Belli olmaz belki de zarar yazarlar😄
Printable View
Perşembe günü ( tatildi ) qnb '' hesabınıza 3500 tl. para girişi olmuştur '' diye sms atmış. Girdim internet sayfasına kendi para piyasası fonuna - alış- girdim. Alındı ve hesabıma geçti. Sonra TEB mobile girdim 1500 tl. kendi fonuna alış emri girdim ama '' olmaz dostum, bugün tatil. İşine bak '' dedi.
Bugün öğle QNB den aldığım , hesabımda olan FI5 fonuna satış verdim . Aldığım fiyattan satıldı. Yani beni kandırmış banka. Ben de para transfer tuşuyla - bakiyenin tümünü gönder- yaptım. Herkes öpecek bir yanak, dudak arar olmuş.
CDS 380, ama S&P500 -%0,45. Bence yarın Kub ekşi getirebilir. Gittik TFF aldık. Hata mi yaot bilmiyorum. Bundan sonra amerika borsasi duser mi?
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğru diyorsun benim işim hep şansa kalıyor hep de zarar ediyorum, özellikle yeni çıkan değişken fonlar aldıktan sonra hep zarar ettiriyor, tabi uzun süre bekleyince belki çıkarlar ama neye yarar, değişken, karma, eurobond ve emtia fonlardan uzak duracağım, gerekirse altını gram, doları nakit olarak alırım, bunun dışında ppf ve özel borçlanma fonlarda bekleyip sadece borsa düştükçe hisse fonlardan biriktirim.
Gümüş yine bir haftada topladığını 1 günde verdi...Büyük abiler altın ve gümüşün yükselmesini istemiyor nedense...
kardeş hisse fon almak için dayanak endeksin mutlaka en az 50 haftalık ortalamaya vurması, veya son birkaç yılın ortalamasına gelmesi yani çok sağlam bir dip çalışması yapması şart. bistte dip 1000 nasdakta 10000 ama böyle olmadığına dair tüm dünyada kurnazca bir algı kampanyası yürütülüyor, balinalar onyıllardır acemileri artık borsa düşmez altın bir zenginlik çağı başladı havası yaratarak sögüşlüyorlar. alınacaksa sadece hisse fonları alınmalı hisselerin arkasında kar eden büyüyen şirketler vardır bir noktanın altına düşmesi imkansızdır ama bi petrol, altın, döviz bunların bana göre kripto paradan en ufak farkı yok. petrol sıfırın altına düştü hatırlarsan, altın desen virüs bitti diye rahatlıkla 1200 usd ye inebilir kimseye verecek hesabı yok:) yani bunların güvenilir bir dibi yok. bence bunları vioptan destek-direnç noktalarını baz alarak trade etmek en mantıklısı. viopa nerdeyse hiç para gerekmediği için ana paran da borçlanma araçlarında mis gibi sabit getirisini yapar.
"Petrol sıfırın altına düştü" önermesini biraz açar mısınız?
https://twitter.com/fonlabirikim/sta...181590016?s=19
Gedik portföy ile ilgili bir ceza.
Gbg biriktiriyordum acaba çıksam mı diye düşündürdü.
madem borsa uzun vadede kesinlikle kazanç demek, başarılı hisse fonları ortalamada her sene %100 kar yapabiliyorlar, ben bir aracı kurum olsam sabit getirili hisse fonu diye birşey kurardım. onun da günlük getirisini %0,1 olarak sabitlerdim ayda %3,3 yılda %50 kar verirdim kalan %50'yi de cebe indirirdim nasıl hayal:) hisse piyasasından faydalanmak isteyen ama düşüşlerde panik yaşadığı için uzak duran yatırımcıdan faydalanmış olurdum.
kapatılır mapatılırsa paran uzun süre mahsur kalabilir ben olsam çıkardım. yıllık milyarlarca kar açıklayan şirketin kendi itibarına yaptığına bak. demek ismini o yüzden değiştirmiş. isim değiştirerek nereye kadar kaçacan. milletçe açgözlülük küçük hesapçılık insanların kanına işlemiş. reel sektör farklımı her sene yeni otel açar ama işçisinin ek mesaisini ödemez, kaleiçinde 200 lira hesap öder 20 lira bahşiş bırakır ama halk pazarında yumurtayı 3 lira ucuza almak için pazarlık yapar. hayatın genel kalitesini düşüren akılsızca tavırlar bunlar.
