Ons altında bir hareketlenme var gibi
An itibariyle 2354 dolar
% 0,65 pirim
Gram altın : 2440 TL.
Dolar : 32,24 TL.
Printable View
Ons altında bir hareketlenme var gibi
An itibariyle 2354 dolar
% 0,65 pirim
Gram altın : 2440 TL.
Dolar : 32,24 TL.
Dünün Akp'lisi Faruk Aksoy, Akp'nin neden kaybettiğini tane tane anlatmış
[emoji3533] Emekli sana 30-40 yıl maaşının 1/4'ünü borç olarak vermiş. Şimdi parasını istiyor vermiyorsun
[emoji3533] Kibir dağlarında geziyorsun
[emoji3533] Alman Başbakanının binemediği arabalara senin ilçe başkanın biniyor
https://twitter.com/AvAliDvrmAn/stat...g7z8hp6RQ&s=19
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İyi Parti’nin kurucusu, ilk yol arkadaşı Aytun Çıray’dan unutulmaz sözler;
Meral Akşener, Erdoğan ile birlikte İyi Parti'yi şekillendirdi, dirsek temasındaydı.
AKP'nin danışmanına görev verdi, Ömer'in Yolu'nu getirdi.
Altılı Masa'da son ana kadar bekledi, masanın pimini çekti.
İyi Parti'nin % 16-17'lerdeki oylarını her seçim öncesi yaptığı hamlelerle indirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü "Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı, rüzgar ektiği müddetçe fırtına biçeceğini unutmamalıdır" sözlerine tepki gösterdi. Özel, "Dilim varmaz cehalet demeye, dil sürçmesi olduğunu kabul etmek isterim. Sandık dışını çare göstermek bugüne kadar önüne gelen herkese darbeci diyenlerin herhalde sürçülisanıdır ki bayramın yüzü suyu hürmetine biz de affedelim" ifadelerini kullandı.
İyi bayramlar herkese…
Türkiye kurtuluş savaşına meclisle girdi. Bu da sandık sayılır herhalde.
amcam sanki oyun dışı kalacağını öğrendi bütün tuşlara basmaya başladı. nooldu şimdi ip mip dediklerine sabah sabah güzelleme yaparsın🙂
İzmir balıklıova nasıl bir yer? Tüm yaz geçirilir mi?
herkese iyi bayramlar .. şeker bayramınız :he: kutlu olsun
millet bahçelinin mesajını yanlış yorumlamış.. zaten genelikle milete değil gizli yoldan başkasına mesaj verir bahçeli. o nedenle genelikle kimse anlamaz.
benim anladığım konunun TC ile ilgisi bile yok.. sandık olayının.
direkt erdoğanı tehtit etmiş.
sandıkla bırakmak falan yok demiş kısacası. yoksa bu ülkenin liderleri ülke - TC nin sandıkla kurulduğunu çok iyi bilir:)
reyiz önceki seçimi kaybettiğinde seni ben kurtardım. ne sandığı demiş.
önceki yazımda dediğim üzere . bahçeli ile reyizin çatışmaları gündem olacak. kim kimi gömerse.
ilk yumruk bahçeliden geldi.
diğer konuda israile ticaret meselesi.
buradaki yalakları.. onlar özel şirketmiş falan ticaret yok onlar israilin kendi gemileri falan diyerek yalamaya devam etmişti.
kendi trollerini göt eden akp oldu dün. ticaret kısıtlaması geldi. demekki neymiş ticaret bal gibi varmış.
haaa bu yasaklar gelene kadar filistindeki çocuklar bile açlıktan öldü 6 7 aydır orası başka.
birde yasak falan yok kısıtlama var. yani % 1 bile olabilir kısıtlama.. adı konulsun malum kısıtlamanın.
manşet herşeydir :he:
:drunk::drunk:
bak allahın işine. :he:
kılıçtar yapsaydı ismi katil kılıçtara çıkardı
https://www.youtube.com/watch?v=B4T1oKhfID8
:drunk:
Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail'e satılan yakıt, turist getiren hava yolu uçaklarına satılan yakıttır" -AA
Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail'e satılan yakıt, turist getiren hava yolu uçaklarına satılan yakıttır"
- "Jet yakıtı iddiası büyük bir iftiradır. Vatandaşlarımız, siyaset istismarcılığı anlamında yapılan bu iftiralara kanmasın"
ANKARA (AA) - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'den İsrail'e jet yakıtının, askeri uçaklara satılıyormuş gibi yansıtıldığını belirterek "İsrail'e satılan yakıt, İsrail'in turist getiren hava yolu şirketlerinin uçaklarına satılan yakıttır. Türkiye'ye geliyorlar, benzini dönüş için alıyorlar. Bu, Türkiye'nin ihracatı gibi yazılıyor." dedi.
