Printable View
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn: “Türkiye'de iki doz BioNTech aşısı yaptırmış olanlar yakında Almanya'ya turistik ziyarette bulunabilecek. AB'de kullanım onayı almış bir aşıyla aşılanması tamamlanmış olanlar, test yaptırmak ve ayrıca karantinaya girmek zorunda değil..”
TÜRKİYE'YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLER NİSAN AYINDA YILLIK +3162% (ÖNCEKİ: +26.07%) - K.TURİZM BAKANLIĞI
işte oldu..sonunda turizm patır çatır patladı
Amerikanın...yıllık uyuştucu üretim ve ticaretinden geliri....
2 trilyon dolar civarı desem....!!!!!!!!!
Kimler inanır....!!!!!!!!
İnanması çok zor değilmi...!!!!!!!!!!!!
:whistling::whistling::whistling::yahoo::yahoo::ya hoo:
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:: bravo:
Der spigel...1990 lı yıllarda ...ön kapak...Türk bayrağı ve mızrak gibi saplanmış şırınga....
Türkiye ekonomik krizi uyuşturucu ticareti ile atlattı....!!!!!!!
Diye suçladığını hatırlatayım dedim....!!!!!!!!!
Güçlü üretimin olmadığı ülkelerde.....kayıt dışı ekonomi....
Ülkedeki...adaleti...hukuğu ...demokrasiyi katleder....!!!!!!!!!....
Sistem...vahşi kapitalizm...dünyanın en aşşağılık sistemi....
Tipik güney amerika ülkesi olduk....!!!!!!!!!!
Arabın deyimi ile.....el faaaaaaatiha.....!!!!!!!!
Investing.com - Turizm Bakanlığı Nisan ayı yabancı turist rakamlarını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'den alınan geçici verilere göre; 2021 yılı Nisan ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre %3162,18 oranında bir artış göstererek 790 bin 687 oldu. Nisan 2020’de karantina nedeniyle turizmde rekor düşüş yaşanmıştı. Resmi olarak oran Nisan 2020’de %99 azaldığı için bu yılın aynı ayında baz etkisiyle %3162,18 oranında bir artış yaşandı.
2021 yılı Ocak-Nisan döneminde ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısında geçen yılın aynı dönemine göre %35,64 azalış oldu ve yılın ilk 4 ayındaki toplam yabancı ziyaretçi sayısı 2 milyon 743 bin 773 oldu.
Covid-19 salgınının etkisiyle 2020’nin ilk yarısı turizm bakımında rekor kayıp verilen bir yıl olurken ay bazında ise Nisan ayında uygulanan karantina nedeniyle %100’e yakın kayıp verildi. Nisan 2019’da sezon başlangıcı olduğu için aylık %24 artış yaşanırken Nisan 2020’de ise geçen yıla göre %100’e yakın kayıp oldu. Nisan 2021’de ise baz etkisiyle yine rekor artış görülse de rakamsal olarak yabancı turist girişi halen düşük.
Tayland'da turizmin tamamen yeniden canlanması beş yılı alabilir - Ulusal Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Konseyi
Tayland Ulusal Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Konseyi, Tayland Turizm Otoritesine atıfta bulunarak, pandemiden önce Tayland ekonomisinin yaklaşık beşte birine katkıda bulunan sektörün 2026 yılına kadar normale dönmesinin beklenmediğini bildirdi.
Konsey, bazı analistlerin iki yıl içinde beklediği gecikmeli dönüşün yedi milyondan fazla işçiyi etkileyeceğini ve bunların bazılarının başka alanlarda iş bulması gerekebileceğini belirtti.
Tayland, salgından önceki son yıl olan 2019'da yaklaşık 40 milyon ziyaretçiyi ağırladı ve 60 milyar dolar gelir elde etti.
İçişleri Bakanı Soylu Gazeteci İsmail Saymaz , Merdan Yanardağ , Mehmet Akif Ersoy ve Veysi Ateş’in sorularını canlı yayında cevaplıyor
Bakan Soylu : Yıllarca herkesin bildiği ve tanıdığı , hayatının nereden geldiği ne olduğu belli olan birisisin bu iddialarının hepsi saçmalık , muhattap değiliz doğru bulmuyoruz . Yapılanda kirli olan bir tasarım gördüm , bir delinin söylediği ipe sapa gelmez sözleri olarak görmedim .
