Bence doğru yapmış bunlar da farkında bakmayın bin olduğuna milyona bir haftada değer mülteciler fellik fellik doğudan giriyor bunlar İstanbul'a gelecek Afganistan Bangladeş li Iraklı İranlı virüs için bundan daha iyi fırsat mı olur
Printable View
65 yaş yasağı detayı zorunlu kamu ve eczaneler açık çıkmak isteyende olursa aciller yani 112 155 156 arayıp bilgi vererek
Bu mültecilere çözüm bulunmazsa herşey boş. Bunlar doğudan girip İstanbula geliyor bunlar ayaklı taşıyıcı bünyeleri bizden sağlam da olabilir ama biz bunlar kadar saglsm değiliz bunlara çözüm bulunmali
sokağa çıkma yasağı ilan edilen ülkeler arasında İtalya, İspanya, Fransa, Belçika Sırbistan'ın yanı sıra Irak ve Tunus gibi ülkeler yer alıyor.bunların borsası kapalı mı? yanılmıyorsam açık...pazartesi belki Almanya'da da sokağa çıkma yasağı gelebilir deniliyor aşağıdaki haberde ama DAX kapanır mı? sanmıyorum...
bizde de olurda sokağa çıkma yasağı ilan edilirse bence borsa kapanmaz kapanmamalı zaten...her şey dijital ortamda olup bitiyor zaten sokakla borsanın ne alakası var? borsada çalışanlara personel sayısı azaltılarak nöbetleşe bir çalışma programı olabilir mesela aynı şekilde aracı kurumlarda 1-2 kişi nöbetleşe olası telefon emirleri için...böyle bir şeyler olabilir ama komple borsa kapanmamalı
saçmalık olur...
https://www.milliyet.com.tr/gundem/s...-yanit-6169788
Bizim bakan tam bir zıtlık yaşıyor
Vuhan'daki başarı oranın izolasyonu ile sağlandı dedi
İran'a kızdı Kum ve Neset'i izole etsiydi iş buyumezdi dedi
İtalya'ya posta koydu zamanında lombardia yi kapatsaydiniz iş buraya varmazdi dedi de.....
Bizim hastalar nerede? Hangi şehirlerde hocam??? Elalemd posta koyuyorsunuz da bizim bu politika da neyin nesi???
Herkesin merak ettiği konuyu cevaplarınız da gözümüz şeffaflık görsek???
Ülkede partilerin aldığı oy 9raninin yaşlara oranı neydi acaba merak ettim
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu anda pek konuşulmayan ama satır aralarını okuduğunuzda kafanıza dank edecek bir gerçek de şu...
Bu covid19 bulaştığı insanlarda, eğer hastalık akciğere inerse, öldürmese bile kalıcı hasar bırakıyor...
https://tr.euronews.com/2020/03/13/c...fi-goruntuleri
ve sonuç olarak bir çeşit grip olduğu için belli ki buna tamamen bağısıklık kazanmak da mumkun değil, nasıl insan ömür boyu defalarca grip oluyorsa bu sene olmasa da gelecek yılllarda yine bu hastalığa yakalanabilirsiniz. Bu çeşidine bağısıklık kazansanız veya aşısı geliştirilse bile ilerde mutasyona uğrayacaktır... ve tekrar yakalandığınızda bu sefer ilk yakalandığınıza kıyasla çok daha zayıf bir akciğerle yakalanmış olacaksınız...
yani yaşınız gençse, atlatırım diye düşünüyorsanız bile... benim gördüğüm tek hakkınız var... bu hakkınızı çabuk kullanmamayı tercih edin...
milletin sokağa çıkmasını engellemek için bu potansiyel riskin daha fazla dillendirilmesi gerekiyor programlarda...
dün bilim kurulu üyesi prof.ateş kara açıklamıştı bu virüse yakalanan futbolcuların kariyeri bitebilir çünkü akciğerde kalıcı hasar bırakabiliyor diyor.mehmet öz'de yazısında bu virüsten kaçış yok önemli olan geç yakalanmak çünkü virüs şu an insan vücudunda yaşamayı henüz bilmiyor ve konak yerini öldürüyor kendide ölüyor...öldürmeden yaşamayı öğrenecek mutasyona uğrayacak ama bunun için zaman geçmesi gerekiyor diyordu...
yani erken yakalanmak bu doktorlarında ifadesine göre çok sıkıntılı bir durum...yani ben hasta oldum ama atlattım ile kalmayabilir durum akciğerlerin ne oldu o önemli olan...
dün forumdan seyis'te soruyordu bunun normal gripten ne farkı var ki diye? en büyük farkı bu muhtemelen...
