kötü beklense hunharca asagi verirlerdi dün ancak hisse banamasin demedi. Bugun endeks coştu, yine banamasin demiyor. Çin'den güzel haberler bekliyoruz. Bilanco da iyi gelirse tadindan yenmez.
Bilanço çok iyi gelecek belli..beklenen f/k 4.9..
Şu an k.y-b.y yıldırma bezdirme her türlü sinekten yağ çıkartma modunda..
Vesbe rekor kar göndermiş..bunlar bilançoyu aynı gün yollamıyor mu?
Bilanco ne zaman
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gelecek birkaç yılda
1994- 1995 çıkışını tekrarlayacaktır.
Yatırım Tavsiyesi değildir.
Bilanco aciklanmasina az bi zaman kalmasina ragmen, pek yorum yapilmamis hedef nedir acaba
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço bugün gelebilir.Vestel ve Indes rekor karlarını açıklayacak gibi,ancak ikisi de son 3 günde yüksek prim yaptı.
Ses yok mu. Gümbür gümbür geliyor. 9 ayda 1.5 milyar kar. 15 milyar ciro. 1 ay içinde Hedef 47 tl. Yıl sonu için 22 milyar ciro ve 2.. 2.25 milyar TL kar cepte.
Son dakikada (23.58) bilançoyu gönderdi.
9 aylık 972 milyon kar. 3 aylık 372 milyon kar.
Bence güzel kar.
Hissede 3-5 yıl bekleyen çok güzel kar elde eder.
Yatırım tavsiyesi değildir.
faaliyet karını esas faaliyet diğer giderler eritmiş. ( gecen seneye göre) ama bunu faaliyet dışı diğer gelirler ile doldurup taşırmışlar. En güzeli ciro daki düzenli artış.
Merhabalar,
VESTL 2020/9 bilançosuna göre çıkardığım tablo ve grafikleri aşağıdaki linkte paylaşıyorum. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar
Evet vestelden yine çok güzel bir bilanço. Satışları salgından etkilenmemiş,brüt kar marjını %28,5 a çıkarmış ve sermayesinin 3 katı kar açıklamış haliyle belkide borsanın bu dönemki en iyi bilançosunu göndermiş olacak vestel.Vestelin 6 aylık bilançosuda çok güzeldi, bu bilanço ve muhtemelen yıl sonu bilançosunun da iyi geleceğini müjdeleyen bir bilançoydu . Ama nedense hisse fiyatına yansımadı 16 dan 19 a gelen bir hareket ve 3 tl lik bir prim yapmıştı o bilanço.. 3 tl yide geri alarak bu bilanço hareketine de yine 16 tl den başlamış oldu. Patron ağırlıklı hisselerin kaderi bu galiba.
Şimdi gerçekten çok merak ediyorum ve büyük bir ilgiyle izleyeceğim vesteli yarından itibaren.Yine bir tavan yapıp sonra tık nefes olup 20 li fiyatlara mı oturacak yoksa yıl sonu ve gelecekteki yine çok karlı ve güzel bilançoları hızlı bir şekilde mi fiyatlayacak veya ağır aksak ta olsa fiyatlayacak mı?
Benim hızlı bir çıkış beklentim olmamakla birlikte inşaallah ağır aksakta olsa vestel bu bilançoları hak edecek bir fiyata ulaşır.
Kafamda bir soru ve ben cevabını bilmiyorum
vesbe'nin halka açıklık kısmı 7. 47
kalanı vestelin
başka bir ortak yok
o zman vesbe'nin
yaptığı ciro aynı zamanda vestelin cirosunun içndemidir?
Alem firmaları birleştirip tek çatı altında topluyor, vestel durup dururken hiç yoktan bir firma daha çıkartıyor, çıkarttı.
piyasada yemiyor tabi!
vesbe 6.2 milyar
vestel 6.4 milyar
vestel+vesbe= tek firma
yoksa o ciro ve karlar reel olsa yani birisinin olsa elbet hisseler farklı fiyatlarda olurdu olmalı, birisinin piyasa değeri ikisinin toplam piyasa değeri kadar olurdu
zaten yapmışlar.
