Teorik olarak mümkün fakat pratikte yapan görmedim.
Printable View
Genelde gördüğüm, aracı kurumlarla, bankaların uygulaması farklı.
Aracı kurumlarda virman daha kolay. Banklarda ise nerdeyse imkansız gibi.
Teb bankasından başka yere fonları virman yaptıramamıştım.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bist ve Dow doymuşa benziyor.
Ucuz ne kaldı acaba?
Arsa ev , bulunabilirse
Sizler de biliyorsunuz hisse senedi fonlarından xtumy ağırlıklı olan fonlardan birisi tcd. ama bu endeks neredeyse salgın öncesi değerlerine geldi. Normalde ay sonunda artık x 30 x50, x 100 de nispeten ucuz hisselere ağırlık vermeleri gerekir gibi, ya da ters pozisyon açmaları lazım.En azından yükselen endekslerdeki hisseler bence artık risk oluşturmaya başladı. Değişken fon olduğu için nispeten avantajlı aslında ama bu kullanmıyor. Son dönemlerde dikkatimi çekti genelde bist 100 ün %1 ve üzeri kapattığı durumlarda genelde daha az getiri getirdi. Ama eksi getirdiği durumlarda genelde pozitif getirdi. Bu durumda yatırımcı bir zaman yan kağıtlara bir zaman da bist 100 gidiyor gibi duruyor gibi oluyor. Bist 30 da henüz aman aman tık yok. Borsada yükseliş devam edeceği düşünlürse x100 ve x30 yoğun içeren fonlar bir süre daha iyi getirir gibi duruyor. YTD.
Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar (jmk99, Trade Shark, ZİRVEE)
Teorik olarak olan ama pratikte uygulaması ve bunu müşteri temsilcisine anlatması oldukça zor olan bir durum. Çünkü internet şubeden TL eft si yapar gibi yapılabilen bir şey değil. Fonları bozup peyderpey geçmeyi düşünüyorum.
Neden geçmeyi düşündüğümü paylaşmak isterim. TEB ile çalışıyordum. Son zamanlarda garip şeyler yaşamaya başladım.
Mesela sabah 11:30 gibi alış talimatı verdiğim +1 valörlü fon için gün içinde hiçbir şey yapmayıp sanki 13:30 dan sonra talimat vermişim gibi ertesi gün talimatı göstermesi ve alımı da daha sonraki gün +2 valörlü gibi yapması.
Alım talimatı verdiğim başka bir fon için talimatımı iptal etmesi ve nedenini bildirmemesi ya da açıklama yapılmaması. MH ni aradığımda şikayet oluşturdum deyip 4 saat sonra geri dönerek Tefaş da yeterli fon olmadığını öğrenmem. Umarım anlatabilmişimdir, bu ve bunun gibi gariplikler yüzünden TEB den ayrılmaya karar verdim.
webster üstad iyiydi çok paylaşımcıydı ama tek sıkıntısı bence diliydi. burada kimseyle atışmamak lazım he deyip geçmesini bilmek gerekir bazen de uzatmamak lazım. Engelleyip geçmek gerek bence.
viop topiğine baktım atıp tutan o kadar çok ki çok kişiyi banlamışlar ama adamlar yine gelmiş tahrik ediyorlar yine oradaki ahaliyi.
webster o anlamda gururlu, anladığım kadarıyla geri dönmek istemiyor takdir ettim, ama tercihine saygı duymak gerekir.
bu anlamda bu topic çok iyi sağolsun öyle saçma sapan tartışmalar olmuyor trol de pek uğramıyor.
