Teşekkürler. Hoş bulduk. Bilgi için ayrıca teşekkürler
Printable View
Teşekkürler. Hoş bulduk. Bilgi için ayrıca teşekkürler
Ayrıca spk ya sunulacak bilanço tarihi enflasyon muhasebesinden kaynaklanan şirketlere tanınan ek süre son tarih 20.05.2024 .
Deva için ise oldukça profesyonel bir şirket olduğu için :) son tarihinden önceki cuma açıklar , 17 mayıs ta açıklar diye düşünüyorum
Sevgilerimle .
ne zaman dişe dokunur bir yükseliş
olduğunda o gün tekneye binenleri
mutlaka boşaltıyor (vur kaç !)
trade yapmak için bankalar var holdingler var
ne işiniz var burada
matematik bilenler (maldan anlayanlar) binsin tekneye
hedef uzun
Örn.
burgan
87.229 maliyet ile primli günde
28.000 lot aldı
84.34 verdi
iki gün dayandı
bunun parasını tabiki alacak
Enflasyon muhasebesine uygun mali tablo açıklamış şirket sayısı henüz çok sınırlı. Şirketlerin niteliği de genel sanayi sektörünü yansıtabilir mi diye düşününce ciddi kuşkularım var. Yine de göz gezdirdiğimde en temel sorunun endekslenmiş 2022 cirolarının yakalanamaması ya da zar zor yakalandığı yönünde. Açıklanan sonuçlarda ortalama %6 ciro düşüşü mevcut.
https://imgyukle.com/i/yKod9c
https://imgyukle.com/i/yKoAvt
Deva için 2022 ve 2023 çeyreklik ciroları aylığa çevirip enflasyona endeksledim. 2023 son çeyreği de tahmin ettim. Yaptığım çalışmaya göre endekslenmiş 2023 cirosu 11,3 milyar TL çıkıyor. 2022 sonuna endeksli 2022 cirosu 5,2 milyar TL iken, 2023 sonuna getirildiğinde 8,5 milyar TL oluyor. Yani arındırma sonrası %32 ciro artışı mevcut. Birçok sanayi şirketinden iyi bir tablo olacağını ön görüyorum bu açıdan. Maalesef piyasa bu düşüncemi paylaşmıyor.
ben bile takip edebiliyorum
ahlatçı,ICBC,burgan,şeker
bu hissede pek işlem yapmazlar
kurumlardaki işlemler hemen deşifre oluyor
yaklaşık yarım milyon tl zararla
aldılar ve de sahibine teslim ettiler
cuma ve ptesi bu vur-kaç alımları
olmasaydı hissenin 90.XX seviyelerinde olması
mümkündü
Linkler çalışmıyordu
https://i.hizliresim.com/hanh9ve.JPG
https://i.hizliresim.com/bfy2dvz.JPG
Kağıdın yabancısı bile tuhaf. Ağırlıklı Bofa üzerinden 400 bin kadar kadar alım yaptı yabacı, iki gün sonra hepsini sattılar. Böyle yabancı işlemi olmaz, başla biri aldı, bir diğeri sattı denebilir, o da tuhaf, yabancı yabancının tersine bu denli işlem yapmaz.
Bence yabancı takasında gözüken malın çoğu bıyıklı yabancı olabilir, işlemleri daha çok bıyıklı işlemi gibi. Geçen yıl da yabancı takasında tuhaf hareketler olmuştu.
Çakanda 50000 50000 çakıyor.
Şimdi de Ata başladı.
Satan da kızarak satıyor, intikam alır gibi 4-5 kademeye veriyor:)
Kağıtta satıcı çok, büyük bir el lazım. Bana 100 milyon TL verin, %20 yükseltmeden 100 milyonluk malı alırım
Bu kağıt için milyon lot altı sinek ısırığı sayılır, yabancı gemdn hafta 400 bin aldı, hem de göstere göstere, 400k aldı %5 yükseldi, 400k verdi %5 düştü…aynı yere geldi.
Ata 12. ayın başında 90 liralardan düşerken 80 tlde malın altına yatıp geleni karşılayıp baya mücadele vermişti 80 altına bırakmamak için endekse ayak uyduramamasına sinirlenip maliyetin 3 kademe altından kaçıyım dedi herhalde
deva özelinde sorunlar var, ama selec ve ecilc de katılamadı son günlerde yükselişe.,devlet bu işe karıştığı sürece hepsi gider veya durur ilaçcılar. çok karışılan bir sektör keza ekmeğe de devlet çok müdahale ediyor. ama diğer herşey uçup gidiyor. ben üretici olsam kimseye ilaç vermem eninde sonunda üreticinin dediği olur. bu kadar hayati bir ürünse kura endeksli olmalı.
haftasonu anladım zaten çok grafik paylaşmışlar twitterda dedim bu kadar paylaşım varsa gitmez düşürürler. adamların twitterda adamları var troll onlar üzerinden algı ile oynuyorlar.
