Firüs nedeniyle kapalıyız
- şaka şaka battık biz
Printable View
Firüs nedeniyle kapalıyız
- şaka şaka battık biz
Sorun onların özgür iradesi değil Sayın Ressam,sorun şu;30 bin yatak kapasiten var,bu virüs işi gereği zorunlu olarak dışarıda olması gereken;sağlık personeli,asker,polis,hizmet sektörü mensupları vs ayırmıyor,bu andaval gibi dışarıda gezenler bir süre sonra aynı İtalya da olduğu gibi hastalanacak,işi gereği dışarıda olanlarda hastalanacak;30 bin +1.ci hasta hastane koridorunda yatmak zorunda kalacak,tüm sağlık sistemi aşırı yığılmadan ötürü sıkıntıya girecek,sadece bu sebebten bile belli kurallar dahlinde sokağa çıkma yasağı çok gerekli ve önemlidir..
Borsa eksiye geçmiş bu arada.
gemiden inenlerde olduğuna göre yönün ne olucağı az çok belli...
ülkenin sağlık bakanı bile sayılarda manipülasyon ve hala yaşlar üzerinden algı yapıyorsa bu ülkeden hayır bekliyorsunuz öylemi..
acaba bu ülkede corona ölümlerinin kaçı corona olarak kaydediliyor.. kaçı başka bir hastalık üzerinden gösteriliyor...
son zamanlarda aldığım duyumlar ve okuduğum haberlerin alayında ölenlerin yaş aralığının düştüğüyle ilgili..
tabi algıya devam, ölenler hep yaşlı..Yersen...
yaşlılar evde otursun, çocuklar gençler okula gitmesin, virüsü biz eve taşırız:(, vebali kimin boynuna peki!!!..
https://i.hizliresim.com/32vewo.jpg
Yok Çin normale girmiş falan bunlar hikâye, bir posta 2 aydır Dan dun havalimanından çıkmıyorsa, Çin hâlâ ayvalarda demektur.
Sn İzmirli o videoları bende gördüm. Gerçek olduğunu sanmıyorum. Ama o videoların gerçek olmaması, zorlu bir süreçten geçtiğimiz gerçeğini değiştirmiyor.
4 şeritli yollarda karşıdan karşıya geçenleri önce tabela ile uyarırsınız, hala geçiyorlarsa çit çekersiniz, hala çözüm olmuyorsa araya bitki ekersiniz. Bazen üst geçit bile yaramaz insanların fikrini değiştirmeye biz şu anda böyle bir süreçten geçiyoruz.
Tek avantajımız bizde kolonya, maske ve dezenfektan olması, avrupadaki dostlar bunların ellerinde olmadığını söylüyor. Ama bu avantaj bizi sadece bir süre korur. O nedenle dikkatli olmak gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
tr de bu tur yolda dusup olen vaka oldugunu sanmiyorum.videolarin cogu yurt disi kaynakli.
https://www.memurlar.net/haber/89426...para-aldi.html
https://i.hizliresim.com/IobJ0U.jpg
Dün kendine eğlence arayan iti, gözaltına almışlar.
birazda buna bakın
hani hepsi yaşlı ya ölenlerin
https://eksisozluk.com/istanbulda-ko...5008?a=popular
bu da rahmetlinin twitleri...
https://twitter.com/dilek_thtl
gerçi bizde o zaman vaka yoktu değil mi.. son derece şeffaf(!) ve nazik bakanımız öyle buyurmuştu...
biz mi gerizekalıyız bunlar mı çok akıllı...
https://i.hizliresim.com/xCDVBP.jpg
Ruslar gelmesin deye başbakan Aldo Moroyu öldürtmüşlerdi, şimdi kendileri çağırıyorlar Rusları.:oleyo:
Kriz kahini' olarak da tanınan dünyaca ünlü ekonomist, New York Üniversitesi profesörü Nouriel Roubini'ye göre yakın zamanda ne ekonomide ne de piyaslarda anlamlı bir düzelme yaşanmayacak.
Roubini dün Project Syndicate'de yayımlanan yazısında ABD borsalarının şubat zirvesinden sonra sadece 15 günde yüzde 20'nin üzerinde düşerek 'ayı bölgesine' girdiğini ve böyle bir hızlı düşüşün tarihte görülmediğini vurguladı. Roubini yazısında son dönemde birçok analist ve yorumcunun 'V' ve 'U' şeklinde bir düzelme beklediğine dikkat çekti.
