Bende memnun degilim fakat işler acilir tez zamanda guveniyorum :) hayirli olsun hocam.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bende memnun degilim fakat işler acilir tez zamanda guveniyorum :) hayirli olsun hocam.
Bugün GMA ları verdim,kötü bir fonmuş
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
SUA'ya ay sonuna kadar süre tanıyacağım.
Performansı düzeltemezse ay sonundan itibaren satıp; hisse(%60), eurobond(%30) ve altınlara(%10) bölüştüreceğim.
Saygılar.
Gta + 0.38
KTM ile vedalaştık bizde. Maalesef son ayki performansı çok kötüydü. Buradan gelen meblağ ile IIS’ye dönüldü.
Bugün ben de, (öğleden önce) portföyün yaklaşık %10 unu oluşturan ZPE ile vedalaştım.
Mps % +1.33 / 1,963963
Fon Eski Fiyat Yeni Fiyat Günlük Fark
MAC 0,042098 0,042102 0,010%
ZPE 2,186552 2,209761 1,061%
MPS 1,9382 1,963963 1,329%
Tabloda eksik veya hata bulursaniz lutfen uyariniz. Eger tabloya eklememi istediginiz fon olursa ekleyebilirim.
Agustos ayi portfoy dagilim tablosu;
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Guncel dagilim raporlarina gore tahmini gun sonu;
ACC 0,18%
EID 0,57%
FPH 0,55%
GL1 0,61%
GMR 1,46%
MAC -0,13%
MPS 2,05%
TCD 1,37%
TKF 1,31%
TTE 0,59%
YDI 0,13%
TZD 0,68%
ZPE 1,21%
RBH 1,19%
TLH 0,42%
XU100 0,42%
eib ve sua gibi bir tane aynı vasıfta fon da yok maalesef. ( eic , suc vs. saymıyorum aynı kurum olduğu için )
yani getiri anlamında demiyorum sadece.
hem defansif , hem sapmaları ve betası/volatililitesi düşük, hem de hisse oranı düşük, öte yandan da düzenli ppf üstü getiren değişken yok.
iki gündür çok kurcaladım ama bence bu anlamda eib ve sua'nın alternatifi yok.
eğer sua ay sonuna kadar ppf altı performansı sürdürürse muhtemelen satıp sadece eib ile devam edeceğim
Kimsede tca kalmadi heralde. Eskiden 1830da yeni fiyatlar gelirdi :/
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Eib kuzumuzun gün sonu degeri kac acaba?
Saygilar.
Bugün saat 09:30 civarı MPS fon alım talimatı girdim. Normalde parayı bloke etmesi gerekiyordu, para öylece duruyor. Sistemde mi sıkıntı var? Anlayamadım, fikri olan var mıdır?
Tca % +0.42
Zpf % +0.17
19-19.30 gibi sitesinde görülebiliyor.
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/fiyatlar-ve-oranlar
sua bu forumda çok eleştiriliyor ama ben de memnunum. sonuçta defansif bir fon. temel amacı faiz üstü getiri elde etmek. yani aylık yüzde 3 gibi bir kazanç hedefleyen varsa bu tip fonlarda durmamalı bence.
getirisi faizin altında kalırsa benim için satış zamanı geldi demektir.
arkadaşlar bu teknoloji içerikli fonlar AFT-YAY vb. doğrudan NASD** odaklı mı.... orayımı takip etmeliyiz... 1-3-5- yıllık çok güzel getirileri var..... bu konuda kimi ya da nereyi takip etmeliyim...
Her birinin tanıtım sayfasında referans değerleri yazar oradan bakabilirsiniz.
Mesela AFT
%55 MSCI WORLD INFORMATION TECHNOLOGY NET TOTAL RETURN USD INDEX + %10 MSCI WORLD CONSUMER DISCRETIONARY NET TOTAL RETURN USD INDEX + %25 MSCI WORLD COMMUNICATION SERVICES SECTOR NET TOTAL RETURN USD INDE + %10 GETIRI_HANGSENG (AK)
Evet ama sorun şu ki son bir buçuk aydır ppf'lerin yani piyasa faizinin dahi altında getirileri var. Eleştirilenlerin de hisse fon gibi ya da yoğun hisse taşıyan değişken fonların getirileri gibi beklentileri olduğunu sanmıyorum. Benim de yok.
Ama MK yani mevduat karşılığı bile 8-8.5 lara geriledi maalesef.