Ahlat ta işlem yapan
elde kalan 25 idi sabah 15 daha aldı
40 bini en alttan verdi ve bitirdi
100 bin İş Yat basamaklara bakmadan
verdi ardından 3 ay önce aldıklarını
Ata yat aynı seviyeden 50+50+25
stok zararı ile verdi
kabaca 250 bin
bu şirketi bu fiyatlardan satmak !
anlamak mümkün değil
90 dan al 83 e ver hemde 2 günde
yazık gerçekten yazık
iş-yat kendi kağıtları dahil
inanılmaz sattı 22 milyon garanti satışı
ile devre kestirdi
Deva da 100 bin ile nasibini aldı
evimde ve çevremde o kadar çok deva ilacı kullanan var ki inanılmaz, ama kara yansıması sıkıntı. gelecekti bir gün 200m sermaye en düşükler arasında kalacak ve kağıt artık kar etsin etmesin düşük sermaya yüzünden gidecek o günler umarım yakındır. düşük sermayeli kağıtlar fk lar 100-500 arasında şu anda. bizim fk 7 ve sürünüyoruz.
Kâra yansimasida sıkıntı değil aslinda 2 milyar tl kâr eden kac hisse var ki borsaya açık. Kârdada sıkıntı yok.
Bu ara iş yatirim fonu değil direk iş yatirimdan alan satiyor gibi oda 35 maliyetli 1 1.5 milyon lot mali var sanırım 500 bin lot satmis bu ay. adamin 35 milyon tlsi 83 milyon olmus satiyor ne diyebiliriz ki alıcı kuvvetli olmayinca kağıt gidemiyor.
Ben bu gelismeleri görünce yurt dışı falan 5 yıl öncenin frotosunu pegasusunu bulmuş gibi falan düşünüyorum ancak endeksten ters hareket edince moral bozuyor. Sabirli olanin kazanacağı bir hisse ciddi sabir istiyor.
satan aramızdan biri nick adı C ile başlıyor ve burada önemli paylaşımlarda bulunuyor. şaka yapıyorum tabiki :))
[QUOTE=rodrigo44;6722255]Kâra yansimasida sıkıntı değil aslinda 2 milyar tl kâr eden kac hisse var ki borsaya açık. Kârdada sıkıntı yok.
Bu ara iş yatirim fonu değil direk iş yatirimdan alan satiyor gibi oda 35 maliyetli 1 1.5 milyon lot mali var sanırım 500 bin lot satmis bu ay. adamin 35 milyon tlsi 83 milyon olmus satiyor ne diyebiliriz ki alıcı kuvvetli olmayinca kağıt gidemiyor.
Ben bu gelismeleri görünce yurt dışı falan 5 yıl öncenin frotosunu pegasusunu bulmuş gibi falan düşünüyorum ancak endeksten ters hareket edince moral bozuyor. Sabirli olanin kazanacağı bir hisse ciddi sabir istiyor.[/QUO
değerlemeler 2023 için
2022 ye göre DAD % 71 ilk altı ay (ocak hariç)
% 78 ikinci altı ay gibi
DEVA ilk altı ayda satış gel.% 123 TL artış (kutu %16.9)
Dokuz aylıkta satış gel.% 115 (kutu % 15.11)
Deprem vergisi ilave olarak 2023 dokuz ayda
karını % 96 artırmış
artık yeni değerlemeler 2024 için
DAD değeri % 63 artmış 2023 ilk aylara göre
benzer hareket 2024 için düşünüldüğünde
hisse için
150 TL üstünde değerleme olması gerekendir
Bugünkü resmi gazeteden.
BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLERİN FİYATLANDIRILMASINA DAİR KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KARAR
MADDE 1- 6/2/2017 tarihli ve 2017/9901 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karara aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 11- (1) Geçici 10 uncu maddenin birinci fıkrasına göre belirlenen beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 (bir) Avro değeri, 2024 yılı için de uygulanmaya devam olunur ve 2024 yılı için 2 nci maddenin ikinci fıkrası hükümlerine göre ayrıca yeni 1 (bir) Avro değerlemesi yapılmaz."
MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
Fiyat Değerleme Komisyonu
yılın ilk 45 günü toplanır yeni
bir avro değeri tespit eder (senede 1 kez)
(DAD değeri 2023 Aralık sonunda
belirlendiği için )
Şubattaki değerlemenin olmayacağı tespit
edilen avro değerinin devam edeceği
2022 içinde 6.geçici madde düzenlenmişti
2023 Temmuz zammında bir başka geçici
madde ile yeni bir avro değeri tespit edildi
aynı şeyler 2024 içinde geçerli
Benim anladığım bu ay sonu için beklenen fiyat artışı olmayacak. Sanki bu beklentiyle fiyatlanmıştık, bir de artı olmayacak diye satış yemesek bari:)
Eşleşme iyi şu an. Demek etkisi olmayacak
Brüt kar marjı %56
Faaliyet kar marjı %34
Net kar marjı %30
Böyle mal bulmuşlar bırakırlar mı herkesin gözü devada ama temettü mevzularından falan insanlar uzak duruyor bide hisse uzun süredir dinlendiği için 4 5 gün bir yükselse temettüyü falan unutur herkes sıraya girerlerde işte şimdilik öyle durum yok
yine bu kur artışından biz dayak yedik. herşey artar ilaç artmaz. bu şirket yurtdışına satış yaparsa rahatlarız, 33 tl den aldığı hammaddeyi yine 33 tl den yurtdışına satar. kur saçmalığı en büyük engel.
