yarın akşama akdar birçok lojmanda oturan kişiden sözlü oalrakmlojmanınız satılırsa alırmısınız diye ön yoklama yapıldı
umarım dolar arttı diye lojman fiyatlarınıda arttırmazlar
Printable View
Monopol oynunu düşünün tüm paralar tek elde toplandığında oyun biter.O yüzden o oyuncu diğer oyunculara borç verir oyun devam eder.Şu anda finansal oyun bitti.Oyunu kazanan yeni oynun kurallarını dikte edecek herkese.Bu denge sürdürülemez diyorsunuz.Alın işte venazuela yeni bir denge kuruldu sürünerek o dengeyi yaşıyorlar,keza küba,keza arjantin,keza biz yeni tatsız dengeleri kuracağız ve alışacağız.Aksi durumda murphy nin 2 kanununu unutmamak lazım.Birincisi murphy nin altın kuralı, altını olan kuralı koyar:))))))))))İkincisi bir smith wesson her zaman kare astan iyidir:))))))))))
Her şey doğada bir dengededir. Kötü niyetli ise hiç bir zaman uzun bir süre denge noktasında kalamaz.
Hep bir istikrarsızlık içindedir.
O nedenle de geçmişe baktığımızda uzun süredir ayakta kalanlar aslında sınanmışlardır.
Bu sınamadan geçenler ise bünyelerinde çok daha az kötü niyet barındırır.
Ben olayları bu felsefe ile yorumladığım için neredeyse 100 yıldır bir dengede bulunan bir kuruluşun (FED) bu denli bir arka planı olabileceğini düşünemiyorum.
Ama dikkat ederseniz subjektif görüşlerime göre bunu bağlıyorum.
Eğer bu gerçekte böyle değilse , o zaman yukarıda belirttiğim sadece iyi olanın uzun süreli bir istikrarı yakalayabileceği felsefesini de yanlışlamak gerekecek. Halbuki bu felsefe bugüne kadarki hayat tecrübemde beni hiç yanıltmamıştır.
Bizdeki FETÖ gibi Irak ordusunda çok etkili olan Kesnizani tarikatının direnilmemesini teslim olunmasını istediğini biliyorum... Generallere para dağıtıldıysa kesinlikle bu tarikat eliyle dağıtılmıştır..
http://www.21yyte.org/tr/arastirma/o...tulu-operasyon
https://www.aydinlik.com.tr/kose-yaz...ikat-kesnizani
Ha ırağın ,,libyanın ,suriyenin yeni dengelerini yazmaya elim varmadı.Artık devlet bile sayılmazlar.Afrika ise herhalde çiftlik falan gibi kabul ediliyordur bu global parababaların gözünde.Kümes çiftliği,domuz çiftliği gibi etinden sütünden yumurtasından yararlanılan çiftlik kategorisindedir onlar.Acı ama maalesef dünyanın gerçekleri bunlar gibi geliyor bana.
Niye ki şeytan da insanlık tarihi boyunca varlığını sürdürdü.Bolca da müridi vardır emin olun.Müritlerinin maddi açıdan da durumları sanmam ki kötü olsun.İyiliğe çok güvenmeyin.Irak halkı suriye halkı libya halkı kötümüydü ki başlarına bu kadar bela geldi.Ülkeleri yandı yıkıldı.
Devletler ,insanlar ,şirketler için asıl önemli olan güçlü olmaktır.Doğru yanlış kavramları sonra gelir.Maalesef olay doğadan farklı değil.Kurt kuzuyu yemek zorunda yoksa kendi aç kalır ,çocukları ölür ,nesli biter.E kurt kötü mü olur bu durumda.
Evet Kesnizani tarikatının aslında neredeyse tamamiyle kabala öğretileri üzerine kurulu olması ve kadirilerden sistematik bir biçimde koparılması bunun Amerika ve İsrail planlamasında olduğuna dair işaretler veriyor.
20 sene önce Amerikan ordusunun Irak'a girişinden hemen önce Iraklı komutanlara türbesine göre banknot olarak dolar dağıtıldığını ve anlaşma sağlandığını okumuştum.