Haklı olabilirsiniz ama bunun kanıtları tam olarak yok. Bir kaç örnek var. Kalıcı hasar(sekel) açısından. Sekeli virüs mü eşlik eden bakteriel enfeksiyon mu bırakıyor net değil.
Tabi başka etkileri de olabilir. Bir yayın var mers te de aynı olay vardı. Çalışmada testislerde leydig hücrelerine etki etiği söyleniyor. Çok daha başka sekelleri olabilir. Bilinen bir virüs olmadığı için. Nöronları tutup tutmadığı bilinmiyor, karsinojenik mi bilinmiyor. "GENCİM NASIL OLSA İYİLEŞİRİM "AYRI BİR HATA olabilir.
Diğer yandan bu virüs kalıcı olabilir dünya üzerinde tıpkı enfluenza (grip) gibi. Bu noktada haklısınız.
Ayrıca mutasyon meselesine gelirsek, buradaki bir çok arkadaşın sn dr Öz ün söylemi doğrultusunda fikri tekrarlamaları bir savunma mekanizması.
Virüs gerçekten mutasyona uğrayabilir. Daha önce yazdım. İlk mutasyon saptanmıştı. Wuhanda. Sonraki mutasyonlar insan doku ve vucudu ile uyum sağlayıp kendi devamlılığını artırma adına olabilir. Ama mutlaka böyle olacak demek yanlış olur. Bu bir bağımsız program. ne yöne gideceğini saptayan kurallar basit. Hayatta kal ama öldürmeyerek hayatta kal değil.
Tüberküloz bakterisi dünyadaki en sert çocuklardan biridir. İlk aşısına her biri 21 gün süren 1000 adet üretme safhası ile ulaşılmış ve bunun sonunda yan gelip yatarak agresifliğini kaybetmişti. Kolay besin ve hayat şartları tüm organizmalarda rehavet ve sonrasında virülansı/agresifliği kaybetmeyi beraberinde getirir. Bu virüs zor şartlarda kalırsa, besin eksikliği, radyasyon, enerji taşıyan dalgalar, kimyasallar nasıl bir mutasyon geçireceğini kimse tahmin edemez...
Şu anda hem toplum sağlığı hem de kendi sağlığımız için sosyal izolasyon en doğru şey..
Şu da bir gerçek ki buna uymayan cehalet nedeni ile benim özgürlüğüm büyük ihtimalle daha çok kısıtlanacak.
Her daim cehaletten çekmeye devam....
Şimdi Vodafone kullanıcısıyım ben ve bu sebeple bana evdekal logosu yapmış bir şekilde birşeyler istiyor benden neden benim sağlığım için ok tamam kabul o ki bende senden şunu istiyorum bana uyguladığın tarife üzerinden tam 10 katı internet hediye etmeni istiyorum evde ne yapacağım kafayımı yiyeceğim internet hızının yavaşlığına bir şey yapamıyorsun bari bunu yap.
Yarın bunlar fırsatçılık yapıp inşallah birde bunlarla uğraşmayız çünkü iletişim şuanda sağlık kadar değerli
Saygılar
Bunlar acaba sayılara dahilmi
Dahil ise hani bakan kimin olduğunu hangi ilden ilçeden olduğunu söylemiyor ise bunlar nasıl söyleniyor
İster istemez akla şu soru geliyor
Bunlar ya dahil değil
Yada
Baskıya dayanamayıp mecbur açıklıyorlar
Yine de Viop30 kadar topiği, eski gazete köşeyazı forumu bile değil.. Döktürenlere de saygılar elbet ama basit pratik özet yazı makbul..