İnveo oldu
Ceza verilen olayın fonlarla ilgisi yok
Muhtemelen aracılık işlemleri sırasında kendi hesaplarında tuttukları bakiyelere eksik nema vermişler
Basit bir olay
Para cezasınıda almışlar zaten
Panik yapmaya gerek yok
Yönettikleri fonlar zaten bu şirketten ayrı bir varlığa sahipler
ya telaş yapmayın tabi koskoca 30 yıllık gedik de.. olmaz da diyelimki gedik kapatıldı artık yönetilmeyen fonu daha doğrusu yok olan fonu nasıl virmanlıycaz? fon zaten gedik yatırımın oluşturup yönettiği fon. parasını virmanlıycaz anlamındamı söylediniz? fonların ne kadar garantili olduğuyla ilgili geçen sene ben hem ziraatle hem azimutla hem tacirlerle konuşmuştum hepsi de devlet garantisi sadece 100 bin liraya kadar mevduata var başka yok diyor ppf de devlet tahvili içeren kısmı kesin alırsınız diyor ara sor. diğer kısmı nolur bilmiyorlar. onbinlerce insan sırf kottan atıldı diye hala faaliyet gösteren şirketlerdeki payını bile kaybetti. paraları buharlaştı. aslında afaki konuşmak doğru olmaz fonun takasbank garantisiyle ilgili bildiğiniz bir kanun veya yönetmelik maddesi varsa paylaşırsanız herkes için çok makbule geçer.
Pazartesi piyasalar yarım gün açık olacağı için döviz bazlı fonlarda esas alınacak döviz kuru hesaplaması yapılmayacak, cuma günü oluşan fiyat esas alınacak diye hatırlıyorum. Bir ara sanırım sn. myfinans bu konuya dair bir şeyler yazmıştı. Hatırlayan veya doğrusunu bilen varsa ve burdan paylaşırsa çok sevinirim.
"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."
Yatırım Fonlarının malvarlığı, kurucu ve yöneticisinin malvarlığından ayrı olarak BIST'nin resmi Takas ve Saklama Bankası olan Takasbank güvencesi altında saklanmaktadır. Ayrıca SPK Kanunu uyarınca, fon malvarlığı rehin edilemez, teminat gösterilemez ve üçüncü kişiler tarafından haczedilemez.
Yani fonun içinde yer alan hisse senetleri, tahvil ve bonolar TAKASBANK nezdinde, fonlar adına açılan hesaplarda, yabancı menkul kıymetler içtüzükte belirtilen uluslararası saklama kuruluşlarında saklanır.
Müşteriye ait katılma belgeleri ise Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde müşteriye açılmış hesaplar altına kaydedilir.
Dayanak:
--6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu
--YATIRIM FONLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ (III-52.1)'in 5. maddesi...
"Fonun malvarlığına ilişkin esaslar
MADDE 5 – (1) Fonun malvarlığı, kurucunun ve portföy saklayıcısının malvarlığından ayrıdır.
(2) Fon malvarlığının, fonun yönetim stratejisi doğrultusunda, fonun yatırım yapabileceği varlıklar konusunda yeterli bilgi ve sermaye piyasası alanında en az beş yıllık tecrübeye sahip portföy yöneticileri tarafından, yatırımcı lehine ve yatırımcının çıkarını gözetecek şekilde Kurulun portföy yöneticiliği hizmetine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde yönetilmesi zorunludur.
(3) Fon portföyündeki varlıkların, Kurulun portföy saklama hizmetine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde saklanması zorunludur.
(4) Fon malvarlığı, fon hesabına olması ve içtüzükte ve izahnamede hüküm bulunması şartıyla kredi almak, türev araç işlemleri, açığa satış işlemleri veya fon adına taraf olunan benzer nitelikteki işlemlerde bulunmak haricinde teminat gösterilemez ve rehnedilemez. Fon malvarlığı kurucunun ve portföy saklayıcısının yönetiminin veya denetiminin kamu kurumlarına devredilmesi halinde dahi başka bir amaçla tasarruf edilemez, kamu alacaklarının tahsili amacı da dahil olmak üzere haczedilemez, üzerine ihtiyati tedbir konulamaz ve iflas masasına dahil edilemez.
(5) Kurucunun üçüncü kişilere olan borçları ve yükümlülükleri ile fonların aynı üçüncü kişilerden olan alacakları birbirlerine karşı mahsup edilemez."
