Dönem Net Karı veya Zararı
120.901.019,83
Printable View
Dönem Net Karı veya Zararı
120.901.019,83
Bilanço 130-135 arası gelir herhalde. Ytd.
Gayet güzel. Hayırlı olsun :)
Sırada 1 ve 2. Çeyrek yani sezonumuz var :)
Şu gözden kaçırılıyor. Yada KacirtiliyorBorsada gerçekler satılır beklenti satın alınır.Subat in da yarısı bitti ve Bahar/yaz geliyor.Su ara satışların gittikçe arttığı donemler.faizler düşüyor.Finansmsn maliyeti diplerde.Satislar ihracat kısmında döviz sağlıyor.dovizde stabil ve yukarı.Antartika bile +20 leri görmüş.kuresel ısınma soğutucu ihtiyacını pik yapıyor.Perakende sektörünün en can alıcı demirbaşı.Yatirimlar geleceğe umutla baktiriyor şirket için.Temel analiz benden bu kadar.grafikten anlamam.en can alıcı 1.2.ceyrekler oncesindeyiz.Hayirlara vesile olsun.
Epey zamandan sonra derin bir nefes aldım desem yalan olmaz. Son çeyrek birçok şirketin vergi dairesine gönderilen karını gördükten sonra Allah'a şükürler olsun.
Yol uzun artık 3 aylık sonra temettü sonrada 6 aylık yolculuğunu bekliyeceğim..
Şuanki fiyatı 9 aylık bilançoya göre ucuzdu dahada ucuzladı.
Bol kazançlar..
Not:Konsolide inşallah bu rakamın üzerinde 145/50 gelir..
Bilanço oyunu olacak diye ödüm kopuyordu. Paranın yarısını yatırdım bekliyordum
Rahatladım ben de
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Yarına yansıması nasıl olur acaba.
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tahtacının tutumu basmak olursa memnuniyetle aşşalarda bekleriz alım için. ciro %50 artmış kar %100 artmış. 1 senede. emsali senetler büyüme beklentileri ile en az 10 fk iken bu senede satış gelmesine sadece gülerim. ++++++Önümüzde sezon var. En az ederimiz 10-12 FK bana göre...
Piyasa değerimiz 850 milyon ciro 1.050... Aslolan piyasa değeri 1.050*1,2 dir. Ki 2020 de ciro 1.450 leri yakalar ise 1450*1,2 ile çarpmak gerekir.
Tabi bunlar benim analizim. Kendi doğrularım size yanlış gelebilir.
Herkes kendi hesabını yapsın...
Sevgiler..
Klmsn tarih yazmaya devam ediyor. 2020 de bu ciro artış oranları yakalanırsa ve bu güzel karlılık devam ederse önümüz çok açık. Sayın Kuzeys’te çok net bu konuya değinmiş.
Şu an SPK karı gelmediği için net yorum yapmak zor ama iyi geleceğinden, uzun vadede değerini katlayacağından şüphe duymuyorum.YTD
Daha kötüsü 2 fk larıda görmüştük 😡😡😡
Her ne kadar konsolide gelmesede ipuçlarını şöyle yazayım;
1-Son çeyrek neredeyse 230 trilyoluk net satisi var.
2-Esas faaliyet karı son çeyrek 14 trilyon gibi vede bir önceki çeyrek 9 aylık 880 bindi.
3-Onumuzde yeni dönem ve yeni beklentiler var. Birçok şirket için kötü bir yıl olmasına rağmen klimasan yılı iyi değerlendirdi.
4-Bu şekilde büyümeye devam ederse çok iyi yerlere gelecegi aşikar.
5-Kambiyo karları müthiş gelmiş, vs vs..
6-Donen ,duran varlıklara oranı, ozsermaye, kısa vede uzun vadeli borçlar vs vs..gelsin önümüzü çok daha iyi görmemizi sagliyacak inşallah.
7-Aksilik bu işte klimasanla olan yolculuğum azdıran sonuna uzadı...