Bu haberi okuduktan sonra kafamdakini artık yazacağım.
Çözüm borç erteleme kredi de esneklik değil
Çözüm
Bütün işyerlerini kapatacaksın kişi başı asgari ücret dağıtacaksın sokağa çıkma yasağını koyacaksın
O zaman zengin bu ücretle yaşanırmıyı öğrenecek hemde işçi ve esnaf yarınını dert etmeyecek. Bu kadar basit
Kopyalayamadık ki lanet şeyi telefondan da zor oluyor yahu
Antalya pazarcı kadın zabıta kimlik kontrolü sırasında 65 yaşı görünce kadın dedem büyük yazdırmış ben 61 yaşındayım diyor zabıta izin vermiyor kadında belediyeyi yakarım diyor beni düşünüyorsanız ben eve ne götüreceğim diyor haber buydu
İst. Bu adlşyesindede daha önce olmuş hakimin eşi
Telefondan zor oluyor hemde biraz ara verelim artık az önceki paylaşım şuydu ist Avrupa adliye si corona var bu sayıya dahilmi dahilse neden il ilçe kim oldukları açıklanmıyor sağlık bakanı yani sonradan açıklama zorundamı kalınıyor yoksa dahil değilmi sayılara
Hala ilaç bulunmadı diyorlar evet ilaç bulunmadı ama elde mevcut onaylanmış bazı ilaçlar kullanıldığında fayda ediyor arkadaşlar bu iki ilaç HYDROXYCHLOROQUINE & AZITHROMYCIN birlikte alındığında bayaaa etkili oluyormuş..........Trump bu iki ilacın korona için kullanımını desteklediklerini , hastalar üzerinde denendikten sonra piyasaya sunulacağını söyledi ...........Yani hala koronayı kullanarak panik yaratarak çıkar çalışmaya çalışanlar var ........... yetkili kişilerden başka açıklamalara itibar etmeyin arkadaşlar.
Açıklanan rakamlar tespit edilen vaka sayısı, dün abd de 1 milyon vaka ya ulaşılacağını yazmıştım. Bir arkadaş günde 30 bin vaka açıklanması lazım demişti. İyide şuanda 500 bin vakanın abd sokaklarında olmadığının garantisi var mı? 4-14 gün kuluçka süresi var ve bütün avrupa abd ve bizde ne olduğunu yaklaşık 15 gün sonra net şekilde göreceğiz.
Fanus şeklinde Kule ofislerde çalışanlar ,merkezi havalandırmadan büyük risk altında.
Abi bunlari yapamiyorsan sunu yapacaksin. Insanlar evde oldugu icin daha fazla enerji tuketiyorlar. Diyeceksin onumuzdeki 3 ay elektrik su.dogalgazi devlet odeyecek.
Yardim paketleri hazirlayip evlere birakabilirsin.
Kira yardimi yapabilirsin.
Bir sey yapmak istedikten sonra secenek cok.
Insanlar goruyor diger devletler vatandaslarina neler veriyor. Bu akp icin buyuk bir sinav.
cüce çekiklerin her şeyi yalan. İtalyanın tedavi protolleri var yayın olarak.
Çekiklerin yok(belki ben bulamadım)
Sanırım bir kısmına yerel yönemle tedavi yaptılar...
Macron dedi ki su anki raksmlara aldanmayin, disarida tespit edilmemis cok fazla vaka var. Ulkeler bu viruse en az yuzde 60 yakalanacaklarini dusunuyorlar. Abd de yapilan arastirmalarda 150 ile 220 milyon arasinda insanin enfekte olacagi dusunulmus
Gecen Boris Johnson a sunuluan raporda ingiltere de ki nufusu 60 milyon ortalama 250 bin kisinin virusten olecegi belirtilmis ve bunun uzerine johnson suru bagisikligindan vazgecti
Abd 350 milyon nufusu var. Dezeavantajlari diger ulkelere daha fazla.
