En son baktığın finansal Eylül ayına kadar olanı iceriyor. Arada 3 ay daha var! Eldeki nakit artmıştır fakat satın alma olayi da son çeyrek içerisinde olmuştu yıl bitimine son 1 hafta kala..
ytd
Printable View
Moza hc sinirler gergin sanırım biraz.
Katilmadigin konu nedir anlayamadım. Yazım dilim kötü biliyorum ama sektörün durumu belli değil mi aylık kastrat hc paylaşıyor, soda külü de keza öyledir. Sanayinin durumu belli diye..
Bankalar geleceği fiyatlamaya devam ediyor, çok defa yazdım. Normal şartlarda yüksek faizle bankaların aurunmesi gerekir ama yıllarca surunmusler geleceği fiyatliyorlar işte. Faizler düşmeye başlayınca da fiyatlayacaklar bir süre sonra da gerçekler satılmaya başlanacak dedim dedim durdum, geçen seneden beri. Demedim mi yoksa. Faizler istenilen yere gelince de bu sefer sanayi canlanır
Paranın tekniği çizmesi için paranın aynı yönde olması lazım.
Soda külünde ki kapasiteyi ornekleyerek anlatayım o zaman. Full kapasite ile elinde 3 ml ton mal var.
Kül fiyatları yükselirse ( zirvede) giderlerde kur da aynı oldugunu varsayalım! Hem ciron hem kârın artar.
Kül fiyatları düştü ( dipte) giderlerde kur da aynı oldugunu varsayalım! Ciron da kârın da azalir.
Yani soda külü maksimum kapasitesi kadar bir döngüde olmaktan kurtuldu hem bu birleşme sayesinde Wyoming alınmış oldu yani olabilecek döngüden kurtulmuş oldu ve büyümüş oldu. Şişecam birleşmesi olmasaydı Wyoming nasıl soda sanayinin olurdu? Olamazdi.
Zaten pandemideki emtia fiyatları ( soda külü) mücbir sebeplerden dolayı pik yapmıştı. Maksimum fayda maksimum kar olabilecek zirve idi diye hatırlıyorum, o zamanki maksimum olan eldeki kapasite ile. Bu yüzden Mersin i örnek verdim.. ytd
https://tradingeconomics.com/commodity/soda-ash
5 yilliktan fazla grafik kül fiyatlarında.
Her ne kadar yuan bazlı olsa da zirveler ve diplerin ne zaman olduğu belirgin görünüyor.
Avrupa tarafında durum da bundan hallicedir.
Elbette abd tarafı bundan sonra daha önem arz edecek artık. Ytd
Özet geçeyim 2024 yılının son çeyreğini.
Kuzey Amerika.
Kasırgalar rağmen onarımlar hızlı olmuş düşük inşaat ve cam talebi sebepli fiyatlar yüzde 4.5 düşmüş.
Asya
Aşırı arz ve zayıf talep sebepli fiyatlar düşmüş.
Avrupa
Sıkı arz, üretim artışı ve lojistik zorluklardan dolayı yüzde 5.2 artış eğiliminde imiş fakat Almanya, Fransa ve İspanya da artan enerji maliyetleri sebepli elektrik fiyatlarında rekor seviyeler goruldugu için biraz zorlanmislar.. zayıf inşaata göre otomotiv tarafında toparlanma sebepli fiyatlar yükseliş eğiliminde kalmış yıl sonuna doğru..
https://www.chemanalyst.com/Pricing-data/soda-ash-76
Ytd
Avrupa tarafında benim düşündüğümden bile iyiymiş doğalgaz ve enerji sebepli sıkıntılı olabilir diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Ha orada da sınırlı arz diyor, eldeki stokların bitmesi lojistik sıkıntılar sebepli kül fiyatların artmasını desteklemis bu da mersin soda külü tarafını aklıma getiriyor ama tabi tonajlar kısıtlı muhtemelen. Ytd
Neden Mersini düşündüm. Oralardaki enerji maliyetleri artıp, stoklarda azalmissa daha uygun yerlere yönelmişlerdir. Ytd
Ayın başından beri çiti, iş yatırım ve döşe birden ne oldu da attınız. Ytd
Bu kadar pislik ve adilik hangi ülkenin borsasında var acaba. Ytd
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...tiracak/721913
2023 de 10 milyar dolar önündeki 5 yılda yatırımdan bahsetmiş ciddi para 355 milyar tl yatırım demişler bu yatırımların ne kadarı borç ne kadarı özkaynak ve bu borçlar ne zaman biter
ciddi paralar ....