Misal iki ordu karşı karşıya geldi.Savaşacaklar.Mertçe savaş alanına çıkıp kılıçla topla tüfekle savaşıp güçlü olanın kazanması lazım.E sizin ordunuzun içindeki adamlarınızı ayartsam onları size ihanet etmeleri için parayla satın alsam kötü mü olurum.Bence olmam çünkü savaş alanında belki beni öldürürsünüz ,bense yaşamak için her şeyi yaparak sizi yok etmem lazım.Rasyonel olan budur.O yüzden devletlerarasında iyi kötü doğru yanlış yoktur,sadece çıkarlar vardır.
Ortadoğu'da tarih boyunca istikrar sağlanamadığına göre bir şeylerin yanlış olduğu belli ama bu ortadoğunun kendisinden mi kaynaklanıyor yoksa oraya etki etmek isteyen başka güçlerin tezahürü müdür? Bu karmaşık bir mevzu.
Dolar mevzuunu aşar. Ayrıca İç anadolu'nun muhafazakar bir ilinde şeytan mevzuu ile ilgili yaşadığım ilginç bir anım var.
Ama burayı meşgul etmemek adına talep gelirse ya ayrı bir yerde ya da gece yarısından sonra anlatmakta fayda var.
Abd bunu kendi ulusal menfaatlerini düşünerek yaparken, bizimkiler bazı kurumları lağevderek düşmanla elele tutuştu, bizim içerdeki hainleri daha çok önemsiyorum, abd falan hikaye, biz o bilince ulaşalım yeterli, bu millet yoktan var olmuş bir millet ama maalesef o millet yok artık, bireysel olarak her şeyimiz var, rahatız ama şu an bilinç düzeyi ve vatana bağlılık açısından 1919'dan daha kötü durumdayız.
240 Dk sıkışmış...Sıkış sıkış nereye kadar ? :)
https://i.resimyukle.xyz/Pb3GNW.png
...tabiki herkesin kendisine göre bir düşüncesi var,ama benim düşüncem FED'in ABD devletinin üzerinde bir yapı olduğudur.Şimdiye kadar kim FED'e dokunmaya kalksa yanmıştır...
FED'in bastığı bu karşılıksız paralar, dünyadaki sermayenin elit tabakanın elinde birikmesinden başka bir işe yaramadı.
Kırkaltı yıldır ötelenen bir finansal kriz var.Sizin tabirinizle 2008 de ''vurdu çekti'' ,ama daha fazla para basarak krizi ötelediler...nereye kadar..???bizim paramız altından daha değerlidir deyip beyhude uğraşıyorlar...
Az olan ,çok olandan herzaman daha değerlidir.ABD bile olsanız doların çöküşünü,altının yükselişini önleyemezssiniz...
Bu döviz krizi ..!!
Bankalar batık, şirketler batık...!!
Bütçe gelirleri suyunu çekti.!!!
Cari açık+ bütçe açığı ile birlikte
Ekonomi dibe vurmaya devam edecek.!!
Papatya falı bakanlar.!!:kahkah:
Ayvaların turpların büyükleri daha heybede.!!:kahkah:
CRASH Tüm HIZIYLA otobanda.!!!
Daha önce detaylı açıklamıştım, var olan altın ile halihazırdaki dünya nüfusunu iktisadi olarak çalıştırıp, doyuramayız. Dünya ya nüfus kısıtlamasına gidecekti, ya da bu yapılmadan altın standardında ısrar edilseydi dünya nüfusunun çok büyük bir kısmı ya açlıktan ölecek ya da ilk çağ şartlarında yaşamaya başlayacaktı. Bu da dünyadaki insan medeniyetini bölecek ve parçalayacak bir potansiyeldir. Politikacıların kararı da altın standardını terk etmek yönünde olmuştur bundan sonra da aynı yönde olacaktır diye düşünüyorum.
RTÜK, 'Karartma' düzenlemesini kabul etti.!!
Türkçe açıklaması.????
Afrika ülkesi olduk.!!
Hukugun guguk olduğu yerde.!!
Korku rejiminin hakim olduğu rejime kimse güvenmez.!!
