aslında hergün entereresan geçiyor bizim buralarda :oleyo::oleyo:
Printable View
günaydın herkese, herkese bol kazançlar
forumda bu kadar sessizlik enteresan, alışmamışız :)
Herkese günaydın..
Ya herro ya merro bu gün
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gunaydın herkese bol tepkısel bir gun olsun diliyorum...poz full long...pivot noktam 1527..hayrlı işler
Yükselenlerde %5 yok!
Anladın sen onu...
Günaydin arkadaşlar
DAX bir düzeltme kalıbını bitirmiş olmalı, DJI zaten bitirmeye istekli, diğer endekslerin etkisinde son beşlisini uzattı da uzattı.
Bir tek NASDA Q' ta soru işareti var, o bitirmiş de olabilir, hala son bir 14700 bacağı kalmış da olabilir.
DAX
https://www.tradingview.com/x/bJ8ibO2q/
Piyasalar Yellen sponsorluğunda kongreye baskı yapıyor gibi şimdilik görünüm, hülasa bu hikaye şu anki koşullarda bitmiş olamaz, tabi düzeltmeler flata, flattan komplekse dönebilir, şimdilik ilk parçası bitti gibi, YTD
Şimdi bazı arkadaşlar iyi niyetli olup bir şeyler öğrenmek isteyenler onlar ayrı başımız üzerinde yeri var , yalnız birde :hn: de okumuş buradayken bulut hocammmmmmm dsiye özel den tahta soran şimdi kuşta hocalık,ustalık derslerine giren eski forumdaşlara sesleniyorum elemanlarınızdan özele neden yazdırıyorsunuz :)
Dün bir elemanınız şunu yazmış akşam biraz okuyayım msj dediğimde gördüm 08.08.2021 tarihine o tarih 08.09.2021 dir bu tarih aralığını sormuş forum gönderilerinde görürsün bu kadar kafanıza takmayın yemeğin tadı önemli :) ne demek istediğimi o arkadaş anlamıştır inşallah.
Diğer konumuz yorumladığım dow öngörümüzdü 33.600 den tepki geldi izlemeye devam .
DJI
Muhtemelen ilk bahsettiğim alternatif WXY ye döndü, ama iç içe bir 5 li tamamlayıp yeni bir 4 çiziyor da olabilir, bütün yapılar üçlü olduğundan anlamak zor, çok fazla (%78.2) geri aldığı için hala 5.1 den 5.2 ye etiketlemek zor gibi görünüyor. Yeni bir 4 e başlamışsak, onun daha da karışacabileceğini düşünmek gerekir, tabi kongreden hep destek tam destek, pandemi bitene kadar ölümüne destek kararı çıkarsa 5.2 veya direk 4 diye etiketlemek gerekir. YTD
https://www.tradingview.com/x/NFX0XnTg/
Lanet THY 13.04 üstüne otur artık
Bist-100
Hala dünya borsalarının sert yukarı yapma ihtimalini elinde tutuyor, olursa son bacak 1-2 yapmış olacak,
Dünya borsaları zamanca düzeltmeyi bu seviyelerde genişletirse, çok da fazla alternatif kalmadı, ya flat+flat+flata, ya da tuhaf bir üçgene dönecek...tabi DZZ ihtimali hep cepte...YTD
Düzeltmenin zamanca genişlemesine uyma senaryosu...diğerini zaten çizmiştik..
https://www.tradingview.com/x/z6cgS01h/
s verdik biraz sevinsin longcular...
Düşüşün kaynağı herkes Evergrande vs diyor ama işin bahanesi o. Gerçek şu ABD piyasaları FED'in para bolluğunda balona dönüştü. Geçmiş çeyreklerde en azından şirket kârlarının artışı söz konusuydu. Şimdi yavaş yavaş o da azalıyor. Giderek daha çok şirket hedefleri tutturamayacağını açıklıyor. Bu balon sönecek mi patlayacak mı bilmem ama süreç başladı 2021 Eylül ayı ile diye düşünüyorum.
Burada mesele Avrupa borsaları ve gelişmekte olan ülkeler buna ne kadar ayak uyduracak göreceğiz. SP500 4300'ün altına gitmeye başladığında DAX ve XU30 nerede olacak? Bir yerde dip yapıp kendi yolumuza devam edeceğiz burası 1486 mı yoksa 1437 mi olacak kestirmek zor. Kestirim yapmadan aşağıdaki trendi izlemek yeterli bence. Benim stratejim, pay long vadelide bu kanalın içinde kaldığı sürece short devam etmek, kanalın üst çizgisine yaklaştıkça şortları artırmak, aşağıda azaltmak şeklinde. Bu arada spot tarafta orta ve uzun vadeli iyi fiyat gördüğüm yerlerde hisse alacağım. Aynı zamanda reel kuru 2018-2021 dönemi düşük bulduğum için 8.27 - 8.42 arası maliyet ile USD'de long durumdayım. Orada da yükselen kanalın dışına çıkmadığı ve faiz artırımı?? gelmediği sürece bozmayacağım.
https://www.tradingview.com/x/PVIK8JTn/
Yürü be THY sen de olmasan boğa olduğumuzu kanıtlayamayacağız [emoji1787][emoji1787]
EREGL de ne dayak yedi arkadaş...tokat manyağı oldu tahta...20,86 dan 16,41 e düştü...
Sizin gözünüzden genel piyasa da alım var mı hala yabancı alıyor diyebilir miyizM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü yatırımcısı için mükemmel fırsat..
AslındaM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizin yaklaşımı çok beğeniyorum.. bayadır önce dolarize oluyorum dedim..
Bende spot kafası dolar tutuyorum..
Ama yılbaşına kadar duracak..
