Originally Posted by
se7en
merhabalar,
benim borsa serüvenm 10 yılı bulmuştur. ilk başlamam abim sayesinde olmuştu. onunda borsa bildiği yoktu o zamanlar ama kendince zengin olmanın yolunu bulmuştu. ben de ondan görmüştüm. bira birikimim vardı onunla başladım. tabi bir şey bilmediğimiz için sadece grfiklere bakıp bunu grafiği güzelmiş alalınır mantığıyla giriyorduk hisselere. tabiki bu işlemler kısa vadeli oluyordu hep. günlük, iki, üç günlük vs. ilk zamanlarda şansımıza bir kaç hissede kazandım. sonraları al satlar genellikle zarar etmeye başladım. bir süre bu şekilde devam ettim. daha sonra bu şekilde olmayacak diyerek piyasada bulduğum (ismini şu ana hatırlamıyorum) üç serilik teknik analiz kitabı aldım. bunların biraz katkısı oldu ama hep teoride kaldığı için teknik anlamda bir şeyler öğrenmem baya zaman aldı. kendimce bir kaç teknik göstergeyi baz alarak işlem yapıyorum. halen de bu şekilde devam ediyor çünkü bu forumdan öğrenmekte olduğum yöntemleri henüz bir şablona tam anlamıyla oturtamadım. ama formasyonların baya faydası oldu. bu kısmı şu an kendime yetecek kadar baz alıyorum. forum dışında da tabiki formasyon bulma anlamında kendimi geliştiriyorum. güzel formasyonlar bulduğuma da inanıyorum. sn Akasakal' a bu konuda teşekkür ediyorum.
konunu özeti borsa hayatımın büyük bir kısmı hep abidik gubudik hisselerde al sat ile ve tokat yemekle geçti. fakat çok büyük bemlalar ile bu işlemleri yapmadığım ve kendimce de iyi sayılacak bir gelirim olduğu için şükür büyük zararlar yaşamadım. ama yediğim tokatlar bana ders, tecrübe olarak geri döndü. şu an model hisseler sayesinde daha düzenli bir kazancım var ve abudik gubidik hisseler ile de işim olmuyor artık. inanın ki bunlar bir verir 10 alır.Ayrıca borsadan zengin olmak gibi bir hayalim de yok artık. zadece bana getiri olsun yeter.