KVBA ( 3 günlük ) - dün bazı kvba lar ppf nin iki katını getirdi
KVBA ;
10.06 dusus -0,21 ( yakın vade fonlara etkisi zayıf )
08.07 dusus - 0,06
12.08 dusus - 0,31
16.09 dusus - 0,05
07.10 dusus - 0,21
17.02.21 bugun islem goremedim ( pazartesi valorunde artıs islem var )
26.01.22 islem goremedim
derinlikli bakabilen varsa tekrar kontrol edebilirler
Pazartesi valoru sali gunu getiri goturusunu etkiliyor diye biliyorum tabi pazartesi ayni gun islemleri de kontrol etmek lazim
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaşlar burda hiç uzun vadeli yatırımcı yok mu? :) hep günlük haftalık işlemler var sanki..... yakın zaman da yine yazmıştım...bir daha sorayım...en az 1 yıllık yatırım düşünüyorum... çok risk olmadan ortalama % 20 getiri yeter bana... şöyle ortaya karışık farklı yatırım tipleri içeren 5-6 farklı fondan oluşan tavsiyelerinizi bekliyorum.... teşekkür ederim...
sn carbacıyan 07.10 a tekrar bakarmısınız ? ,artıs oldu sanırım
Uzun vadeli yatirimci var [emoji4] ama siz oran belirtip hedef veriyorsunuz mevduat degilki bu ustu olur alti olur hos mevduat da sabit degil ya neyse [emoji4]
Fonlarin cogu degisken enstrumanlara bagli ve kimse size al kardesim garanti % 20 getirir demez diyemez
Gecen hafta sonu belli basli fonlar icin senaryolar yazmistim o fonlari yatirimci refleksinize gore inceleyebilirsiniz
Arkadaşlar ağırlıklı olarak banka taşıyan bildiğiniz hangi fonlar var acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
7.42 dun kacti dusus nekadar acaba
Yazabilirmisiniz
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yf de 7.42 anlik -018 dusismu
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tabiki kimse garanti veremez haklısınız.. ben de araştırmalarımı yapıyorum.. aksilik olmazsa haziran sonuna doğru nakit elime geçecek inş.. o zamana kadar araştırmaya devam edecem... al-sat yapmayı düşünmüyorum... o zaman ben not aldıklarımı yazayım ..foruma ilk girdiğimde herkes 3 harfli şeyler yazıyor bunlar ney diyordum :) şimdi ben de öyle yazayım ... biraz ppf ve altın fonu ... sonrasında YOT-YAY-YAC-TTA-IPV-TI6-TDG-TCA-GMA-TE3-EIB-EIC-SUA-SUC.... bunların içeriklerini tam incelemedim ama performans ve risk düzeyleri sonucunda bunların notlarını aldım.. içerikleri farklı olanlardan risk seviyelerine göre 5 - 6 tanesinden sepet yapacam inş. dediğim gibi beklentim %15 - 25 arası ... umarım yanılmam ... yatırım tavsiyesi değildir...eklemek isteğiniz fonlar varsa araştıracağım...
ADP ve TAU
Bist duzeltme yapmadan yabanci girisi hatiri seviyelere gelmeden girmeniz tavsiye edilmez su an ucuz gorunsunse de dustugu yerde hala patinaj cekiyor bu fonlar gecen haftalarda bankalarin not gorunumlerini dusurdu finans kuruluslari
teşekkür ederim... açıkçası mevzu şu.. eski bir evim vardı.. ederini hemen hemen buldu , bundan sonra çok artmaz fiyatı... kiracım var... aldığım kira ev fiyatının %5 i... yalan olmazsa evi sattım ve ordan gelecek parayı burda değerlendirmeyi düşünüyorum... eşim biraz düşünceli ne güzel kira geliyor diyor.. o yüzden en kötü kiradan fazlasını getirmesi lazım yıllık :)
AES fon alabilen var mı? Alım emri girdim, ancak iptal edilmiş? Acaba, alım kotası dolu mu hala, yükseltildi diye biliyordum.
Maalesef almak çoook zor, ben de uzun zamandır almaya çalışıyorum ama nafile. Ziraat kesinlikle almaya imkan tanımıyor