NE 'U' NE DE 'V' ŞEKLİNDE HAREKET EDECEK
Yani dip görüldükten sonra aynı hızda yükselişe geçilmesi veya daha sakin bir şekilde de olsa yükselişe geçilmesi yönünde beklenti sahibi uzmanlar var. Ancak Roubini'ye göre koronavirüs salgını sebebiyle ekonomi ve piyaslarda 'L' bile yaşanmayacak. Yani çöküşün ardından bir durgunluk bile beklemiyor. Roubini'nin beklentisi ise hem piyasalarda hem de reel ekonomide 'I' şeklinde bir hareket. Yani sadece düşüş yaşanması.
Büyük Buhran ve 2. Dünya Savaşı'nda bile ekonomik aktivitenin şimdiki gibi tamamen durmadığına dikkat çeken Roubini değerlendirmesine şöyle devam ediyor: "En iyi senaryoda bile 2008 krizinden daha sert düşüşler yaşanır ancak virüsün etkisinin kısa sürmesiyle piyasalar tünelin ucundaki ışığı görür. Ancak bunun olabilmesi için AB ülkleri ve ABD'nin testleri yaygınlaştırması ve Çin'deki gibi sokağa çıkma yasakları uygulaması gerekir. Virüse karşı en aşı en erken 18 ayda kullanıma sunulacağı için bu esnada yardımcı ilaçların dağıtımının yapılması gerekir."
ÖNLEM ALMADA GEÇ KALINDI
Roubini'ye göre bu senaryonun gerçekleşmesi pek olası değil çünkü gelişmiş ülkeler koronavirüs salgınına karşı önlem almakta şimdiden geç kalmış durumda. Bu sebeple de 'Büyük Buhran'ı sollayacak bir 'Daha Büyük Buhran'ın gerçekleşme olasılığı her geçen gün artıyor. Koronavirüs salgınıyla boğuşan ABD'de kasım ayında başkanlık seçimlerinin yapılacak olması da bu riski artırıyor. Bunun yanında Roubini'ye göre ABD ile İran'ın koronavirüs kriziyle (İran'ın koronavirüs salgınının yayılmasını ABD yaptırımlarına bağlamasıyla) zaten bozuk olan ilişkilerinin daha da bozulması bu yıl iki ülke arasında bir savaş çıkma ihtimalini artırıyor. Roubini piyasların bu ihtimali görmezden gelmesini bir hata olarak görüyor.
Roubini'nin 'Daha Büyük Buhran' kehanetinin tutup tutmayacağını önümüzdeki aylarda yaşayarak göreceğiz. 1929'da yüzde 3 civarında olan ABD işsizlik oranı Büyük Buhran sebebiyle 1933'te yüzde 25'in üzerine çıkmıştı. Bu sebeple 'Daha Büyük Buhran'ın günümüz dünyası için bir felaket olacağını söylemeye bile gerek yok.
Borsa açısından ise 1929'daki 'Büyük Buhran' örneği Dow Jones'ta önümüzdeki haftalarda yukarı veya aşağı yönlü yeni rekorlara şahit olabileceğimizi ortaya koyuyor.
Bu süreçte tekrar anladık ki üretmenin gücünün yerini hiç bir şey alamıyor.
Trumpun basın toplantısını hatırlıyorumda, ilaç şirketleri ilaç geliştirecek dedikten sonra Google’da bir web sayfası hazırlayacak dedi. Tabiki Google bundan fazlasını yapabilir ama şu anda elindeki tek şey bu.
yerli solunum cihazını üretecek firmaya arçelik, aselsan ve selçuk bayraktar destek verecekmiş. Hepsine helal olsun.
https://mobile.twitter.com/Biyovent
https://youtu.be/pemdUnewOqY
Bizim polis Yunan döllerine full gaz saldırısına geçmiş, gaz bombalarını takır takır saydırıyorlar.:he:
Bu hafta bankalardan hiç para çeken oldu mu ? Yine önceden haber vermek şartı var mı ? Bir de banknotları eldivenle mi tutuyorlar, çıplak elle mi ? Paraları evde dezenfekte etme metotları nelerdir ? Benim için değil, yeni duhul yapanlar için yazalım da hastalanmasınlar. Ben garip emekliyim, 1 nisan da ( şaka niyetine ) bayram harçlığımı matikten alacağım.