Biraz daha katlanacagiz birbirimize
Bol kazançlar
2018 de 717milyon olan toplam satışlar 2019 da 1047olmus .. artış%46...satışlar içindeki yurt dışı satışlar,(ihracat,) 290 milyon dan 575 milyona çıkmis.artis %98...daha ne olacak.İhracat döviz demek.tesvik demek.finansal güç demek.dusen faizler bilançosu sahada guzellestirir.finansman maliyetleri azalır.artan kapasite gelen yaz dönemi 1.ve 2.donem bilançolar ini dahada iyi yapar.Temettu falan da bonus olur✌️çok mu abarttım.benim temel analiz görüşlerim.siz bana bakmayın.rakamlarda hata varsa lütfen düzelttirin.kimseyi yanıltmak istemem.Ytd.Tum hisselerde bol şans.
Arif Bey,
Ciro artıyor karlılık artmıyor?
Suni gider mi gösteriyorlar acaba serdar hocam. Yönetim gideri vs.
2019 daki yüksek finanman maliyetine rağmen bu kar kucumsenmemeli.ayrica artan müthiş yurt dışı satışlar ve finansman maliyetleri deki hızlı düşüş bu sene bilancoya oldukça olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum...Neticede 37/38sermayeye neredeyse 120milyon kâr..bu ekonomik kriz ortamını iyi yonetmisler bence.yaniliyor olabilirim.cevaben yazdım.herkes kendi hesabini yapsın.kismet ne işe o oluyor.,,,( 1 TL.lik Trabzon 6 TL.ye gidiyor..kim söylese gulerdik)
Trabzon konusu aynen , istediğin kadar Kar et , finansalların harika olsun bütün yorumlar boş hocam , götürmeyince götürmüyorlar hisseyi ,yabancı desen alıyor satıyor yine bir hareket yok , hisse 5 fk da, %10 yapınca hemen düzeltmeye giriyor 😂 , bana göre hisse 10 fk yı hak ediyor sana göre 12 diğerine göre 15 , hisse değerini bulurmuş neye göre kime göre ? Birileri istemiyimce bu hisse gitmeyecek belli , biz bu gidişlede 30 u yılsonunda anca görürüz herhalde ,
Yani gerçekten şu spor hisselerini anlamak mümkün değil. Parasızlıktan transfer bile yapamıyorlar. Biz bir sol bek bile alamadık.bir stoper almak için , başka bir stoper den maaşında indirim yapmasını rica ettik. Gel gör ki 120 milyon kar açıklayan klimasan bunlar kadar primlenmiyor.
Sn. Hectoral biz geçen yılki bilancoyu görünce 25-30 görürüz demiştik. Şirket pazaraliyon diyenler sattı gitti :cool: Buna da şükür! Grafiğe baksan 5 katlamiş!
TS forma reklamı vermeli...
Değerli Paydaşlar;
Açıklanan rakamlar hepimize hayırlı olsun.
Öyle yada böyle klmsn büyümeye devam ediyor.
Yurt dışı satışlar artmaya,
Ciro artmaya yine devam ediyor.
Çok sıcak bir yaz(!!!)
bizi bekliyor gibi gözüküyor.
Mayısta genel kurul,
Peşi sıra gelecek birinci ve ikinci çeyrek bilançoları.
Olası bedelsiz ve temettü kararları...
41 dönümlük araziyle ilgili yakın zamanda önemli gelişmeler olasılık dahilinde.
:):)
1 milyar ciroya %22 brüt kar marjı fena oran değil. Pazarlama giderleri çok şişik brüt karın yarısını yemiş. %9 faliyet karı düşük bir oran. 1 milyar ciroya 150+ milyon gibi faaliyet karı yazsa daha şık olurdu kişisel görüşüm.
Şirketi ilk defa inceleyen birisi olsam; 150 milyon net kambiyo karı kafamı kurcalardı. Manipüle edilmesi kolay olan bilanço kalemleri ile 150 milyon finansman giderini kompanse etmiş. 98 milyon faliyet karı olan gelir tablosunda 220 milyon kambiyo karı mı olur? Sanayi şirketi mi? Finansal yatırım şirketi mi? Bir karar verseler iyi olur. :)
Sayın COOL hosgeldiniz.
Borçlarını çok rahat çevirmiş vede çeviriyor. Muhtemelen bu yıl farklı olacak. Tam olarak dönen, duran varlık ve kısa ve uzun vadeli borçlar bakınca herşey netleşecek. Her ne olursa olsun bilanço güzel. Beklenti güzel..tekkeyi beklemeye devam. Çorbamizi mı içeriz sopamizimi yeriz bakacağız..