Soylu : 2015 yılında Başbakan Davutoğlu bizlere MYK üyelerine hepinizin odalarında neler konuştuğunu biliyorum dedi .
Soylu : Yıl 2015 . Ben Başbakan Yardımcısıyım. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Başbakan Davutoğlu. 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında 'Biz HDP ile anayasa yapabiliriz' diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz baktık. Seçim geçtikten sonra AK Parti çoğunluğu elde edemedi, tek başına iktidar kurabilme kabiliyeti oluşmadı. Ya CHP ile ya diğer siyasal partilerle biraraya gelecek. Bugünkü gibi hatırlıyorum. İlk MKYK toplantısında bugün Deva Partisi'nin başkanı Ali Babacan, "Bu işlere bakmamalıyız, şu anda ekonomiyi ayakta tutmalıyız" dedi.
-Dedim ki, "Bizim sorumluluğumuz bugün demokrasiyi ayakta tutmak ve hükümeti kimin kurabileceğine ait çabalarımızı gerçekleştirebilmek". Bu seçim tamamlanmamıştır, kampanya devam etmektedir, dedim. Kasım'da da seçim oldu. Sayın Davutoğlu ve ekibi CHP'yle AK Parti'nin iktidarı için canhıraş mücadele verdiler. Bir kısım arkadaşlarımız bunun doğru olmayacağını, Türk siyasetinin doğasına aykırı olduğunu, Türkiye'yi başka bir tarafa doğru getirebileceğini ortaya koydu.
-Büyük bir mücadele başladı. Bir taraftan HDP ile anayasa yapabilme kabiliyeti ortaya koyan birisi. Dert Recep Tayyip Erdoğan. Onu külliyede enterne edip, hareketsiz halde bırakan, ABD'nin Avrupa üzerinden uyguladığı politikayı Türkiye'de hakim kılmak. Bunun doğru olmadığını söyledik
Soylu: Sedat Peker, tevacüz nedeniyle karakola götürüldü. İddia değil, belge var. Ama daha sonra dosya karakolda kapatıldı.”
Sedat Peker (Twitter hesabından ): Bahsi geçen tecavüz olayı ile ilgili karakola hiçbir zaman gitmedim. Sadece beykoz savcılığına giderek basına bu yanlış bilgiyi veren polislerle ilgili şikayet dilekçesi vermeye gittim. süslü sülü yine yalan söylüyor. Delilleriyle kanıtlamaya hazırım. Bana bu komployu kuran organize şube yetkilileri fetöcülükten cezaevinde.
İsmail Saymaz: Sedat Peker 2 olayı üstlendi. Ben Doğan grubu baskınını yaptım dedi. Bunu benden Ak Parti milletvekili rica etti dedi. İlk olaydaki milletvekili muhtemelen Metin Külünk. Bu vekil CHP'li olsa ertesi gün hakkında işlem yapılmaz mıydı? Neden Kulunk hakkında islem yapılmıyor ? Bu kişi hakkında islem yapilacak mi ?
Sedat Peker : Kanla ilgili söylemiş olduğum olayların hepsi söylendiği dönemde hükümetin lehinedir. Çünkü o zaman korku iklimi oluşturmak lazımdı.
Soylu : Sedat Peker’in korumasının olduğunu 2018 ortasında öğrendim . Benim dönemimde olsaydi kotuma vermezdim , öğrendikten sonra almak istedim ama istihbarat başkanım biraz sabretmemi istedi
Soylu : (Metin Kulunk hakkında soruşturma yapılacak mi sorusuna cevaben ) : Bu konuyla ilgili herhangi bir bilgim yok , bilgim olsa kaçmam söylerim .
Merdan biraz ortamı kızıştırıyor !!!
S.Soylu,Sanki hükümetin koalisyon ortağının vekiliymiş gibi , olayları / sorumluluğu hiç üstüne almıyor.. Kıvır kıvır ,nereye kadar..?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Karara göre, Merkez Bankası Başkanı Yardımcılığına Semih Tümen atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Karara göre Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alınarak bu suretle boşalan göreve Prof. Dr. Semih Tümen getirildi.