Abd de ise 700 bine yakin kisinin olebilecegi varsayilmis. Bak enfekte demiyorum. Olebilecegi
Tv de söylenen her yıl farklı salgınlardan milyonlarca insan ölmekte dedi..Bir de bu eklendi artık.. Eidsten 1 milyondan fazla insan ölüyormuş...Kanser ve diğer grip vakaları hariç...Hastalık çeşitleri iyice arttı...ve insanoğlu bunlar için yeterince hazır değil...Yeterince etkili ilaç ve asi çalışması yapılmıyor...Devletler ön ayak olmuyor...Yatırımlar nerdeyse yok....Sonuç ortada....
Yerli ve milli virus geliştirmemiz lazım demiştim.
sn secbul tüm dinler diye birden fazla din yok ki..Tek ve gerçek din İslam'dır..
.
İslam'n da zamanımız da adı var yaşantısı yok.. uygulayan devlet yok ve yaşayan kişi nerde ise yok gibi..
.
İnsanlar kendi yada başkasının aklı ve nefsi ile oluşturduğu din ve inancın peşinden gitmekte gibi..
İnsan fıtratı inanmaya mecburdur din olarak bir şeyleri görmek ister doğruya yada yanlışa adına din demese bile ..
.
Müthiş bir Ayet Meali:
Şüphesiz Allah katında (tek ve gerçek) din İslam'dır.” Âl-i İmrân, 3/19.
resmi gazetede yayımlanan cumhurbaşkanı kararı ile 30/04/2020 tarihine dek nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç olmak üzere yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takiplerinin durdurulmasına ve bu çerçevede taraf ve takip işlemlerinin yapılmamasına, yeni icra ve iflas taleplerinin alınmamasına ve ihtiyati haciz kararlarının icra ve infaz edilmemesine karar verilmiştir.
Bu virusler binlerce yil doğadalar ve hep kalacaklar. Teknoloji geliştikçe onlarda yayılma şansıni firsat olarak kullandı. Yaklaşık 40 yıl once ortaokuldaki biyoloji hocamız insanoğlu viruslere çare bulamadı demişti. Aradan bu kadar zaman geçti viruslerle hala aynı noktadayız . Tıp 40 yılda viruslerle ilgili bir arpa boyu yol gidemedi.
Dunya 100 yılda grip virusune çare bulamadı, corona ile de yasamayı ogrenmek lazım.
Aşı, ilaç bu saatten sonra hikaye, herkese iyi tatiller
Sn ilkerx,
Yazabilecekleriniz yalnız laik bir ülkede yazılabilir.. Uygulayan devlet yok diyorsunuz ama uygulanır ise ilk sizi keserler.
Çok basit. Şu virütük durumda camilere gitmek hastalığı kapsa sebebi demeniz bunun için yeterlidir.
Açıklaması basittir. Şeri hakim size şunu der.
Camiye gidip ölür isek cennete gideriz.
Ölmez isek kutansandık.
Sen toplumda karkaşa çıkardın..Sen kim camiye gitmeyi engelleyen..
https://i.ibb.co/tZPwpYG/corona.jpg
.
.
Olay bu kadar basit ve nettir.
Kafir ilacı buluncaya dek camiye GİDEMEZSİN:..Umre Tavaf Hacı olmayı unut..
Belki kimilerini rahatsız edecek ama teşbihte hata olmaz derler ,bu yazı insanın aklına o bildik Bektaşi fıkrasını getiriyor...
Hani imam "Ne yerdedir ne göktedir, yemez, içmez, uyumaz mekanı yoktur, eli, kulağı, dili." diye anlatır bizim Bektaşi de dayanamaz:
"Hoca, hoca sen şuna yok diyeceksin de dilin varmıyor." der...
Komüniste sorsan henüz komünizmle idare edilen bir ülke olmadı.
Dincisine göre de henüz İslama göre yaşayan, uygulayan bir devlet olmamış tarihte.
Çünkü yapılanı edileni kimse doğru bulmuyor.
Bu arada Yahudiye sorsan en iyi en mükemmel din Yahudilik. Hristiyana göre aynı.
Müslümanın aksini düşünmesi kendini inkar demektir zaten. Bunu teyit için Kur'andan ayet göstermeye gerek bile yok.
Neyse. Fazlası fazla.