yatırım tavsiyesi değildir .....
hocam sinirler gergin değil güzel temel bilgiler veriyorsun eyvallah.ama hisse fiyatı ile mevcut ya da gelecek projeksiyonu arasında sürekli bir korelasyon kurmaya calışmak manasız hele birleşmeden sonra.
kazan doğurdu mu ki öldüğüne inanalım.en şaşalı döneminde ya da bu beklentiyi satın aldığında paraya mı doyurdu?
2027 sonrası yatırımlar bitince gelecek cirolar yatırımların geri dönüşü falan.demek henüz böyle bir beklenti oluşmadı ki hisseye talep yok bu hikayeye henüz inanmıyor kimse.
zaten buna inanmak demek şu anki ederinin normal olduğunu kabul etmek demek.
şu an 2 dolar olması gereken hisse 2027 de en az 4 dolar üzeri olmalı
sen diyorsun ki stadın zemini kötü kar yağıyor 2027 de iyi oyuncular transfer edeceğiz yeni stad yapacağız güzel sonuçlar alacağız.temel de bu örnekte olduğu gibi işte...halbuki rakipler de aynı stadta aynı hava koşullarında oynuyor.
2027 de iyi oyuncular alsan mourinho yu da getiirsen yine şampiyon olamayabilirsin.
brisada ben bu mevzuyu yaşadım yıllarca bekletti kar lastığu zorunlu oldu aksaray fabrikası açılınca kralsın ben oğlum dedik falan filan.
wyoming de buyuk yatırım ancak şişeden büyük değil .gerçekleşse bile soda külü fiyatı 2 kat artsa bile fiyata yansımaya bilir.
deli kar elde ettiği dönemde ortada amerika yatırımı yok iken o karı dağıttı mı bu arkadaşlar?
sözün özü bu hisseye talep yok amerika hikayesi de satın alınmıyor.
hobi olarak navlun fiyatları soda külü arz talep satışlar rakipler takip edilip paylaşılabilir.can sıkıntısından bunları yaptığını da biliyorum ama günün sonunda bu mevuzların fiyatlamaya bir etkisi olmuyor.
delinin biri gelip hikayesi olmayan şirkette mallanıyor sonra kuyruk küçük yatırımcı da aldıkça alıyor.
aselsan 40 lira olduğunda hikayesi neydi şimdi her tarafta savaş var hayvan gibi ciro arge anlaşma yapıyor 1000ler liginde olması lazımdı.
soda külü 50 dolara düşsün bu hisseyi götürecek çıktıktan sonra 4 dolar olur ya da 5000 dolara çıksın hala 1 dolarda kalır.
çok da şey yapmayın
Moza hc eline sağlık yazı için. Bu bir deger vermektir, geçiştirmeden yazmak bir saygıdır. Ve sen ne söylersen söyle senin gibi dobra yüreği açık kişiler forumlarda pek kalmadı. Çok nadir denk geliyorum.
Belki de olayın özeti bu kurduğun benzetme de
(sen diyorsun ki stadın zemini kötü kar yağıyor 2027 de iyi oyuncular transfer edeceğiz yeni stad yapacağız güzel sonuçlar alacağız.temel de bu örnekte olduğu gibi işte...halbuki rakipler de aynı stadta aynı hava koşullarında oynuyor.
2027 de iyi oyuncular alsan mourinho yu da getiirsen yine şampiyon olamayabilirsin.)
