Hoca m bu ostimin uzun vade serüveni devam edermi
Printable View
14.85 ten takibe aldığım FONET iki haftadır ara ara yazdım foruma
Şimdi sıra ARDYZ de benim eski hissem 58.85 yakın destek takib ederek 2021 de güzel hareketler baklediğim bir hisse.Temel rasyolleri ve buyüme hikayesi hızla devam edecek şirketlerden.İnşaAllah bizi utandırmaz. 60.30 düşeni kırdı ve üzerinde kalırsa hareket hızlanabilir.Kesinlikle kendime notlar olup YTD.
tebrik ederim
https://i.hizliresim.com/qw5A8a.png
ORGE an itibariyle + % 7.74 ..... Benim için yeterli olup yolu açık olsun.YTD
Bayrak formasyonu kısa vadeli görünümde oluşan ve trendin devamı anlamına gelen grafik oluşumlarıdır. Bayrak formasyonu kesinlikle bir geri dönüş formasyonu değildir. Bayrak formasyonu ile flama formasyonu birbirine çok benzerler. Kısaca tanımlamak gerekirse; çok sert bir yukarı fiyat hareketinden sonra, kısa vadeli bir konsolidasyon oluşması ve bu konsolide grafiğin şeklinin bayrağa benzemesidir. Bu konsolide oluşumu sırasında genellikle hacimler düşük seviyede hareket eder. Bayrak formasyonunun oluşumunda ilk hareket çok sert bir yukarı hareket sonucu oluşur ve bu bayrağın direğini meydana getirir. Bu hareketi kaçıran yatırımcılar, bayrak oluşumunu takip edebilirler. Bayrak oluşumu genellikle sekiz bar civarı olur ama kesinlikle yirmi bar üzerine çıkmaz. Yirmi bar üstüne çıkan konsolidasyon oluşumlarında, bayrak direğini oluşturan ilk hareket gücünü yitirir ve trend güç kaybeder. Pozisyona girme sinyali, bayrak oluşumunun üst noktası kırıldığı anda gelir. Bu seviyede hacimlerde gözle görünür oranda artış meydana gelir. Eğer hacimde beklenen artış olmaz ise, oluşum muhtemelen geçerliliğini yitirecektir. Hedef fiyat seviyesi genelde, bayrak direğinin başlangıç noktası ile bayrağın oluştuğu kısım arasındaki fakın, bayrak oluşumu tamamlanıp yukarı harekete başlandığı noktaya eklenmesiyle bulunur.
Şu anda ALGYO bu formasyona en güzel örnek.
Valla kısa süre önce kısıtlı sermayem var yardım edin senet söyleyin de alayımdan
profesyonel borsa yorumcuları tabirlerine geçiş hayret verici.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
olabilir mi ?
https://i.hizliresim.com/IaDppI.png
Öğrenme çabası içinde olan biri olarak kendimi profesyonel olarak hiç bir zaman lanse etmedik.Tam tersine öğrenme gayreti gösteren bir öğrenci olarak izah ettik.Yeterli bigimizin olmadığını ısrarla söyledik.Paylaştığımız teknik formasyonu borsaya yeni giren arkadaşlara katkı olsun diye paylaştım.Kötü niyet bunun neresinde var.Kopyaladığımız bazı yazıları kimden kopyaladığımızıda yazarız.Yatırım tavsiyesi olmadığını ısrarla söylüyorum.Okuyorum, araştırıyorum, öğrenmeye çalışıyorum.Öğrendiklerimi burdaki forumdaşlarla paylaşıyorum Kötülük bunun neresinde var?Bir sene önce Sermayenin %80-90 kaybetmiş biri olarak çok kes yazdım.Çelik Çomak hocam cesaret ve umit aşılarak bu işi öğrenmenin gayreti içine girdim.Çelik Çomak hocam izin verdi diye yazıyorum.Yoksa bizde sizin gibi Kısa yatırımcı ve çorba parasını çıkarmanın peşindeyiz.Burdaki herkes bilir benim çaylak olduğumu .Eleştiri mahiyetindeyse kabulumuz.Saygılar sunuyorum.
Borsada tecrübe ve şans önemli. Ancak kişi hangi konuda emek harcıyor gayret gösteriyorsa Allah o konuda yolunu açıyor kişinin.. Esma Hanım bu konuda örnek..
Nazar değmez inşallah, Allah herkesin kazancını , bereketini artırsın...
Karşılıksız olarak paylaşım yapan herkese çok teşekkürler..
Ben uzun yıllardır borsa ile ilgileniyorum ama kendimi geliştiremedim..
Buradaki arkadaşların başarılarının devamını diliyorum.
Endeks EMA 20 olan 1538 ve Tıllson 1542 üzerinde kapanış yapması olumlu.Çarşamba günü Pawelın ne diyeceğide önemli olacak PPK toplantısından önce.
