Öğrendiğimiz iyi oldu.Bana 15 bin dolara kadar masraf yok demişlerdi ama faiz gibi onu da indirmiş demek ki aktif....
Printable View
takasbankta para tutan var mı? faizine baktınız mı? bankalardan daha iyi gecelik oran çıkacaktır diye düşünüyorum .parayı buraya park etmek aklımdan geçiyor.
ufak bir miktar atmıştım buraya.benim nema daha gözükmüyor. yatınca hesaplayacam faizi.
tfx kullanan var mı? sıkıntılı olduğunu olduğunu şikayet var üzerinden okuyorum .benimde ufak bir deneyimim olsun diye işlem yapmak için eft yapacam. deneyimlerimi yazarım.
makas biraz önce iyice açıldı dolar hereketinde 0.016 larda idi.
geçen gün Bloomberg te stopajın az olması borsaya ilgiyi azaltıyor diye yorum yapan biri vardı .
kendimi zor tuttum gerçekten.
neyse burgan msj atmış. yarın ,güldüren güncellenecek diye . şu an 24 ile gecelikte park halindeyiz.
yarın için ufak bir araştırma yapmak şart oldu bu durumda .takasa bakalım diyorum.
bugün Bloomberg Londra swap faizi %30 larda geçmiş haberi vardı.
neden dersiniz ? acaba tl mi shortlayacaklar.
5,31 Usd/tl
Kötü yükseldi :yahoo::bravo:
ya iste boyle gercekte dusmeyen enflasyonu kagıt ustunde dusmus gibi gosterirseniz eksi reel faiz verirseniz ustune birde stopaj avantajını kaldırıp stopajı eski hali olan %15 e geri cıkartırsanız vatandas niye tl de dursun 2 gundur boyle dolaraq hucum eder simdi mb ayıklasın pirincin tasını eldeki kalan brut 70 milyar dolar rezervide secime kadar boylece tuketir ..ustelik dolar endeksi dusuyor dunya da su an tek deger kaybeden para birimi tl ...petrol fiyat artısının da etkisi var ama onun etkisi anca %10 ....%90 etki stopaj indiriminin bitirilmesi ve reel faiz verilmemesi ...dereyi gı gormeden pacayı sıvamak derler buna ..hemen 1 ay enflasyon eksi geldi diye stopaj indirimine devam etmediler ...mb da aynı sekilde pacayayı sıvayıp faiz indiri yaparsa o zaman dolar tl de 6 lara dogru cumbus baslar gibi .
enflasyon rakamlarını acıklayanlar nereden alısveris yapıyorlar valla mera ediyorum 1 ayda ayrı ayrı 7*8 cesit market 3-4 de pazar gezerim 4-5 cesit sebze ve meyve dısında fiyatı dusen urun daha gormedim ...heleki hazır gıda islenmis gıda temel ihtiyac maddeleri fiyatı dusen hic gormedim ...en basitinden kendinize 4-5 urun belirleyin her ay marketten satın aldıgınızda fiyatına bakın bakalım dusuyor mu mumkun degil dusmuyor her ay minumum %5-10 zam garanti si var ama ...valla helal olsun nasıl fiyatlar dustu diyorlar haralde marstan falan yapıyorlar alısverisi ne desek bos .
oyle luks urunlerde demiyorum ha havyar falan :)) temel ihtiyac maddeleri mesela un zeytin ve beyaz peynir cesitli kahvaltılıklar ....doların 6.50 den 5.15 e indigi donemde %30 civarı zam gorduler ustelik dogalgaz ve elektrik zamlarından sonra zaten zam gormuslerdi ...gaza ve elektrige 2 aydır zam gelmemesine ragmen bunlara o oranda zam yaptılar ...ve bunlar enflasyonla top yekun mucadele ediyoruz afisi asılı o cok subei marketlerde yapıldı luks marketleri saymıyorum bile ...elektige gaza zam olmadı dolar o kadar dustu ama %30 zam geldi eee bu aradaki fark birilerinin cebine gitti ...bu durumda enflasyonla mucadele bahane halka kazık sahane ama nasıl oluyorsa enflasyonda eksi cıkıyor ne diyelim ..