Çok beğendim oncelikle.
bu şirket şu haliyle ( yatırımları, yaptıkları veya yapacakları, borcu vs. başka ülkenin elinde olsa şartlarin aynı olmasına gerek bile kalmazdı. Ytd
Moza hc hobi olarak veya can sıkıntısından paylaştığımı yazmışsın ya 😊 aslında bir nevi not defteri gibi oluyor mutat paylasimlar gidişata dair bir nevi canli kalıyorsun piyasalar için. Ama yine de bazı seylerin birbirine kolere olduğunu da takip edebiliyorsun. Belki yazmasam, araştırma gereği de hissetmeyecegim, belki sadece okuyup geçeceğim. Belki takip etmemi de engelllemis olacak bu durum bilemiyorum. Ve ben paylaşınca belki baskalari da bir ekleme yapar, yanlisimi söyler ya da doğruyu aktarır. Bilgi böyle çoğalır, böyle paylaşılır tabi beni de canlı tutuyor. Düşünsene klipler hariç yıllardır yazıyorum hep mi canım sıkkın. Sıkkın olmayan hisselerimde de yazıyorum ama benden bir tane olduğu için heryere yetişemiyorum 😂
Boş zamanlarinda muzik dinlerim derler ya bende müzik paylaşıyorum sürekli herşeyi zaten takip edemem etmekte doğru değil zaten, piyasa normalleleaecegi zaman zaten rengini belli eder az ya da çok.. ytd
Herseyi takip etmiyorum bazen unutuyorum bazense görüp paylasiyorum.
Ytd
23-01-2025 17:57:27
Küresel konteyner navlun fiyatları bir haftada %11 düştü
Küresel konteyner navlun fiyatları önceki hafta başlayan geri çekilmesini, geçen hafta hızlandırarak sürdürdü.
Uluslararası denizcilik veri ve danışmanlık Şirketi Drewry tarafından hazırlanan Dünya Konteyner Endeksi, 23 Ocak ile sona eren bir haftalık dönemde %11 azaldı.
Drewry tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu haftada 40’lık konteynerin spot navlun fiyatlaması 3 bin 855 dolardan 3 bin 445 dolara indi.
Endeks geçen yılın aynı haftasına göre %13 daha aşağıda bulunuyor.
Düşüşle Shanghai başlangıç noktalı hatlar etkili oldu; Shanghai Rotterdam %19, Shanghai-Cenova %10, Shanghai-Los Angeles %8 ve Shanghai-New York %7 geriledi.
https://m.bloomberght.com/emtia/bdiy
Bu da kuru yük endeksi
Navlun fiyatları yüksekken Sisecamin notlarında geçmişte bu yükten faydalandığı zamanları okumustuk.
Aslında grafikleri şöyle kıyaslayınca herşeyin birbirine kolerasyonlu olduğunu net görebiliriz.. ytd
Ha paylastiklarim yarın hisse fiyatına dair birşey olacak anlamı çıkmasın aman diyim. Bunlar genel gidişata ait paylaşımlar.
Navlun mesela düşüyormuş ya!
Dün paylaştığım asya, abd veya Avrupa tarafı soda külü durumları ya da talep arz ilerleyen süreçte örnek Avrupa bende enerji, gaz elektrik vs pahalı hazır navlun dusmusken daha uyguna maliyetlenmek için başka yerlerden ithal etmek ister ama neresi işine gelirse oradan eder bu navlun hikayesi sebepli aklıma geldi diye paylaştım. Ytd
Bize sakar şakir tosladı galiba. Kral şakir.. ytd
helga ve jony ne düşünüyor dogrusu merak ediyorum 3 aydır içinden geçtiler bir şeylerin yatırım tavsiyesi değildir .... herkes kafasına göre takılsın ....
Sen buralara nasıl düştün Helga ile ne zaman bulustun. 3 ay mı oldu? Halbusi kaç 3 ay geçmiştir helvasını okuyali.. ytd
En az iki yılı vardır kaç 3 ay.. 😊 ytd
Kamçılı adam sahneye girerse diye bekliyohh.. ytd
helga çıkma teklifimi kabul etmedi ... eger etseydi oralı olurduk :))))) alanya günlerinden çok çok eski yatırım tavsiyesi degildir ....