Bolat, TRT Haber canlı yayınında Türkiye'den, Filistin'e saldırılarını sürdüren İsrail'e yönelik ihracat kısıtlaması kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İsrail'in hedef ülkeler listesinden çıkartıldığını anımsatan Bolat, Ticaret Bakanlığının, Filistin'e saldırılarına devam eden İsrail'e yönelik ihracat kısıtlaması uygulanmasını kararlaştırdığını söyledi.
Söz konusu ürünler içinde gıda, tıbbi ürünler, ilaç, mutfak eşyası, konfeksiyon gibi insanların temel ihtiyaçlarının kapsam dışı bırakıldığını dile getiren Ömer Bolat, "Gelişmelere göre devletin ilgili kurumları değerlendirmeleri yaparlar ve Ticaret Bakanlığı olarak bunları biz ya da Dışişleri Bakanlığımız kamuoyuyla paylaşırız." diye konuştu.
İsrail ile ticaretin özel şirketler tarafından yapıldığının altını çizen Bolat, Ticaret Bakanlığının ticareti yapan bir kuruluş olmadığını, söz konusu ticaretin yüzde 99,9'unun özel şirketler tarafından yapıldığını bildirdi.
- "Jet yakıtı iddiası büyük bir iftiradır"
Bolat, Türkiye'den İsrail'e jet yakıtının, askeri uçaklara satılıyormuş gibi yansıtıldığını belirterek "Türkiye'de uçak yakıtı satan iki özel akaryakıt şirketi var. İsrail'den Türkiye'ye çok sayıda turist geldi. Sivil uçuşlar bir müddet devam etti. Uçuşlar, birkaç ay önce iptal edildi. İsrail'e satılan yakıt, İsrail'in turist getiren hava yolu şirketlerinin uçaklarına satılan yakıttır. Türkiye'ye geliyorlar, benzini dönüş için alıyorlar. Bu, Türkiye'nin ihracatı gibi yazılıyor." ifadelerini kullandı.
İsrail'in askeri uçaklarına benzin satılıyormuş gibi lanse edilmesini iftira olarak nitelendiren Bolat, şöyle devam etti:
"Jet yakıtı iddiası büyük bir iftiradır. Vatandaşlarımız, siyaset istismarcılığı anlamında yapılan bu iftiralara kanmasın. Filistin davasına en büyük hizmetleri yapan Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, hükümetlerine, devlet yöneticilerine karşı iftirayı yapmak, günahların en büyüdüğüdür."
- "İsrail'e yapılan ticaretin içinde Filistin'e yapılan ticaret de yer alıyor"
Bolat, İsrail konusunda hükümetin doğru adımlar atmaya devam edeceğini dile getirdi.
İsrail'e yapılan ticaretin içinde Filistin'e yapılan ticaretin de yer aldığını anlatan Bolat, Filistin'e gönderilen ürünlerin, gümrük ve limanlarda İsrail adıyla geçtiğini söyledi.
Söz konusu ihracatın çok fazla olmadığının dile getirildiğini anlatan Bakan Bolat, Filistin'e ihracatın 1 milyar dolar civarında olduğunu, kayda girmeyen kısımların da dahil edilmesiyle 2 milyar dolarlık ticaret olduğunun açıklandığını kaydetti.
Vatandaşlardan Filistin halkının haklarını, hukuklarını, menfaatlerini düşünen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümete ve devletine destek olmaya davet eden Bolat, Filistin'e yardımların devam edeceğini bildirdi.
Bolat, Batılı ülkelerin Gazze'ye havadan yaptıkları yardımların 30 bin tonluk yardımlar olduğunu anlatan Bolat, "Türkiye'den bugüne kadar toplam 42 bin ton yardım malzemesini Gazze'ye ulaştırmayı başardık. Dünya'da, Gazze'ye en çok yardım ulaştıran iki ülkeden biri Türkiye olarak tescillendi. Kanallar açık olsa çok daha fazlasını, içeriye sevk edeceğiz. Bu anlamda hiçbir eksiğimiz yok. Ümidimiz ve beklentimiz İsrail'in bir an önce ateşkes yapması." diye konuştu.
Bolat, İsrail'in Batılı kamuoyu ve hükümetlerden de ikazlar almaya başladığını kaydetti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bazılarınız aklı iş her şeyi iktidara fatura etmek olunca gerçekten başka çalışıyor. Yaw zaten yeteri kadar çok net eleştirilebilecek konu varken neden ısrarla sosyal medyadan çoğu şaibeli şeyleri buraya ısrarla taşıyorsunuz? Seçim de bitti ama. Burası Viop topiği. Şimdi ben bu yazıyı yazdım diye hükümet yanlısı mı oldum?
Sizi bu topicte yaptığınız muhaliflik falan değil. Ha zaten bu sizin işiniz de değil. Gidin siyasete girin ya da öyle formlarda yazın bunları o zaman. Sanmayın ki kimse bir şey yazmıyor diye hep haklısınız. Bir dost.
