Öyle böyle degil, Gara gara düşünüyorum 1 sene bekleyip tam ben bozunca pik yaparsa diye
Printable View
bundan sonra Dolar bey, AGA, Abi diyeceksiniz
Hep aynı senaryo...
Faizi zamanında artırmazlar.
Doları patlatırlar.
Sonra paşa paşa 6-8 puan faiz artırmak zorunda kalırlar.
Bu benim bildiğim 3 kez mi-4 kez mi oldu.
Yaptıkları ile değil dolar tutanların ellerinden dolar almayı, her geçen gün portföyünü dolara çevirenler çoğalıyor.
Bu biri "kral çıplak" diye bağırmadıkça devam eder.
Rabobank/Matys: Yeniden seçime odaklanmak TL varlıkları negatif etkiledi- bloomberght.com
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Rabobank Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Açıl Sezen'e yaptığı değerlendirmede İstanbul'da seçim tekrarının yatırımcılar için belirsizlik kaynağı olduğunu, bunun da TL'nin diğer para birimlerinden daha düşük performans göstermesinde etkili olduğunu belirtti. Matys bir takım risklere dikkat çekerek TL için şu aşamada iyimser olmadığını söyledi.
Matys "Son 4 haftada TL'de % 8 düşüş yaşandı ve TL en kötü performansı gösteren gelişen ülke para birimi oldu. Bu da enflasyon daha uzun süre yüksek kalmaya devam edebilir demek. Bu durumda MB'nin de faiz indirimi düşünme olasılığı azaldı." dedi. Matys kur hızlı bir şekilde 6.50'ye veya 7'li seviyelere çıkarsa Merkez Bankası'nın buna tepki vermek zorunda kalabileceğini belirtti.
Matys Türk varlıklarına yönelik algının negatif olduğunu belirterek "Borsada 88 bin seviyesini izleyeceğiz. Eğer ABD ile ilişkiler açısından yapıcı söylemler duyarsak Türk varlıklarında iyileşme olabilir. Ama şu anda TL için iyimser olmak zor" dedi.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/rabobank...ak-zor-2217733
Syg,
Sayın dudu,
akbankta yada diğer banklarda da olabilir Eurobond cinsi fonlar var. Getirisi dolara ve eurobondlara paralel. TL ilizyonundan kaçmak için için cazip olabilir mi ? Gelir vergisi falan uğraşma yok. Yorumu olan diğer arkadaşlarda cevap verebilir.
Ek 22402
Yakında ZAM yağmuru gelir...:vk:
Sn Dudu,
Ekteki forumda deniz43 isimli forumdaşın paylaştığı bilgilere göre Türk eurobond oranları zıplamış. Sizin zamanınız olabilir...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...68#post3433868
Maliyeci Damatın sesi çıkmıyor.
Kendinden Şiveli bir açıklama bekliyoruz.
Bizim Çocuk LGS ye hazırlanıyor.
Ders çalışırken M.Kemal Atatürk kurtuluş savaşında iken iktisat kongresini toplamış diyordu.
Bizim Damat ise cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olup cenazeme sadece Atatürkle muhabbeti olmayanlar gelsin diyen feslinin cenaze töreni ardından üzüntüsünü atamamış anlaşılan.
Bir atsa ekonomiye dair bir şeyler söyler herhalde.
O değilde, geçen başkanlık seçim sonuçları sonrası ekonomi şahlanacak diye manşet atılıyordu.
Atın dizlerinde siyatik, kireçlenme mi var da şahlanamıyor.
Vadelerinden kalan günlerine göre anlık (vade sonu) garanti Eurobond getirilerini nereden bakabiliriz?
Örneğin 5 yıllık bir vadeli Eurobond var mı, yüzde kaç getirisi vardır?
Not: Çok uzun vade fonların TL nin değer kaybı ile zarar yazdırabileceğinden satmadan vade sonuna kadar beklenebileceklerle ilgileniyorum.
AKP de çöküş başladı.
Artık ne ekonomi ne de hukuk dinliyor.
Bu ortamda bu kadar borç+durgunluk+ABD ye meydan okuma+Suriye sorunu altında TL daha çok değer kaybeder.
Artı 3-5 puan faizle tüm yaşam boyunca tırnakla kazanılan servetin değer kaybedilmesi, fakirleşme, kaçınılmaz görünüyor.
O nedenle eurobond gibi döviz endexli ürünleri daha detaylı anlamaya çalışmak lazım.
İş bankası veya ziraat bankasında hesabınız varsa yatırım işlemlerinden eurobond'u seçip bilgileri görebiliyorsunuz...bir de vakıfbankta varmış galiba...
Bunların haricinde işyatırım gibi bazı aracı kurumlar da bu hizmeti veriyor.