Hiç bir Kimse yatırım yapmaz.!!
papaz salınacak haberi çıktı dün geldiği yer 6.05.
demekki mevzu papaz değil
ekonomi matematik gibidir.
cari açık bütçe açığı yüksek faiz yüksek enflasyon oldukça kısır döngüdeyiz
petrol ve doğalgaz ithal ediyoruz. petrol 82 dolar olmuş. 120 dolarlar konuşuluyor cari açık zor düşer. ancak petrol ve doğalgaz bulmamız lazım. elektriği bile doğalgaz ile üretiyoruz
bütçe açığı ilk defa bu sene eksiler veriyor. atm ye bakın x bankanın. kuyruk: emekli işsiz ve suriyeli dolu herkes bi yardım alıyor.
haftaya enflasyon yüzde 2 ya da 3 geldimi faiz lobisi yine yaygara koparacak
yani 82 dolar petrol yüksek enflasyon baskı baskı biye re kadar. sonunda kayış kopacak.
saolsunlar 7,20 yi görmüş bencamini bu fiyatlardan veriyorlar :)
yatırım tavsiyesi değildir.
Kasaplar Odası başkan yardımcısı: Türkiye'nin 20 günlük tavuğu kalmıştır. ?!?!? (zaytung galiba)
Market Fiyatları 1 Yılda Ne Kadar Arttı?
https://www.youtube.com/watch?v=XYFQ5df3XO8
...tamamda,altın standardından vazgeçmeleri kendi çıkarları içindi...(örn; Vietnam savaşı) ...fazladan bastıkları paraları insanlık için kullansalar, Dünya mutlu bir yer olurdu..günümüzde binlerce insan Afrikada açlıktan ölmüyormu..?? Dünya nüfusunun üçte biri günlük bir doların altında çalışmıyormu..??
Bunların tek yaptıkları;herkesi borçlandırıp daha fazla sömürmek...petro dolar krallığını devam ettirmek. o yüzden bütün Dünyadan daha fazla askeri harcama yapıyorlar..
Düşünmek lazım;senin paranda kağıttan, benimkide,seninki niye altı kat fazla değerli oluyo...???
Çok sert yukarı kırılım bekliyorum :party:
6,19 kırılırsa önce 6,70 sonra 7,10 :kahkah:
Albaraka Türk: Swap işlemini faizli bir enstruman olduğu için yapamıyorduk. Artık yapabiliyoruz ve bunu organize bir piyasada yapmaya başladık.
Özellikle merkez bankası ile bu işlemi yapabiliyor olmak bizim çok önemliydi.
Lojman olayını halk gözünde çok büyütüyor. Sık sık atama gören meslek mensupları için devletin kendisi tarafından alınmış bir önlemdi. ( memur 15 günlük taşınma izninde hiç gitmediği bir yerleşim yerine gidecek, ev bulacak ve taşınacak. Elbette bu mümkün olmayınca sık sık izin isteyecek. bu yüzden devlet işi aksamaması ve devleti temsil eden memurun yerel halk nezdinde ezilmemesi için )
Sonra Tansu Çiller döneminde lojmana öyle bir zam yapıldı ki, memurlar artık eski ve bakımsız lojman yerine Özal ile başlıyan betonlaşma rüzgarından da nemalanarak daha güzel evlere taşındı. Kaç kez lojmanları satmayı düşündüler ama para etmiyor.
Merkez vadelide -200 ila 350 pips makasla dolar satıyor gelene geçene.
spot 6,19 adamlar 6,17 den işlem geçiyorlar.
Spot 6,22 6,18 den mal sattılar vadelide
Petrol 82 Usd üstüne çıkacak gibi, Dolar 6.20 lara demir atmış sonra enflasyon %16 kim inanır ? Kadir inanır... Duvara tosladık ,kendimizi kandırmayalım ,16 yıldır yenilen hurmalar şimdi gerileri tırmalar. Tek cent satmam satana da acımam.. :kahkah:
sabahtan aksama kadar enflasyon muhabbeti yok su bu kadar artti bu su kadar artti yani bu yazismalar anlamsiz
Herseyin fiyati dolara endeksli. Hicbirseyin fiyatinin degistigi falan yok hersyein fiyati dolar cinsinden ayni
Degeri degisen tek sey TL o kadar
Ben esas dolar 10 TL ye cikinca ne olacak onu cok merak ediyorum. Asgari ucret dunyanin en dusugu bile olabilir. Yani dunya rekoru
Herkes papaza odaklanmış ama arkasında derin konular var.İŞİD'e silah vermek,petrolünü satmak gibi,şantaj olarak kullanacakları argümanlar var ellerinde.(İŞİD'i sanki başkası kurdu)
Perde arkasında bunlar çözülmeden papaz biraz zor gider...!!!