Sayın Heg
Twitterda Mehmet Yazır hocadan beklentisini ve vergi dairesi karına göre analiz yapmasını rica eder misiniz ?
Beni sallamiyorda :dvr: :dvr:
Kendisine daha önceden sormuştum. 3 Şubat'ta..
#klmsn
Sirket döviz pozisyonu üzerinden ekstra ciddi karlar sağladı.Bu durum süreklilik arz edebilir mi ? Hisse değeri düşük sermaye
ve yuksek karlilik desteği ile 30 tl hedef olabilir.
Fakat çok cazip değil..
Bu şekilde cevap vermişti.
Ben de altına şu şekilde yazdım
Teşekkürler Hocam. Sizinle Hem fikir olduğum ve katılmadığım noktalar olsa da son çeyrek bilançosu geldikten sonra daha detaylı değerlendiririz.
Açıkçası klimasan da her türlü görüşu tartışabiliriz .. şirketin vergi dairesi karını bile Son dakika açıklaması aslında bize bekleyin kardeşim sabredin mesajı.. ben böyle huysuz zorlu bir hisseyim ama uzun süre beklerseniz mutsuz etmem sizi diyor ;)
Güzel kardeşim , kur etkisine neden tek taraflı bakıyorsun , gerçi sende yazmışsın ama , şirketin dövizli varlık ve borçlarının kur etkisini niye bütün dikkate almıyorsun , şirketin borçlarının çok büyük bir kısmı ne dövizli kredi e niye krediletin değerlenmesi ile ilgili kur etkisini finansman giderlerinide dikkate almıyorsun , sanki karın tamamı kambiyodan geliyormuş gibi algı yapıyorsun , kar tamamen bir sanayi şirketinin karı , bu karda daha da artacaktır , rusya ve nijerya operasyonlarında zarar yoksa , amortisman etkisi olacak daha , pazarlama gideride net satışın % 9 u civarı çok iyi , pazarlamanın içinde ne var nakliye firmalar nakliye payını satış faturasına dahil ederek müşterilere yansıtırlar bunun içinde brüt karın bir kısmı da pazarlama giderlerinde yer alır keza gümrük masrafları , bunda sınıflandırma farkları nedeniyle spk da düşecektir , % 9 gerçekten çok iyi , ayrıca türkiyeden nijerya ve rusyadaki şirketlere mal gönderildikten sonra karın bir kısmıda onlarda bırakılmış olabilir yani onların operasyonlarıda konsolidasyona girdiğinde karı artıracaktır diye düşünüyorum , cool belli klimasan seni almadan şaha kalkmayacak , gel sende biraz zararla gir klimasana öyle kapı arkasından klimasanı gözetleme , senin yüzünden 5 fk ya saplandık kaldık , ama not hisse nominale düşmeyecek bak 😂😂kızma dostum şaka yaptım
klimasanda son çeyrek ciroyu 230 milyon ,karı ise 22 milyon olarak tahmin etmiştim...şu anda topikte yazılanlara göre vergi dairesine verilen gelir tablosunda tam isabet sağlamışız...yalnız spk bilançosunda rakamlar değişir mi veya değişirse ne kadar değişir bilemem...
son çeyrek karı nasıl gelirse gelsin önümüzde ilk iki çeyrek bilanço beklentilidir ve çok güzel gelecektir..
Bu kadar sancılı bir yılı 100 milyon üstü karla kapamış ihracat gelirlerini katlamış kaç şirket var borsada.Ustelik sezon gelmiş artan ihracat ile döviz gelirleri müthiş artacak,düşen faizlerle finansal borçlanma giderleri azalacak.daha bugün açıklandı..eksimbank kredi faizleri düşürülmüş.buda firmaya +kâr demek.yani çok daha olumlu bir 1. Ve 2.ceyrek bilanco dönemi de satın alinacaktir diye düşünüyorum.Bunlar düşünce gerçekler tahtada😄YTD.Yorumumdur.Yanilabilirizde.
Rusya ve Türkiye Suriye'de ortak devriye atmis. Olumlu bir gelişme. Tr de borsa tamamen siyasi gelişmelere göre yön buluyor.
ne anladım bu açılıştan .... riske girmemek en iyisiymiş...
Galiba artık yatağa bağladı gibi. Bekletecek namissiz.