Ancak her Eurobond her zaman bulunmuyor. fiyat gün içinde sabit kalıyor anladığım kadarıyla...belirlenen fiyattan alınıp satılıyor ...
Sorunuz tam olarak bu muydu bilemedim ama benim bildiklerim bu şekilde...
"Makro ekonomi" başlığında "eurobond mevzusu hakkında" diye bir bölüm var...geriye doğru okursanız çok yararlı bilgiler var...ben de oradan öğrenip yatırım yaptım biraz ...
Eurobond fonunu uzun yıllar eurobond getirisinden yararlanmak için alıyorsanız aynı getiriyi elde edememe olasılığınız çok yüksek. Çünkü fon yönetim gideri ve satışından ödeyeceğiniz stopaj eurobond getirisini tırpanlayabilir. Ayrıca eurobond faizlerinin yüksek olduğu zaman eurobond değeride düşeceği için döviz yükselse bile fon döviz bazında değer kaybedecektir. Eurobond faizlerinin düşeceği ve dövizin yükseleceğini düşünüyorsanız, alacağınız miktarda eurobond gelir beyanının üzerinde miktarsa beyanla falan uğraşmayayım diyorsanız eurobond fonu kazanç sağlayabilir. Bunun dışında BES hesabınız varsa dövize endeksli fon olsun istiyorsanız fonlarınız arasında eurobond fonu mantıklı bir seçim olabilir.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...r/default.aspx
Buradaki raporda sıralama vadelerine göre, anlık fiyata tahvilin ISIN'ini google'da arattırdığınızda ulaşabilirsiniz.
En son raporda 5 yıl için %8-9 civarında faizler.
Eurobondun en büyük avantajı korunma açısından. Sermaye kontrolleri ya da moratoryuma karşı koruma sağlayabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://m.takvim.com.tr/ekonomi/2019...ri-ne-oldu/amp
Bunlar da mevduat faizi listesi yapmış. İlgilenenler için yararlı olabilir
Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Şekerbanktan Burgan a internet veya telefin bankacılığı ndan swift yapmayı düşünüyorum.İşlem ücreti 90 tl olacak.Ben buna razıyım.Ama başka bir üctet daha çıkarmı karşıma bilmiyorum.Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlar bir yardım eli uzatır mı? Peşinen teşekkürler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hazine Eurobondu diye bir şey yazmadım, ayrıca ülke de Eurobond alanın tercihi. Venezuela'da iseniz Venezuela Eurobondu almak zorunda değilsiniz. Eurobondunuzu Venezuelada tutmak zorunda da değilsiniz. Eurobondun saklaması Euroclear'da yapıldığına göre Venezuelanın alacağı hiç bir karar sizi bağlamaz.
Merhaba,
teb 23,25
AKP de çöküş başladı.
Artık ne ekonomi ne de hukuk dinliyor.
Bu ortamda bu kadar borç+durgunluk+ABD ye meydan okuma+Suriye sorunu altında TL daha çok değer kaybeder.
Artı 3-5 puan faizle tüm yaşam boyunca tırnakla kazanılan servetin değer kaybedilmesi, fakirleşme, kaçınılmaz görünüyor.
O nedenle eurobond gibi döviz endexli ürünleri daha detaylı anlamaya çalışmak lazım.
Bilgi için teşekkürler...
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...22914007_1.pdf
linkteki getiriler geçmişe mi ait yoksa kalan vadedeki getiri mi acaba...
Bir de bu eurobondu alsak hangi oranda gelir vergisi mi ödeyeceğiz. Kazançtan muafiyet miktarı nedir...
Bu fiyattan alinirsa gelecekteki getiri..
2 cesit vergi var. Kupon faizi geliri ve alim satim kazanci vergisi vadeden once satarsaniz.
https://kpmgvergi.com/Blog/Pages/Ful...px?article=872
Syg,
Rica ederim.
Kalan vadedeki getiriler.
2019'da elde ettiğiniz gelirler için buradaki dilimlere göre ödeyeceksiniz:
https://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kay...-tarifesi-2019
Beyan sınırının üstünde geliriniz varsa 2020 Martında beyanname vereceksiniz.
Gelirinizden size ve ailenize ait sağlık/hayat sigortası, sağlık ve eğitim harcamalarını indirebileceksiniz.
Sigortalar için beyanınızın %15, sağlık ve eğitim(çocukların okul masrafları dahil) için beyanınızın %10 ile sınırlı olmak üzere.
Beyan sınırı 2019 için 40.000 TL üzerine çıkmazsanız beyan yok, çıkarsanız tamamını beyan ediyorsunuz.
Kira/temettü gelirleri Eurobond gelirleri üstüne ekleniyor, toplamının 40.000 TL altında olması gerekiyor.