Bu sabah Nurol ile görüştüm. 32 gün ve üzerine %33,50 teklif etti. Hazineden aldığım oran bu ama pazarlık yapabiliriz dedi. Tutar 380.000 TL. Nurol sağlam firma idi ama son durumunu bilmiyorum. Sıkıntı yaşar mıyız ?
Printable View
Bu sabah Nurol ile görüştüm. 32 gün ve üzerine %33,50 teklif etti. Hazineden aldığım oran bu ama pazarlık yapabiliriz dedi. Tutar 380.000 TL. Nurol sağlam firma idi ama son durumunu bilmiyorum. Sıkıntı yaşar mıyız ?
teb tunalı şubesi geçen hafta 27 vermişti, az önce konuştum 26,25 oran verdi.755k için. bu gün oranlar kesat.
Oluyormus ama sifirdan basvuruyla. Onuda sormustum. Bankadan acmis olsam ne olur dedim. Mt o bizi baglamaz yeni basvuru aliriz dedi. Lakin ben dun subeden de 30 teklif aldim. Once vermedi ama dijital verdi deyince tamam bizde verelim dedi. Bence subenin en buyuk rakibi dijital sistemleri olmus:)
Fed olur da adam akıllı faiz artırmaz ise ancak o zaman faizler düşer....
Çok çok uzak ihtimal faiz düşürmek..adamlar sıkılaştırmaktan bahsediyor sen faiz düşsün diyorsun..
Bence 2019 bu olayın seyrini belirler
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HSBC’de 100k-1m arası yeni para girişi Ocak 2019’a sarkan mevduat faizi %29.
Syg,
bu tarz haberler kısada faizi dusurur dedim daha once oylede olmus burada yazılan oranlara gore ...piyasadaki tl ne kadar cok artar banka dan iceri ne kadar cok kisi girer iste sizde oranlar iyiymis diye sonuc olarak duser ..bu haberlerin etkisi %100 ...yoksa bilanco haftası faiz dustugunu ben daha en az 20 yıldır bilmem...ekonominin cok iyi oldugu donemlerde dahi bilanco haftası dusme olmamıstır ...sabahta yazdım orta uzun vade faizler dusmez mb sının rezervi cok az ..petrol yukseliyor ..enflasyon yuksek ...evet fed var ama fed artırırken bizde dusmesi doları yukseltir icerde...2019 normalde mevduatcı iyi kazanacak ama bu tarz haberler devamlı artarak surerse zor kazanır ..2020 de itabaren fed in faiz dususune baslamasına kadar ...muhtemelen 2020 de parasal genisleme ye baslayacak ..2019 da mevduatcı kazandı kazandı ondan sonrası zor ..parasal genisleme baslarsa tum gelismekte olan ulkere para akısı olur .
Asgari Ücret ağırlığınca taş düşsün başınıza...
Asgari ücretlinin 3 krşuna laf eden ünüversite mezunu boşuna okumuşdur 4 yıl...
Asgari ücret sonuçdur...
Sebeb 17 yıldır kesintisiz iş başında olan iktidarın fakiri daha fakir,zengini daha zengin yapmasından (kendi zenginini yaratmasından) kaynaklanmaktadır...
Nokta...
saygılar/başarılar
Ben bu ülkede insanların karın tokluğuna ne işler yaptığını gördüm...
İnsan emeğinin nasıl acımasızca sömürüldüğünü gördüm...
Gördüğüm bazı işleri siz bırakın 5 dk yapmayı, yapanı 5 dk seyretmeye katlanamazsınız...
Nokta...
saygılar/başarılar
Bizde işveren utanmasa kuru ekmek-suya eleman çalıştıracak...
Utanmasa mesai bitimi perosneli evine götürecek,tuvaletlerini temizletecek...
Personeline,ev işini yaptıran çok patron gördüm....
Nokta.
saygılar/başarılar
nurol un insaat sektorunde borcu coktur fakat cok sektorde calıstıgı icin diger alanlardan kazanıyor devlete savunma sanayi yapıyor mesela ordan parayı goturuyor bildigim kadariyla turizm makina enerji isinde de varlar bir zamanlar borsada nugyo hissesini alıp sattıgımda beyagı bir incelemistim ordan aklımda kalmıs ...fakat iste mevduat garantisi olmadıgi icin aktif le beraber soguk baktıgım bankalar ..
Mal satan firmaların, işletmede çalışan mühendise/personele verdikleri beleş teknik geziyi,kendisi kullanıp karısıyla ABD gezisi yapan milyon dolarlık patronlar gördüm...