Onceki aylara gore fiyat hareketleri yavaslamistir, yani daha az zam olmustur. Enflasyonu dusuren asil nedenler zaten petrol fiyatlarinin dusmesi ile vergi indirimleri. Eksi gelmesi normal ama 1.44 luk bir dusus suphe uyandirmadi degil.
Devlet zaten stopaj indirimi olsun, beyaz esya ve oto da vergi indirimleri, benzinde otv den karsilama vs butceyi fazlasiyla yordu. Butce acigini kapatmak icin ya borclanacak ya da para basacak ya da vergileri artiracak, zam yapacak. Ocak subat mart aylarinda yine yukari hareketler olma ihtimali yuksek. Tahminim yeni bir zirve gorulur enflasyonda 2019 un ilk ceyreginde.
Secimde yaklasiyor. Populist davranmak zorundalar.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 oyunuz var...Durumdan memnuniyetinizi veya memnuniyetsizliğinizi sandıkta gösterirsiniz :he:
'' TÜFE'deki yüzde 1.44 düşüşün 0.86 puanı otomobildeki ucuzlamadan kaynaklandı. Otomobil fiyatları da vergi indirildiği için ucuzladı. TÜFE'deki düşüşün altında şaibe aramak yerine vergi indiriminin etkisini irdelemekte yarar var. ''
https://twitter.com/Alaattin_Aktas/s...05796236308480
''ŞAİBE DEĞİL KURNAZLIK DİYORUZ 3 AY VERGİ İNDİRİP ENFLASYONU DÜŞÜK GÖSTERMEK İŞÇİDEN AÇLMAK, OCAKTAN İTİBAREN O VERGİLER DEĞERLEME ORANIYLA DÖŞENECEK AMA İŞCİNİN 1 YILI ÇALINMIŞ OLACAK. ARABA BEYAZ EŞYAMI ALACAZ :)) ''
burgan güldüren ve dijitalin oranlarını düşürmüş.
Güldüren %23,75 dijital %24,3 yeni oranları
ben %40 dolarımı aldım %60 tl deyim hepsini almadım cunku hala dolar tl ye baskı yapacaklarını dusunuyorum secime kadar ..ama mb faiz indirir diye o %40 ı bahrini sigorta gorevi gorsun diye aldım :) indirirse toptan gecerim dolara ...simdi yetkililerce deniyor ki enflasyon bundan sonra dusuk gelmeye devam edecek ...benim anladıgım biz enflasyonu kagıt ustunde dusuk cıkarmaya devam edecegiz mb sını faiz indirimine zorlayacagız gibi gibi...bilmem dogrumu dusunuyorum o bakımdan %40 dolardayım :)
bloom da sabah raporunda bile stopaj indirimin kalkmasının çok hatalı olduğu vurgulandı pek çok sektör için vergiden fedakarlık yapılırken mevduata bunun reva görülmemesini anlamak mümkün değil dendi ! bir yorumcu ise doların fazla düşmesi istenmiyor ondan dolayı kalkmış olabilir dedi !
enparanın oranını paylaşıyorum diye enpara kullandığımı nerden çıkardınız? sizin bu yaptığınız niyet okumaktan başka bir şey değil. siz de değişen oranları paylaşın da formun amacı gerçekleşmiş olsun. isteyen istediği bankayı kullanır. işine hesabına hangisi gelirse. kimisi aktif kullanır kimisi nkolay bono kimi ziraat kimi garanti. oturduğu yerden eleştirmek en kolay olanı. siz riski alırsınız kimisi almaz. bence bunları boş verelim ve iyi ya da kötü banka oranlarını paylaşalım. bahsettiğiniz ing hoş geldin faizi muhtemelen. ben o hakkımı kullandım. o da ayrı konu.