aslında kur artışı zaten öne alınıp şubat yerine aralık sonunda yapıldı kur artışından dolayı bir fiyat artış beklenti yoktu. Asıl hikayede şu idi uzun yıllardır kur hesaplaması yapılırken bir önceki yıl eruo kurunun ortalamasının % 60 hesaplanıp buna göre TL ilaç fiyatları belirleniyor bu oranın % 70 e çıkartılması tartışılıyor bir iki haftadır dillendirilen konu bu idi. Maslak ortağın defaten anlattığı gibi fiyatlar uzunca yıldır ülkemizde dipte ilaç fiyatlarında enfllasyon yada kur artışının altında bir artış olduğunda bir çok ilaçta bulunamama sorunu yaşanıyor ve ilaçta hayati bir ürün olduğu için mevzuat dışı ara zamlar yapılıyor. Deva kendi ürününü üretmesi ve etken madde üretim kabiliyetiyle bu dip olan fiyatlardan bile % 57 bürüt kar marjı ile ürün üretebiliyor cironun içindeki ihracatın payı arttıkça bu oranın artması beklenebilir. Gelelim neler olacak biz bu filmi daha öncede izledik kar marjı düşük olan % 15-20 kar marjı ile çalışan firmalar ilk turda elenecek bunlar başkasının ruhsatlı ürününü başka bir firmadan etken madde alarak montaj yapar gibi ürün üretip satan firmalar. bunların ürettiği ürünler genelde rekabetin yoğun olduğu çok sayıda jeneriğin olduğu ilaçlar. bir diğer gurup ise diğer ülkelere yaptığı satışa buradaki fiyatın referans fiyat olarak yansıyıp diğer ülkelerdeki satış fiyatlarını düşürmek istemeyen firmalar ürünleri satmamaya başlıyor sonra bulunamayan ilaç sayısı binlere ulaştığında başlıyor ulusal medyada haber olmaya. Bu durumda ilave zam yapılmaz ise deva gibi firmalar bir miktar bürüt kar marjı daralması yaşasa da iç pazarda pazar payını arttırıyor iskonto ve promosyon oranlarını düşürüyor. Zam gelirse de bir miktar bürüt kar marjını arttırıp ekstra gelecek olan pazar payından faydalanamıyor bana soracak olursanız % 10 ilaca zam gelmesi ile gelmemesi arasında finansal tablolar açısından pek bir fark yok derim. Bu birazda pazarlama becerisi ile alakalı firmanın lehine bile evrilebilecek bir durum aslında biliyorsunuz firma sürekli yeni ürün piyasaya sürüyor yok satan ürünleri her isteyene verirken yanında bu yeni ürünleri de verebilirsiniz tabi yok satan ürününün talebinin ne kadar güçlü olduğu ile ilgili bir durum.
ne olacak böyle bilmioyrum, sermayesi düşük olanlar uçuyor kara bakmadan, bunun gibi sayılı karlı şirket sürünüyor. şirketinde umrunda değil bu fiyatlar artık girdik bir alamaete.
Piyasa fiyatlamasına üzülmemek elde değil. Hisse yoğun fonlarda 3 yıllık getirilerde 1. sırada fonun %930, 20. sırada bir fonun % 680 primlendiğini görüyorum.
3 yıl önce bizimkinin fiyatına bakıyorum 31 tl, yani 3 senede %200 primlenememiş.
1 milyon tl 3 milyon tl olamamışken, 20. sıradaki fonda neredeyse 8 milyon olmuş.
Çok yazık.
gen ilaç ilaçlarına zam gelmiş bize gelmemiş , bu hareketler şu demek oluyor kar önemli değil, bedelsiz potansiyel önemli değil, şirket için yatırımcı da önemli değil.
İkmib 2023 ihracat rakamlarini açıklamış sirketler özelinde paylaşım yapildiysa eger devanin ne kadar ihracat yaptığına ulaşabiliriz ben aradim bulamadim bulabilen varsa paylasabilirse ihracat rakaminida görmüş oluruz
Gen İlaç ın piyasa değeri 720 mio usd geldi ( %8 primli ).
Biz yatay kalmayı bırak her gün %1 aşağıya gidiyoruz ... (530 mio usd piyasa değeri )
İkisinin finansallarına bakıyorum genil 720 mio usd olduğu yerde bizim 2,5 mia usd olmamız lazım ..
Bu ralli de çöp alsam giderdi , bu deve gitmedi. Allah bildiği gibi yapsın seni deva ..