Çok teşekkürler, yine hemen bizi aydınlattınız. Arabamı değiştirdiğim için döviz bazlı fonların bir kısmını satmıştım, şimdi yerine koymaya çalışıyorum. Böyle istisnai günlerde döviz fiyatını bilerek hareket etmek avantaj sağlayabiliyor.
"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."
Estağfurullah, rica ederim.
Yanlız yarım günlerde talimatları 11.30'dan önce vermek lazım , yoksa geç kalınıyor. Bilmeyen arkadaşlar varsa dikkat etsinler.
Hatta geçen yıl 10.30'da verdiğim talimat kabul oldu ama bayram süresince nemalandırma olmadı, ppf almadı banka, para boşta beklemişti.
O yüzden en iyisi 9-10 arası işi bitirmek.
teşekkürler. tüzüğü şimdi ben de buldum. hatta şu maddeden en geç 6 ay içinde paramızın geri ödeneceğini de anlıyoruz:
MADDE 28 – (1) Fon,aşağıdaki nedenlerle sona erer:
a) Bilgilendirme dokümanlarında bir süre öngörülmüş ise bu sürenin sona ermesi,
b) Fon süresizise kurucunun Kurulun uygun görüşünü aldıktan sonra altıay sonrası için feshi ihbar etmesi,
c) Kurucunun faaliyet şartlarını kaybetmesi,
ç) Kurucunun mali durumunun taahhütlerini karşılayamayacak kadar zayıflaması, iflas etmesi veya tasfiye edilmesi,
d) Fonun kendi mali yükümlülüklerini karşılayamaz durumda olması ve benzer nedenlerle fonun devamının yatırımcıların yararına olmayacağının
Kurulca tespit edilmiş olması.
(2) Fon mal varlığı, içtüzük ve izahnamede yer alan ilkelere göre tasfiye edilir ve tasfiye bakiyesi katılma payı sahiplerine payları oranında
dağıtılır. Tasfiye durumunda yalnızca katılma payı sahiplerine ödeme yapılabilir. Fesih ihbarından sonra yeni katılma payı ihraç edilemez. Tasfiye
anından itibaren hiçbir katılma payı ihraç edilemez ve gerialınamaz.
(3) Tasfiye işlemlerine ilişkin olarak, birinci fıkranın (b) bendinde yer alan altı aylık süre sonunda hala fona iade edilmemiş katılma paylarının
bulunması halinde, katılma payı sahiplerinin satış talimatı beklenmeden pay satışları yapılarak elde edilen tutarlar kurucu ve katılma payı alım satımı
yapan kuruluş nezdinde açılacak hesaplarda yatırımcılar adına ters repoda veya Kurulca uygun görülen diğer sermaye piyasası araçlarında
nemalandırılır.
bu forumu seviyorum ya:)
ABV OSL artık portföyümde olmayacaksın...
Bu zamana kadar ki getiriler için sağ ol.
Petrol düşüyor TGE'ciler dikkat etsin.
Osl yi bende gecen hafta sattim getirisi dustu.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kasabanın şerifi ile kavga edilmez ! kasabadan sürülmek istemiyorsanız Şerifle iyi geçineceksiniz. Ya da kasaba değiştireceksiniz.
Kub'a bak. %1,2 düşmüş. 1.5 ayda kazandığını bir günde kaybetti.pereembe günü bir de gittim TFF aldım. Cuma uzun bir aradan sonra sp500 düştü. Ne diyeyim dxy yükselmiş. Vix endeksi %10 arttı bugün
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ipb'den 8 temmuz tarihli fiyatla çıktığımda fonunun yükselen trendinin bozulduğu konusunda uyarmıştım. ordan bu yana %2 daha kaybetti. 1350 bistin aylık grafik yükselen bant hareketinde zirveye yakın bir yerdir.(zirve 1440, dip 1000) burada %77 hisseye dalmak ben artık tcd'nin müridiyim demek. bu düşük işlem hacmiyle bistin yükselmesinde tek yol olan abd borsalarının yeni rekorlar kırması için dua etmek zorundasınız şimdi.
TGE'ciler iyi yamulacak bu gün...
TGE'cileri uyarmıştık değil mi?
Petrol arzı artacak diye.
Borsaya bir şey olmaz.
Toplatırlar.