Originally Posted by
temel analiz 1
Malum, arazimizin yeri Sultanbeyli Devlet Hastanesi ne tam komşu, 4 liseyede 100-200 metre, 3. Köprü Otoban Sultanbeyli Gişelerine hemen hemen 100 metre, belki daha yakın...Ben en son geçen yıl son çeyrekte bizzat araziyi ve çevresini ziyaret etmiştim, ilgili Muhtarla beraber....O zaman Sultanbeyli gişeleri faaliyete geçmişti, ancak arazimizin önündeki Otoyol inşaat halindeydi, dün bir emlakçıya sordum, arazimizin önündeki otoyol tamamlanmış ...Osmangazi Köprüsüne bağlanacak Otoyol inşaatı tamgaz devam ediyormuş...
Google map den Sultanbeyli Anadolu lisesi veya Sultanbeyli Türktelekom Lisesi veya Sultanbeyli Devlet Hastanesi ni sorgularsanız, tam sağdaki devasa boşluğun, 2.000.000 küsür m2 lik kısmının tapusu MİPAZ a aittir, tapu Mipazındır, bir kısmı için eski arsa sahipleriyle sözleşme yapmıştır... Bu sözleşme haklarını peyderpey devralmaktadır....
2016 da bilmediğimiz, ancak 2017 Şubat da yayınlanan Faliyet Raporundan öğrendiğimize göre, arazimizle ilgili Tuzla Belediyesince İmar palan çalışması yapılmış ve Büyükşehire gönderilmiştir....
Arazimizin 2017 değerlemesinde bu İmar planı çalışması önem arzedecektir... Acaba nasıl bir imar çalışması yapılıyor?...Ne kadarı konut, ne kadarı ticaret, ne kadarı günübirlik, ne kadarı sosyal alan gibi...
Arazimizin bir kısmına "Sarıyer Atatürk arboretumu" benzeri bir yer yapılacak olabilir, bunu devlet veya Tuzla Belediyesi yada İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacaksa, bunun için KAMULAŞTIRMA yapmaları gerekebilir, ki bu durumda MİPAZ ın kapısı çalınacaktır...
Yada, her İmar çalışmasında arazi, arsaya dönüştürülürken ilgili belediye arazinin %35-40 civarında kısmı alır, %60-65 de arsa sahibine bırakır, imarlı olarak.... Emsali ve üzerine yapılacakları belirler...
MİPAZ dan %40 kesseler yaklaşık 900.000 m2 belediyeye kalır, ki bu denli bir büyük arsayı ilgili belediye, Arboretum, park, hastane, okul, sosyal tesisler, spor tesisleri ve benzeri şekilde değerlendirerek Sultanbeyli/Tuzla halkının hizmetine sunabilir...
İmar sonrası MİPAZ a kalan 1.300.000 m2 civarı ARSA bizlere yeterde artarda... Ama bakalım İmar da Ne çıkacak...
Arazimizin değeri yani 2017 değerlemesi yapılırken inşallah bu İmar çalışması neticelenmiş olur...
Not
------
Hissedarlarımla yaptığım bir sohbet olup,
Bu yazdıklarımı okuyup sakın Ne alın Ne satın.... kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.... tüm bu konularda Kap da kayıtlı Yatırımcı İlişkileri Yetkilisini arayınız... Çalıştığınız Aracı kurum araştırma departmanındaki çalışanlara, SPK mevzuatı ile yetkilendirilen yatırım uzmanlarına danışınız, yada ilgili Faaliyet Raporlarında yer alan bilgileri araştırınız...