Çok zordu gerçekten baya bı zorlandi
Printable View
Limanın şirkete etkisi nasıl olacak? Bir beklenti var mı?
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Internet verilerine göre;
- Liman çimentonun karlılığına % 20 civarı olumlu etki edecek.
- Çimento karlılığı % 15 hisseye sahip Sonme yi olumlu etkileyecek.
- Snpam da % 15 ortak çimentoya, Sonme de % 10 Snpam a ortak, oradan da küçük bir etki olabilir.
Fakat fiili durumda çimento fabrikası açılmış en az 5 milyon ton civarı üretim yapılmış ama Sönme ye düşen hiç kar payı yok. Kapasite artırımı için Sönmez den (sahip olduğu Snpam hisseleri satılarak) katkı alınmış ama!
Para gerekirken Sönmez veriyor ama gelirden pay yok..
Patronun Sönmeze hem vefa göstermesinin hem de para vermesinin zamanı gelmiş..
YTD..
Oğuz1975
Sönmez den henüz kar payı aktaramaz çünkü çimento Halen kredisini ödüyor
Genel kurulda patronun söylediği bu
Sonme den para çıkıyor diyorsun sebebi kasada para yetmediği için Snpam payını borsa dışı oğluna satarak sonme ye nakit sağladı
Sebebi de Sönmez çimentonun 2 kez yaptığı bedelliye katılmaz ortaklık oranı düşmemesi için katıldı
Yatırımlar henüz bitmiş borçlar değil
Borçlar bitecek kar edecek ki iştiraklere para aktarsınlar
Olumlu haber ise şudur en azından artık kasaya para gelmesede para çıkmayacak
Onun dışında sonme nin Üretimi faliyeti Yok kira geliri var
Her neyse forumlara yazdığınız kadar şirkete spk ha yazsanız sonuç alınır
Gecen hafta yazıma bak kap haberi gelecek dedim çünkü mail yazdım
Şirkete cevap aldım
Şirkete genel yatırımcı talepleri ile ilgili yazı hazırlayıp atacağım en kısa sürede
Bir sürü yapmaları gereken konular var
Tolgagazi;
Kar payını geçtim bilançoda bile göstermiyor ki.. Çimento kara geçse nereden bileceğiz? Belki çoktan bitti borçlar bilmiyoruz. Snpam da % 10 luk hissesi var ve Snpam kar ediyor. Oradan da gelen birşey görünmüyor. Şirketin sadece kira geliri yok aslında ortaklıkları da var ama oralardan pek ses seda yok..
Bunları şirkete yaz diyeceksin ama emin ol şirket zaten buraları okuyor/okutuyordur..
Şirkete değil ama SPK ya yazmak düşünülebilir.. Kısa bir zaman tanıyalım yine de..
4,00-4,15 bandında takılı kaldı şimdi de . Kardeşinin yaptığı düşüş ile kafa kafaya geldiler fakat yine kardeşi biraz önde. Baktığım bir sitede Son 5 dk ve 15 dakikalık durumuna GÜÇLÜ-AL veriyor. enteresan bir durum değil mi ? gerçi 15 dk rotarlı geliyor ama güncelleme yapmayı unuttular herhalde :) YTD