Bir noktadan sonra yaptıklarınız normal o traraf bu taraf tutmayan biri için böyle görünüyor. Bence bu ortada olan kesin bugünlerde her kesimden daha fazla.
Napim mesela bende sizin gibi AAA bu işin içinde Opet de var eee Opet demek TüPrş demek deyip siz gibi mi yapalım?
Benden size tavsiye bu ülkede 1 siyaset 2 Futbol bu kadar fanatizmi hayatınızın merkezine almayın erken yaşlanırsınız. Gereksiz
çünkü.
Herkese iyi tatiller. Bu gereksiz konularla uğraşmak yerine biraz kendinizi hazır piyasalar kapalı iken resetleyin ki sonrası için işinize daha odaklı olabilin.
O zaman bu mantıkla Turkiye ye gelen turiste satılan her tür malzeme, lokum,kuruyemiş vs ....de ihracata girer.
Burada bir yanlış yok çok güzel yönlendiriliyorsunuz maalesef. Yazının içeriğini okursanız bakan sizin dediğiniz gibi bir şey demiyor. Daha önce yazdım o tarafla Ticaret yapan birinin YMM sini bulun sorun. Ben bilen biri olarak konuya sosyal medyada konuşanlardan çok daha hakimim.
Bir diğer konu biz ABD değiliz bu konularda gücümüz yok. Yapacak olan buradan BAE'ye yapar oradan İsrail'e yapar bunları haber yapanların ruhu bile duymaz.
Ben bir Türk olarak iktidarda kim olursa olsun Devletin İsrailin savaş uçaklarına bile isteye Jet yakıtı satacağına ya da satabileceğine hemde Gazze bombalanırken ihtimal dahi vermiyorum. Vermem de.
Ben diyorum ki böyle tartışmalı konularda bile iktidara vurulmaya kalkışılmasına gerek yok. Zaten malzeme çok. Ve bunlar böyle araya katılınca sulanma olur.
Adım hıdır elimden gelen budur. Bu yazıyı da İktidarı savunmak için yazmadım.Doğruyu savunmak içim yazdım.
Ayrıca da ne seni ne de Bulut'u arada siyaset yazıyorsunuz diye eleştiremem topiğe katkınız benden kat ve kat fazla. Sizin o kadar da hakkınız olsun.
Bayramınız kutlu olsun abiler kardeşler ve arkadaslar. İşiniz rast gelsin.
Cpi verisi piyasayı salladı. Bizimki kapalı Allah'tan. Gerçi açık olsa saçını tarama moduna geçerdi belki
Bloomberg:
ABD’de enflasyon Mart’ta tahminleri aştı. Enflasyon aylık bazda yüzde 0,4 olurken yıllık bazda yüzde 3,5’e yükseldi. Çekirdek enflasyon da 3 ay üst üste beklentinin üzerinde gerçekleşti. Bu artış, enflasyonun ısrarlı biçimde yüksek seyrettiğine ve Fed’in faiz indirimi konusunda aceleci olmayacağına işaret etti.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Dünya Bankasının ilk 3 yıl içinde ülkemize ilave 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağı Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı, Bankanın İcra Direktörleri Kurulunda görüşülerek yürürlüğe girdi." dedi
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/dun...-girdi/3187797
tansu olacaktı şimdi, natoyu ayağa dikerdi.
gerçi o zaman monşerler vardı ortalıkta. asdasds.
hayırlı bayramlar ola.
Efsane benzetme.
Zaten Eski siyasetçiler Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan bu tip benzetme ve söylemlerle halkın anlayacağı dilden konuşurdu.Ve bu sözleride hep siyasi tarihe geçti.
Bu sözde siyasi tarihe geçer.
Efsaneyi hatırlayalım.
https://www.youtube.com/watch?v=M0Sp5m4fP2A
Ben onları savunmuyorum. Size o kadar gözleriniz kapalı ki piyasa açısından göremediklerinizi anlatmaya çalışıyorum. Misal çoktan 15 mlr USd intikal etti ama siz böyle devam ederseniz en son öğrenen en son fark eden olursunuz bu topic bu halde iken. Bende 1 yazarım iki yazarım 3. cü de yazmam susarım. İmzamdaki yazı boşa yazılmamıştır.
https://www.dizibox.in/diziler/alex-rider/
Defalarca kere yazdım tek dert hepinizi kendileri için en düşükte dökebilmek.Piyasada olan bitenler hep bu amaç için. Gerisi teferruat. İş işten geçince ancak anlarsınız. Şöyle ki burada bazı şeyleri sizden tepki çekeceğimi bile bile sizin menfaatinize olduğu için yazdığımı bile fark etmekten uzaksınız. Benim siyaset falan zerre umrumda değil.