Allah cümlemizi dostdoğru yolda yürüyen kullarından eylesin İnşaAllah.Her daim Allahın rızasını gözeten kullarından olmak için gayret ettik.Çelik hocama bu dünya meşgalesinde çorba parasını çıkarma uğraşında bize kattığı katkılarından dolayı ALLAH razı olsun.Hocamın desturu alarak yazıyoruz.Bazi bilgileri paylaşırken Hocamdan ve bilgisi olan arkadaşlardan yanlışlarımı düzeltmelerini rıcasını sürekli yapıyorum.Bende Hocamdan ve sizlerden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.Allah sizlerden razı olsun.
MEHMET YAZIR adlı Twitter kullanıcısından alıntıdır.
#KUTPO: 20 milyon m2, piyasa değeri 260 milyon $, ,
#EGSER: 24,3 milyon m2 ,piyasa değeri 140 mio $
#usak 25 mio m2 seramik, 9 mio m2 granit ,
piyasa değeri 89 mio $,#sıfırdan kurma maliyeti ,net aktif değeri ve ilave granit üretim kapasitesi ile #usak ucuz.
5. Nisanda Genel kurulu var. YTD.
Fitch: Türkiye'nin daha tutarlı ve ortodoks politikaya dönmesi Türk bankalarının 2021'dış fonlama piyasalarına erişimine destek verdi
Sn.esma kardeşim, samimiyetin kalemine de yansıyor. Amatör ruhla profesyonel olabilmek önemli. Senin yorumlarını okurken ailemden birisi gibi algılayarak okuyorum. Bana güven veriyorsun; "anaç"sın; kimsenin zarar etmesini istemiyorsun; elinden geleni yapıyorsun; bizlere o kıymetli zamanını veriyorsun...
Seni seviyorum...
Üstadlar da sana güveniyor. Yolun açık olsun. Hep bizimle ol...
Sn.mebes
Bir düzeltme olacağı konusunda herkes hemfikir.
Düzeltmede nasıl hareket etmeliyiz?
1. Düzeltme olacağını/olduğunu anlayabilir miyiz?
2. Tüm kağıtları boşalmalı mıyız?
3. Ov- UV kağıtlar tutulmalı mı?
4. Alttan kademeli alış seviyelerini nasıl belirleriz?
vb. vb. sorular kafama takılıyor.
Hüsnü bey, düzelme olacak , gün içinde çoğu hissede oluyor . Olmaya devam edecek . Yurt dışından aşırı negatif ayrışırsak kuvvetli düşüşler olabilir . Birde bankalardaki satışların durması lazim. Bunun içinde garanti ve yapıkredi takip edilmeli . Endeksi en iyi belirleyen bu iki kağıt. Hatta bence yapı kredi bankası takip edilmeli .
2. Tüm kağıtları bence boşaltmaya gerek yok. Karda olduğun hisseler satılabilir. Uzun vadeli kağıtlarda miktar azaltmalı. Tekrar alttan yada biraz üstten alınmak için.
3. Uzun vadeli kağıtlarda bence sıkıntı olmaz . Hisse miktarı azaltılabilir. Tekrar alınmak üzere.
4. Uzun vadeli kağıtlardan en dip ve en tepe olmaz . Endeks takip edilerek düşüş bittiğinde ve dönüş başladığında sürekli toplanmalı. Derinlik kontrolünü çift ayak ile yapmamalıyız.
.
3. Ov ve uv li kağıtlar tu
Borsada bir hissede ne kadar süre kalınıyor diye kendimce araştırma yaptım. Sonuç 3 ay civarı çıktı. ( ilk ay inanıyor, ikinci ay inat ediyor, üçüncü ay inancı kalmıyor nefret ediyor sabredemiyor ve satıyor.. Veya doğru hissede ise ve daha realist biri ise bu üç ay içinde hedeflediği rakama gelince satıyor) Yorum yapan arkadaşlara bir tek bu önerim olur; önümüzdeki 3 ay kazandırma potansiyeli yüksek hisseler için bir yorum alsak..
( yıllık listede primlenmemiş hisseler var. Onlar hep takibimizde. )
Bu konuda tereddütler oluşuyor :) 10 yıl önce banka alanlar çoğu zararda , halka arza katılıp alanlar ise daha yüklü zararda . Ornek halkbank , 10 yıl önce iflas holdingin kağıtlarını alanlar zararda hemde yüklü miktarda birde bedelli lerine katılıp sermaye azaltımı oluyor . Zorlu enerji ve birçok hisse var . Böyle kağıtları alıp uzun vade bekle . Hem uzun vade ney . Bu tür kağıtları az bir zararla kısa vade satanlar bence karda :) :)
cümleten iyi akşamlar umarım hafta iyi başlamıştır herkes için
Iyi aksamlar ...
Cümleten iyi aksamlar
sanelci kalmadı galiba biz halen saneldeyiz :)
arkadaşlar sabırlı olan her zaman kazanır unutmayın
üstad ben cuma günü biraz ekleme yapmıştım indirimi fırsat bilerek, bugün pişman oldum keşke daha fazla ekleme yapabilseydim diye
Polho icin hedef bir marshall olmasi ise sabir tasi olunur