Dolar da trade etmeye tabi vadeli olunca mecbursun ancak spot bence gerek yok yaM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ereğlide günlük usd bazlı şöyle bir resim var
bende bugün biraz uzadım
https://i.hizliresim.com/80odvfk.PNG
Geçen gün biri tofasa tas gibimi demişti... :)
ADAMIN DEDİĞİ 3 GÜN YAŞAMIYOR...
excelde iki ayrı tablo tutuyorum.
son düşüşte onlarda satış göremedim
Hatta alım var
dünkü düşük altı stop olmak kaydıyla
piayasa yükseliş yönlü izlenmeli
bugün de bakalım kapanış nasıl olacak
dünün altına inmezsek iyi olur.
tabii net olan şey
piyasa yönünü perşembe günü belli eder
Millet shorttan çıktı toaso ya bastılar [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Karımızı aldık teşekkürler shortcular.
Paranız bende hemde 2 defa
Tofaş ayı bayrağını çekmiş gibi gözüküyor. Dönüş çok yakındır.
Ağa bak bu dediğin yanlış işte..
33 ten beridir short diyen var burda 49.44 gördü..
Hemde 46 38 yaptı bant doğruladı..
Bir daha long oldu ve gene kazandırdı..
Sonuç..
Ne oldu şimdi..
Güçlü olan ne..
Short mu long mu..
Yav arkadaş alemsiniz ya..gene diyorum kimse shortta içinde olamayacak ...
YEMEZ..!!!
Gir baba ne duruyorsunuz..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne oldu eksi 4 ten eksi 2 oldu [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Baba diyorum size çok yazdım ekmek yedirmezler..
Ağam bunu anlatıyoruz işte..
Öyle anlık görünene kanmamak lazım..
Malumunuz 1.8 şuan eksi..
Ne kadar adam çırptı şu son 15 dk de kim bilir..
Sonuç..
Seans bazına az da olsa yayılsın short herkes görür..
Mesela bağıra bağıra ttkom short dedik özellikle toaso shortlayan arkadaşa ..
Hala shorttan para kıracam diye uğraşıyor..
Ben bildim bileli uğraşıyorM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mevzu tofas veya herhangi spesifik bir kagıt değil..
* dunya gündemi
* yerel gündem (ppk, faiz, enflasyon vb)
* hissenin gündemi
* viop , ve short / açığa satış dinamikleri
gibi bir sürü alt gündem var.. hepsini denk getirmen lazım.. hisseyi veya endeksi iyi analiz ettin ama satış ordinoları yığılmış ne yapabilirsin ?? sıfır.. hiç bir şey.. istediği kadar grafik short veya long diye bağırsın.. farketmez.. para ve satış sonucu belirler.. o nedenle iddialı konuşulması anlaşılabilir bir şey değil..benim gördüğüm bir sürü short veya long fırsatı var.. ama adamlar bu pozları alanlara karşı da poz açıyorlar.. sonuçta yatırım ortamında hisse mantığının ürünü bakış açısı işe yaramıyor masada viop parası var.. öyle ya da böyle kaldıraçlı poz almana imkan tanıyor ve masadaki pot birden artıyor.. viopta güçlü poz açan tarafın (short veya long) spot tarafında satış/alış baskısını karşılayacak parası varsa neticede masadan dışarı atarlar..aylardır izliyoruz.. düşmeyecek bu endeks denildiğinde tabana gömdüler çıkmayacak denildiğinde ise acımasızca yukarı aldılar..grafikler analizler ne gösterirse göstersin.. olacaksa olur..
Son üç saattir yurtdışı dinamiklerinden bağımsız olarak kendi iç dinamiklerimiz ile hareket ediyoruz. Onun da çok iyi olmadığını görüyoruz. Perşembe günü yapılacak PPK toplantısı demoklesin kılıcı gibi duruyor. Orada faiz azaltımı gelirse hem doların hem de borsanın ters tepki vereceği çok aşikar. Hele hele bir de yüksek bir indirim gelirse çok sıkıntılı. Mantıken olmaması gerek ama bu adamlar varken olmaz deyip de dolarını satamıyorsun, bu seviyelerden hisseye giremiyorsun
Daha önce de belirttim 46.44
Bunun altında bir kapatsın da..
Kısalar da bakarsan o ilk fişeği trade amaçlı 48.9 da attılar..
Ama daha önce olduğu gibi 46 dan 38 e saldığında içinde olamayan gene olamaz long ta shortta olamaz..herkes görüyor..bende heyecanla bekliyorum..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tebrikler... tecrübe işte..en güzel tarif..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.ibb.co/cwSFtdw/Screenshot-...ingviewapp.jpg
Shortcuların hala short mu dediği grafik..
Bak nereleri denemiş..
Mübarek BTC grafiği
asimetrik haber takibi de önemli..biz sonradan haberdar oluyoruz.. ama önceden haberdar olanlar var elbette..
mesela takip ettiğim bimas/mgros paritesi son dönemde bimas lehine oldu.. ben anlamsız buluyordum farkın bu derece artmasını ama neticede bu hafta sonu olay bence açığa çıktı.. mr erdoğan zincir marketlerdeki fiyat farklılıkların önlenmesi için çalışmalar olacağını söyledi..bu ise algı olarak "bimas zaten ucuz mgros fiyatlarını düşürmek zorunda kalacak iktidarın tepkisini çekmemek için, sonuçta karlılığı düşecek" şeklinde bir düşünce sürecini tetikledi muhtemelen..
ben bu tür önlemlerin bir işe yaramayacağını dahası fiyat farklılıklarının abartıldığı kadar olmadığını düşünüyorum..bu olaydan bir şey çıkmayacak.. ama trade açısından fırsatlar yaratıyor orası ayrı.. temkinli devam ediyorum..