İyi bir fon her vadede elbette , ancak son zamanlarda performans düşüklüğü olduğu da aşikar. O tespiti de yapmak gerek bence.
EIB fazla muhazakar bir fona dönüşmesini yadırgamistim ama 45 günlük süreçte hakli olduklarını gösterdiler.
Eib'e en yakın risk profili ti4, ti7 gibi mutlak getiri hedefli değişkenler ama aralarında aylıkta bir ppf getirisi kadar bir fark var.
GMA son portföy dağılımı bana defansiflesme stratejileri var gibi düşündürttü. Eğer endekste bir düşüş yaşarsak 27 temmuzdan baslayan surec kadar dayak yemez diye umit ediyorum.
SUA, GMA kadar volatil bir profili olmadığı icin zarar yazmadı ama sürünüyor. Ben onların da fon portföyünde bulunan sabit getirili menkul kıymetlerin (portföyünün yaklaşık %70i) değer kaybının etkisi olduğunu düşünüyorum.
Bikaç gün önce aynı amaçla bir filtreleme yapmıştım
Belki işine yarayan olur
-Tefaşda görünen aralıkların her birinde(1 ay, 3 ay, 6 ay vs.) FIL'in yaklaşık 1.4 katı getirisi olanlar
-Yabancı, döviz, kıymetli maden, özel, serbest fonları eledim
-Bazı aralıklarda FIL'i geçemeyenler de var listede(Kırmızı highlight olanlar getiri koşulunu sağlayanlar), onlar için kanaat notu kullandım diyelim :)
https://image.prntscr.com/image/w9dJ...GgG88bXgMw.png
ıpv 0,28
tdg 0,39
tta 0,38
tte 0,56
ıpj 1,15
16 Eylül saat 21.00 FED toplantısı var.
Eurobondlar için etkili olur.
Teşekkürler Sn. Yuji, tablolar konusunda emekleriniz ödenmez hakikaten. Ne desek yetersiz, eksik olmayın.
Ancak , ben sua alternatifi ararken dediğim gibi mevzu getiri değil aslında. Zaten tkf mac nnf mps vs. gibi oldukça riskli ama daha yüksek getirili, ya da ıpv , dbh gibi eurobond fonları gibi çokça fon taşıyorum.
Sizin de bahsettiğiniz fil ppf vardı elimde ( hala var ) ve eib ve sua'yı onun yerine koyup, bu ikisinin ortalaması ile, amacım günlük 0.02-0.04 civarındaki fil getirileri yerine 0.05-0.06 getirileri yakalamaktı.
Ancak bir gün 0.30 getirip ertesi gün -0.22 getiren bir fondansa , daha stabil, istikrarlı getirili bir fondu arayışım. Çünkü en azından bendeki alternatif, yani yerine koyacağım fon fil idi.
Yani en yüksek getirisi ile en düşük getirisi arasındaki fark mümkün olduğunca düşük, içerdiği hisse oranı minumumda olmasını hedefledim.
Yoksa sadece getiri bazında bakıldığında elbette fil ppf'yi geçen çokça değişken fon var. Ancak tablodaki fonların da bir çoğunun günlük sapma oranı çok yüksek.
Aslında bir buçuk aydır eib sayesinde ( sua'nın ısrarla aşağıya çekmesine rağmen) eib ve sua ortalaması 0.05 civarı günlüğe ulaştı. fil'in bir tık üstü getirileri sağladım.
Ama dediğim gibi sua'nın alternatifinden kastım, bir çok kriteri de aynı anda sağlaması.
Yine de yakın zaman da sua'nın da eib standartlarına döneceğini, en azından düzenli ppf fonları üstü getiriye ulaşacağını tahmin ediyorum.
Mesela eib'İn son 13-14 gündeki getirileri. Sapmasındaki azlık ve stabilitesinin görülmesi anlamında. Bu minvalde bir fon arayışından çıktı benim için sua.
%0,07
%0,07
%0,16
%0,00
%0,10
%0,02
%0,04
%0,06
%0,04
%0,02
%0,10
%0,20
%0,04
Üstat teşekkürler , emeğinize sağlıkRedmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
@verytired & @paravarhuzurvar
Link bu aslında ama sizde bloklanıyor olabilir: https://image.prntscr.com/image/w9dJ...GgG88bXgMw.png
Alternatif: https://i.hizliresim.com/rkbfeL.png