Pekte birşey ksybetmemissin be hojam güneye inince Helganin ülkesinde gelenler, kuzeye çıkınca Birleşik Arap emirliklerine geldim sanırsın. İç kısımlar ise parçalı bulutlu bildiğin ortadogu ve çöl sicaklarlari bazı yerler karla kaplı. Ülkenin iklimi bile değişti.. ytd
Bu adamlar manyak olmalı acaba niye yatırım yapıp borca giriyor, hiç mi akıl yok bunlarda. Koskoca bankası neyim var, finans yönetimi var Koy faize senin mantiginla 😊 öldürdün yine beni gulmekten.
Acaba kenarda duran paraları koymuşlarmidir. Senin penim parlama vermeyecek faizi almaları lazım ya. Ben koysam az paraya az gelir, onlar koysa aynı mı gelir acaba.. demek ki şartlar böyle.. ytd
Abalı heryerde vuruyor.. yazık. Ytd
Olmadı maalesef.. ytd
şise 38,62 tl
euro 37.61 tl
dolar 35.73 tl
şise 200 haftalık tl ortalaması 32,80 tl yatırım tavsiyesi değildir ... herkes kafasına göre takılsın...
Dolar/TL Kuru Anketi
15 analistin 2025 sonuna ilişkin dolar/TL beklentisi 43,0000 seviyesine işaret etti. Geçen ayki ankette yıl sonu tahminleri 43,6250 olmuştu. 2026 yıl sonu dolar kuru tahminleri ise 12 analistin katılımı ile 48,7750 oldu. Foreks.
Ocak ayı enflasyon rakamları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Şubat Pazartesi günü saat 10:00'da açıklanacak. Ytd
Kazanılmış başarısızlık sendromu veya öğrenilmiş çaresizlik sendromu, organizmanın göstermiş olduğu tepkilerin sonuca ulaşmaması durumunda, sonucu değiştiremeyeceğine karşı oluşan inanç ile gelen bir ruh hâli durumudur. İnsanlarda zamanla oluşan başarısızlıklar karşısında kişinin bir şeyleri başarma isteğini günden güne kaybetmesi sonucunda, belli bir konuda veya genel olarak başarısız olacağına dair bir inanç geliştirmesi ile kendini gösterir.
Yatırım tavsiyesi değildir psikoloji onemlidir
Birde şişekolm sendromu var. 😊 Ytd
Çok göreceli bu durum. Başarı tek kulvarda beklenmemeli. Kişisine göre değişkenlik gösterebilir.
borsa kısmından bakarsak yüzde 50 psikolojidir. Tek hissede sıkıntı doğurabilir, 5 hissen vardır 3 u sürünüyordur uzun zamandır ama 2 si uzun zamandır da alıp başını yuruyup gitmiştir. Başarısizlik her ne kadar 3 nde olsada diğer 2 si az da olsa başarmanin ilerisi için umut olacağı beklentisi doğurur. Zamanında da kötü olan 3 u veya 2 si mutlu etmiştir. Bu döngüyü iyi yakalamak lazım ama önce psikoloji. ülkede bu psikoloji normalin 2-3 katı olmali tabi. Sadece kişisine göre değil aynı zamanda ülkesine göre de değişir bahsettiğin ruh hali. Ytd
Tabi kendi içeriğinde yaptığın hamlelerde önemli. Hatayı kabullenmek, durumu kabullenmek, sonraki uygulamanda öncekilerden ders almak aslında sonuç yine almış veya alacak olduğun her kararı ucu yine psikolojiye bağlı. Ytd
Dağ esintisi mi yaşattılar, hafif. Ytd
Tabi şişe bu hemen öyle heyecan yapmamak lazım. Trendine girmesi lazım, hacim ile bugün belki endeksi desteklediler belki geri alım vs olabilir. Önce trend.. ytd
Aylarca, günlerce sürüm sürüm süründür sonra dudağının kenarına bal 🍯 çal.. yemem.. ytd
Yemem ama yanında da yatarım. Ne lazım 41 kere maşallah üstü lazım.. yoksa yine bildiğin bizim kazım.. ytd
Kamçılı adam son dakikalarda kamçıyi yanlış yere vurdu galiba. Karanlığa kaldı. Ytd