Anlaşıldı ben kendim konuşup kendim cevap vereceğim
vestel vesbe'nin %92 bilmem kaç ortağıya
vesbe gerçekten var olsa
vestelin piyasa değeri vestel +vesbe kadar olurdu
tersi de vesbe'yi vestelin piyasa değerinden düşünce vestel 0 (sıfır) lira.
O aradaki farkı konuşmaya değmez.
ez cümle ikisinin piyasa değeri toplamını satış ve karın birisini yok sayarak ucuz buluyorsanız hisse alınır.
''Ana ortaklık ile aralarında sermaye ilişkisinin bulunduğu bağlı ortaklıklarının aynı döneme ait varlıklar, borçlar, özkaynaklar kalemlerinin sadece tek bir işletmeye aitmiş gibi sunulduğu ve bir gruba ait olan bilanço; konsolide bilanço olarak adlandırılır.''
Vestel burda ana ortak,vesbe ise bağlı ortaklık oluyor.Bu durum sadece vestele özgü değil .Bu tip firmalar konsolide bilanço göndermek zorundalar.
Bilançoda satışlar içiçe geçmiş önemli değil toplam 13900 milyon tl satışın 6000 mn.tlsi vesbenin vesbenin %92 si zaten vestelin dolayısı ile nerdeyse satışın tamamı sonuçta vestelin yıl sonu tahmini satış ise yaklaşık 20000 mn.
tahmini kar 1500-2000 mn.tl. Sorun bunlar değil. Sorun vestelin borsada gerçek değerini bulmaması.Mutlaka bulacaktır ama süreç uzarsa anlamı kalmaz.
eczayat örneğine gidelim
ta 80'li yıllara
eczacı halka açılmak için diğer şirketlerin hisselerinden birer tutam koyup eczacı yatırım yaptı
ortaya ECZYT diye bir firma çıktı
içeriisinde grubun diğer şirketlerinden paylar var
vesbe'nin içinde ne var?
hiç bi şey.
halka açık kısmı hariç tamamı vestelin.
[emoji106][emoji106][emoji106]
koç holdingin ne kadar iştiraki şirket var kimse laf etmez, vestelin vestb var diye araştır dur, yerli otomobilin hayalet ekranı vestel yapabilir..
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
niyetim halis
...k atma gibi bir niyetim yok
durumu çözmeye çalışıyorum.
ALKA (alkim kağıt ) %78 alkimin, bistte örnekleri çok, bazı şirketler tek çatı altında birleşebiliyo, vestb şu kadar iyi vestel 0 denirse o zaman bilmeden konuşmak olur..
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vesbe'nin içinde %......şu kadar vesbe
artı vestelden de şu kadar+zorenden şu kadar
vs vs dese
bir firma doğar
basmıyor kafam bu işi.
0(sıfır)olan vesbe
vestel değil.
Finansal raporlarda hepsi yazıyor .Vestel bağlı ortağı vesbeyi halka açıyor .Vesbe sadece beyaz eşya üretimini yapıyor ,vestel ise elektronik eşya tv vs. Yani yaptıkları imalatlar farklı aynı imalatı yapmış olsalardı siz haklı olabilirdiniz belki ama vestel kendisinin olan bir şirketi yani vesbeyi halka açmış bu normaldir .Unuttum ama halka arz oranı şimdikinden fazlaydı Zaman içinde vestel,vesbe hisselerini tekrar geri topladı ve % 95 e çıktı şimdi % 3 satmış ve %92 olmuş.
Vesbenin içinde raporlarından bakarsınız yaklaşık 7-8 adet beyaz eşya fabrikası var ,yani öyle içi boş şirket falan değil.Ve bunlar sanırım % 80 civarı avrupaya ihraç yapan fabrikalar.Zorlu kendisi bilir ama daha önceleri vesbenin satışı söylentisi bile çıkmıştı .
Bakarsınız satmayı dahi düşünebilirler . Bunlar da mümkündür.Şimdi vestelin elinde piyasa değeri 5785 mn tl olan bir vesbe var.
Vesteli birde böyle düşünün. Sattığı zaman veya satmadığı zaman! nasıl düşünürsen düşün hesap aynı kapıya çıkar.