Haydut devlet böyle bişey oluyo demekki...!!
Buyrun link
https://birdflu666.wordpress.com/2017/01/25/34951/
As soon as Kennedy was assassinated the sovereign money debt free notes were pulled out of circulation and his Executive Order 11,110, June 4, 1963, ordering the Treasury to print debt free money was discontinued.
Many people think Kennedy was, in fact, assassinated because he dared to try to take the power of issuing money from Wall Street and the private Federal Reserve, and return it to the people.
The privatization of America’ money supply is so costly that the federal income tax was established in 1913, the same year as the Fed was privatized, to pay for gigantic and ever growing interest payments. World Wars and epidemics have also been orchestrated to coincide with bust cycles.
------------------------------------------
Another overlooked aspect of Kennedy’s attempt to reform American society involves money. Kennedy apparently reasoned that by returning to the constitution, which states that only Congress shall coin and regulate money, the soaring national debt could be reduced by not paying interest to the bankers of the Federal Reserve System, who print paper money then loan it to the government at interest. He moved in this area on June 4, 1963, by signing Executive Order 11,110 which called for the issuance of $4,292,893,815 in United States Notes through the U.S. Treasury rather than the traditional Federal Reserve System. That same day, Kennedy signed a bill changing the backing of one and two dollar bills from silver to gold, adding strength to the weakened U.S. currency.
Burada da alıntı yaptı biri . TL uzlaşmalı döviz satım ihaleleri 28 eylül de son buluyormuş. Bir daha ihale açılıp açılmama durumu da belli değil. TCMB nın vadeli de pozisyon alması yetecek mi piyasaya ? spotta dolar ne olur ? muhtemelen canlıya koşacaklar pozisyon kapatmak isteyenler .
Aslında 28 Eylül için yaptığı kontratlardan piyasayı kabaca 40-50mTL kadar ütmüş gözüküyor. Tabii cuma günü kur 6.66 olmaz ise.
Bu da aslında tcmb'nin elinde az döviz rezervi kaldığı için spotta döviz satarak elde edeceği etkiyi aynı derecede olmasa da benzer bir ölçekte göstermek istiyor. Tcmb'nin amacı piyasaya yön göstermek. Aslında bir çeşit kur hedefi yapmaya çalışıyor.
Bunu verimli olarak kullanabilmesinin ve inandırıcı olabilmesinin tek yolu VIOP üzerinde tcmb'ye güvenmeyenlerin istikrarlı ve periyodik olarak zarar etmesi. Bu süreklilik kazanırsa tcmb'nin yaptığı işlemlerin bu yön gösterici etkisi kuvvetlenecektir.
1. işlemde tcmb'ye güvenmeyenler zarar edecek gibi gözüküyor. Bu 2. 3. ve 4. vadelerde de gerçekleşirse tcmb bir şekilde yatırımcıyı psikolojik olarak şartlandırma refleksi gibi bir döngüye sokmaya çalışacak gibi duruyor.
Psikolojideki örnek: Pavlov'un köpeği.
sarı deli bm de konuşuyor
Merkezin ihalesine nerdeyse 3 haftadır talep yok , talep hep 0 yada çok cüzzi rakamlar 2-3 milyon dolar.
Sadece dün güzel bir teklif geldi onuda 6,06 ya basınca bugün gene teklif gelmedi.
Merkezin TL bazlı ihale 3 haftadır bir halta yaramıyor yani , vadelideki shortları kaptırmamak içinse köpek gibi saldırıyorlar. Yahu dolarda eksi makas nedir ya, eylül devamlı eksi makasla geçti şimdi ekim vadeli 6,24 spot 6,19 daha kafadan makası yedi bitirdiler vade başlamadan.
Ahaber : Erdoğan , Trump konuşurken salonu terk ediyor : Son dakika