Yeri geldiğinde bu kadar açgözlü olabilmektedir bizim patronlar...
Nokta...
saygılar/başarılar
Nurol o kadar sağlam da neden o kadar yüksek faiz veriyor...Zorlu Enerji ve Yaşar grubu gibi...Onlar için de iyi şeyler söylenmiyor...
Bizde Batıda olduğu gibi 200 300 senelik kökten zengin ülke topraklarına bağlı zenginler yok da ondan..
En babası koçlar ülkerler sabancılar şahenkler bile sadece elleri bu topraklardadır..
Diğer bütün uzuvları ABD ingiltere hollanda ispanya da falandır..
Her an çanta toplayıp gidebilirler..
Hepsi devlet sayesinde zengin olmuştur..
Devlette alıp yabancıya satıp daha da zengin olmuştur..
Borsada gördüğünüz yabancı da bunlardır..
onlar halka acık sirket her bilanco doneminde bilanco girisinde yazar risk bulunmakta veya husus dikkatimizi cekmemistir bulunmamaktadır diye ..2001 yılı ilgincti mesela yasarbank a el koyulurken diger sirketleri kendinde kaldı devlete gecmedi ...misal yine toprakbank devlete gecerken toprak seramik sahibinde kalmıstı ..hep ilginc bulmusumdur o zamanı .
Kasım ayında %28-29 bandı bulursak, 3 ay bağlayalım mı?
Stopaj kalkacak malum.
Aralık, Ocak ve Şubat ayını kapsayan böyle bir hamle iyi mi olur kötü mü?
3 ay içinde stopaj devam ettirilir mi ve faiz daha da yükselir mi?
1-2 gündür 1-2 baz puan inişlere bakmayalım.
Artacaktır 2019'da da. Ama ne kadar artacaktır asıl mesele bu.
Doların da şuan düşük olduğunu düşünüyorum.
Borsa bana göre ucuz değil. 8xxxxx'leri görmüştü.
Kaldır indir yapacak olabilirler.
İkinci bir dalga bekliyorum dip için.
Ondan sonra çıkış başlayabilir.
Bankalar daki emek sömürüsü de meşhurdur...
Sabah 8 de evden çıkıp, gece 11-12 de eve girdikleri çok olur hanım kızlarımızın....
Ehhh biraz parası iyi diye,biraz çalışınlan ortam nezih bir ortam diye katlanan katlanabildiği kadar katlanır...
Nokta...
saygılar/başarılar
25 Eylül Salı 12:39 BAKAN ALBAYRAK: TÜRKİYE MAKRO GÖSTERGELER NOKTASINDA ÇOK RAHAT - AA
25 Eylül Salı 12:38 BAKAN ALBAYRAK: BÜTÇE DİSİPLİNİ VE FİYAT İSTİKRARI POLİTİKALARIN ANA SÜTUNU - AA
25 Eylül Salı 12:38 BAKAN ALBAYRAK: İHTİYAÇ HALİNDE BANKALARA GEREKEN DESTEĞE HAZIRIZ - AA
İlginç olan bişi yok..
Zaman zaman soygunu (pardon işi) ileri götüren bazı iş adamlarına diğer iş adamları yapıyorsan bari usturuplu yap derler..
Bunlara ayar çekilir..
Birde bütün büyük!! iş adamlarının görünen görünmeyen yurtiçi dışı şirketleri vardır..Bunlar arasında çok fazla parasal trafik vardır..
Bazı kriz dönemlerinde bi tanesini batırmak çok kazançlı olabilir..
Arkadaşlar
Ne olur yalvarıyorum size gözünüzü dört açın...
Her yerde kripto Akp liler fink atıyor...
Kendilerini objektif yorumcu ve/veya muhalif gibi tanıtıp ama ilk fırsatta muhalefete çakan tipler var...
Ne olur bunların algı oyunlarına gelmeyin...
17 yıldır kesintisiz iktidarda olan hükümete tek laf edemeyip,ilk fırsatta muhalafete çakan biri olsa olsa ancak kripto Akp li olur...
Ltf dikkat
Nokta...
saygılar/başarılar
Tamam da ne güzel banka faizlerini konuşuyorduk...Konu nerden buraya geldi ? :he:
Burgan temdit 56 gün vade % 29 TL
üçlü hesap 56 gün dolar % 8, euro %4, Tl %27.5
miktar sormayın ama kabaca tl 500K altı, dolar 40K altı
bağlandı
Kripto da olduk iyimi :) neyse yapacak bir şey yok ben 8 yıldır burdayım tek derdim enflasyonla mücadele olmuştur ve domates fiyatları :)