04 Aralık Salı 14:33 FİNANSAL KESİM DIŞI FİRMALARIN NET DÖVİZ AÇIĞI EYLÜL'DE 210,1 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ
en az secime kadar devam etmeliydi ya da enflasyon %20 nin altına kalıcı gelene kadar ..aynen oyle patronlara musluklar hep acık ..lafa gelince tl yi sonuna kadar destekleyecegiz dediler ama yine kostek olundu yapacak birsey yok tercih meselesi belkide evet orta nokta 5.50 den asagısı istenmiyordur ...dolar son donemde ulkede ekonomik aktivite olmadıgı icin dustu cari acık kapandıgı icin cari fazla olustugu icin dustu ..yoksa dolarn dususunden olumlu etkilenmedi diger piyasalar. ..bakalım bahri adamlar pesinen soyluyor bundan sonra enflasyon dusucek faizler de dusecek diye ...bizde dolar alarak kasko yu yaptık bir bakıma :)
Yaşadığım olayı anlatayım. Bir markate peynir almak için gittim. Peynir etiketinde enflasyon ile mücadele kapsamında %10 indirim etiketi vardı. Benim bildiğim bu durum yıl sonuna kadar sürecekti. Bir miktar peynir aldım. aradan bir hafta geçmeden aynı peynirden almak için markete gittiğimde etiketteki indirim kalkmış. Bir de bindirim ve ardından indirim uygulanıyor. pazarlama taktiği olarak. Bilinçli tüketici olmak gerekiyor.
Evet anladigimda başka marka dan alim yapardim şimdi tum markalar uckagitci olmuş devir kotu tbey ama almasak ta olmuyor ne yiyeceğiz mecburuz yemeye bu durumda kazigigida yiyoruz mecburen köyde yaşayanlar şanslı bu konuda herseylerini kendileri üretiyorlar hem doğal ..biz o kadar para veriyoruz üstüne zehir yiyoruz .
Şimdi mesela bu TÜİK enflasyonu neye göre kime göre belirliyor ? İstanbul daki Ankara'da ki markete pazara hallere goremi yoksa Hakkari'de ki Van'da ki lere goremi ..soğan fiyatları %50 artmış demiş mesela ..yahu ay başında çoğu yerde soğan 2.5 tlydi ay ay sonunda çoğu yerde 4.50 - 5 TL arası idi ..o zaman nasıl olurda artış %50 olur ..%80-100 artış varken %50 artış diye kayıt ediyorlar ..ondan sonra enflasyon düşük çıktı ..
04 Aralık Salı 15:13 ERDOĞAN: BAHÇELİ İLE MUHAKKAK BİR ARAYA GELMEMİZ GEREK, CUMHUR İTTİFAKI SAĞLAM KALMALI
Bildiğin eskinin koalisyonu...Tek başına değil yani...Adı öyle sadece...
ING bana stopajı hala daha %5 ten veriyor galiba. Günlük hoşgeldin hesabı.
Tüik Tüm sosyo-ekonomik gruplardan yaklaşık yıllık 15 000 (3 yıl toplamı 45 000 )hanehalkı ile yapılan Hanehalkı Bütçe Anketi, kurumsal nüfus anketi, yabancı uyrukluların Türkiye’de yapmış oldukları harcamalar için turizm anketi ve idari kayıtlardan elde edilen harcama ve ciro bilgilerini kullanarak enflasyonu belirliyor. Bu durumda herkesin enflasyonu farklı oluyor.
Coğrafi fark ise; Endeksin nüfus kapsamı; nüfusun gelir gruplarına veya coğrafi bölgelere göre herhangi bir ayırım yapılmadan, Türkiye içinde yaşayan toplam nüfus olarak belirlenmiştir.
Ay sonu ay başı şeklinde dönem için verilen TÜİK cevabı ise; Cari ağırlıkların ait olduğu dönem: Ocak (t-4) - Aralık (t-2) [1/3 oranında (t-4) yılından, 1/3 oranında (t-3) yılından ve 1/3 oranında (t-2) yılından] hesaplanmasıdır. Yani ayın son gününe daha çok ağırlık veriyor ve ayda üç kez o ürün için fiyat topluyor.
Alicengiz oyunları ile doları zor dizginlerler
Webster bak dolar senin maliyete yaklasti.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benjo sıkıntıya gelemez ipini koparır bir anda,5.15 _5.35 an itibariyle ;)