Pist 100 324 USD altı-üstü dışında gerisi yalan tek odaklanmanız gereken şey bu. Başka türlü eğer piyasa ve trende inanmıyorsanız sizi mutlaka yarı yolda dökerler. Hele ki bu çok gereksiz konulara önem atfetmeye devam ederseniz......
Sarikizada iyi verecekler veriyle beraber,
Dogalgaz grafiği çok ilginç, sanki bir rampa moduma giriş yapıyor gibi:he:
https://www.haberler.com/ekonomi/ene...226149-haberi/
https://www.bloomberght.com/dunya-ba...2350911?page=2
Burada belirtilen sektörlere bakarsanız kimse kimsenin karagözüne hayran kalıp göndermiyor o paraları. Win Wİn işler çoğu.
Turhan Bozkurt
@TurhanBozkurTV
🚘 Çin'in otomotiv devi CHERRY, Türkiye defterini kapattı.
🚗 CHERRY, Avrupa'daki ilk tesisi için İspanya'yı tercih etti.
https://twitter.com/TurhanBozkurTV/s...D&refsrc=email
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Haber 7
@Haber7
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emeklilere neden zam yapılmadığını açıkladı. Bakan Şimşek konuyla ilgili şunları söyledi:
âBunu yapmak için Türkiye’nin yurt dışından yüzde 50’den fazla bir faizle borçlanması gerekecekti. Böyle yaparsak, gelecek nesilleri de ipotek altına alacaktık. Buna izin veremezdik.â
Şimşeğe sormak gerek yanlış yapılan ekonomik programların faturasını neden emekli ve halk ödüyor.
neden %50 faizle borç alma durumuna düştük.
bu işin vebalini kim ödeyecek.
Normalde bu veri ile satışın daha fazla olması beklenirdi. Fed in faiz indirimi beklentileri de her açıklanan data ile öteleniyor...
Fakat bölgesel gerginlik yüksek. Özellikle dış basında haber akışı daha agresif...Ben çok ihtimal vermiyorum ama İran ın direkt misilleme yapacağına dair beklentiler sürekli sıcak tutuluyor. Olmaz umarım..Çok fazla haber ve açıklama var .
.............
Alman havayolu Lufthansa İran'a uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.
-Bu gece ya da yarın İran’dan İsrail’e misilleme bekleniyor.
......................
Bloomberg, ABD'nin İran ve vekillerinin İsrail'e yönelik bir füze saldırısının yakın olduğuna inandığını bildiriyor.
Israel-Turkey Trade War Declared
https://www.youtube.com/watch?v=4zS_-PP-3Fc
Türkiye nato kartını devreye almalı.
israil bölgede hem tansiyonu yükseltiyor, hem de savaş suçu işliyor diyerekten.
Pısırık durursak, üstümüze gelirler.
Saldırısak, dötleri tutuşur.
3. dünya savaşı için bu laukların bize ihtiyaçları olacak.
İhtiyaç duymazlarsa canımıza minnet, savaşın dışında kalırız.
Can kaybedeceğimize para kaybedelim, bence.
ABD’nin Pensilvanya eyaletinde Ramazan Bayramı etkinliği sırasında düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.
ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yer alan Philadelphia kentinde Ramazan Bayramı etkinliği sırasında silahlı saldırı düzenlendi.
Saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı.
ABD basınında yer alan haberlerde, olayla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve çok sayıda silahın ele geçirildiği ifade edildi.
https://twitter.com/eha_medya/status...g8FI-Jqog&s=19
Herkese iyi bayramlar.
Sevgili bi ağabeyimle konuştuk bugün,
Soruyorum şimdi bu emeklilik işi çıkarken ben dedim mi demedim mi.
Arsızca yasal hak vs dediler, çocukların ve gerçekten emekli maaşına ihtiyacı olan yaşlıların hakkını yediler EYT ciler.
Hayrını görsünler.
Hukuk felsefesi dersinde "yasa" ile "adalet"in farklı kavramlar olduğunu öğrendiğim zaman hayata bakış açım değişmişti.
Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Aziz Çelik’in paylaştığı verilere göre SGK’ye bütçeden ayrılan kaynakların toplam bütçeye oranı, 2020 yılında yüzde 20,7, 2021 yılında yüzde 15,7, 2022 yılında yüzde 13,2, 2023 yılında tahmini yüzde 15,9 seviyesinde oldu. Ancak bu oran 2024 yılı hedeflemelerinde yüzde 10,2’ye kadar geriledi
Çelik'e göre, SGK'ya ayrılan kaynağın geçmiş yıllardaki seviyeye çıkartılması halidne mevcut bütçe büyüklükleri içinde bile en düşük yaşlılık (emekli) aylığının 15 bin TL'ye tamamlanması ve aylıklarda 5 bin TL artış mümkün