Bu sabah duyduğum olaylardan sonra kağıt para işlemi hayatta yapmamaya karar verdim kaç gün dokunmamak lazım 15 gün mü
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Rahmetli olan hanım efendinin başka ciddi rahatsızlıkları varmış,bu tip örnekler Çin ve Batı dada çok fazla görüldü maalesef....
https://t24.com.tr/haber/eski-chp-mi...yitirdi,868709
Sorry
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ateşini ölçtürmek isteyen özel hastane kapısına girmeden ölçtürebilir siniz
Avm yi dolaşmamak için asansörle hastaneye çıkıp ana kapıdan çıkıyorum .
Şimdi Avm de tek kapı açık dön dolaş dur gerek yok .
Migros ve kuruyemişçi açık sadece .
Kasiyerler astronot gibi giyinmişler bu arada 4 kasa var bir müşteri yok .
Eczane yönlendiriyor oraya .
Majezik sprey Parol yok maske eldiven yok satıyor .
Şerit var ama kimse dikkat etmiyor dibime giriyor gripli kişiler Allahtan hepsinde maske var
Bu arada geçen bir arkadaş uğradı sonra bir ara tuvaleti kullanırken kardeşi aradı açtım
Adam gelince söyledim kolonya var mı dedi onunla resmen yıkadı telefonu ağzında maske elinde de eldiven var bu arada
Sayın hkm sizce bundan sonraki gidişat nasıl olacak. Ben tünelin ucunda bir ışık göremiyorum.
Devlet kendine olan güveni tesis etmiş olsaydı geçmişte, sosyal medyada konuşulanlar aklımızı bulandırmazdı.
Simdi kime , neye inanacağımızı şaşırdık bu yüzden en kötüsünü düşünüyoruz bu da bizi ucu olmayan bir kasvete sürüklüyor.
İran miyiz , İtalya miyiz , değil miyiz , olacak miyiz , gerçek sayılar bunlar mı , değil mi, ölen neyden öldü, karantinadan torpille kaçan var mı?
Hala aklımızı koruyabiliyor olmamız cinnet gecirmemiz mucize .
Laptopsa acil müdahale edersiniz kurtarırsınız yoksa mafiş
abi bireyin finansına göre bakarsak, sağlık ya da genel iktisadi gidişattan gayrı
borsacı gözüyle
malum pala denen zat
sürprizi sever
yani ky batsın o kazansın tarz sürpriz bunlar
aşı bulunana dek endeksleri yukarı sür
sonra aşı bulununca , yani coşkuyla
malı (senetleri) ky nin kucağına ver
aksini yaparsa
o da sürpriz olur
dediğim gibi işsiz kalanlar aç kalanlar hastalıktan kırılanlar
o kısma fikir yürütmedim
o politikacıların işi zate
biz ky yiz
burda
fikir bab'ında dayanışma ruh ve bilmemne hali içinde olan
bilmiyorum yanıltıcı da olmuyum kimseyi
herkesin risk algısı kendine
pala nın algo (algoritması) bu yönde olmalı
Herkes dinden çalıştı ama soru biyolojiden geldi....
Kim aklını koruyabilmiş yahu, dün yengenizlen BIM, ŞOK ve yerel bir markete gittik, çok iyi anlaşan 32 yıllık evli bir çift olmamıza rağmen, asansörün kapısında birbirimize tekme salladık pek isabetli olmasa bile, bağrış çiğrısı saymıyorum bile.:(
5 Dakika sonra, evde barıştık tabiki.:oleyo:
Hüseyin Günay
@huseyingunayDC
Amerika’da en fazla vaka New York’ta var; an itibariyle 30 Bin civarında...
Ve daha da artacak.
Türk Hava Yolları hala İstanbul-New York uçuşlarını sürdürüyor.
Alınan risk çok fazla.
Abi turşu suyu limonla yapılır.
https://m.youtube.com/watch?v=SHKwzicmghY
30 nisana kadar okullar kapalı
Sirkeyle