Gökten para yağacak heralde .................
Printable View
Gökten para yağacak heralde .................
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yatay bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmini -68, ortalama tahmin ise 0 oldu.
Foreks'in 35 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +740 puan olurken, en düşük beklenti -575,50 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 35 analistin 18'i pozitif, 17'si ise negatif
açılış tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 36,90 puan düşüşle 122.283,87
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -68
Ortalama : 0
Maksimum : +740
Minimum : -575
Katılımcı: 35[(+18)(-)17]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(07/02/2020 - 09:23:16)
Analizinize katılıyorum. Ancak bu hisse de enteresan nokta son yıllarda hakettiği değeri yakalamak için savaş vermesi ve bizleri sadece ederine gelebileceğine inandırması. Benim bildiğim geleceğe yönelik beklentilerin alınması önemli ve şirkete olan güvene işarettir. Yani bu zaten ederi. Gelecek için pompalanan habererin etkisi maalesef şu anda hiç görünmüyor. Gerçekleştiğinde bile hisse sadece ederini yakalamaya uğraşıyor. Fiyat daha önce 4'lere çıktığında da (bölünme öncesi) yabancı payı o zaman da 40% lara çıkmıştı ve sattılar 5% lere kadar. Yabancı olmuş olmamış bence önemli değil, bence önemli olan şirkete güven ve patronun söylediklerini gerçekleştirme olasılığı. Ben bu hisseyi onun için hep orta-kısa da düşündüm ve o şekilde düşünmeye devam edeceğim. Ne zaman yurtdışı işlerini aldığını teyit ederse o zaman uzun vadeli düşünürüm. İnancım artar.
Sağlıcakla kalınız
ytd...
Sn.küçükyatirimcı.
Yorum doğrudur. Bilanco konusunda ben de aynı düşünuyorum. 11.mn.u biraz gecebilir belki. (Gayri menkul degerlemesi şilede yapılan villalar idi.)
Ancak durdurulan metronun tekrar baslayacak olmasi, ki 11 mn.euro luk teklifin hayata geçmesi demektir, yurt dışı beklentileri, yeni islerin alınmaya devam etmesi, yabancı alimlarinin devamı gibi beklentiler hissenin gelecek icin umut vermesini sagliyor.
6.40 lar gecmişi ve bu günü karşılıyor ancak yukarıda saydığım beklentiler geleceğe ışık tutuyor. Şu metro işi yada katar olayından gelecek haberler daha yüksek fiyatları görmesini saģlayacaktır hissenin.
İnşallah oyle de olur.Ytd
Sn.Emrecant.
Yabancının satma sebebi metro islerinin o zamanaskiya alınması ve temettü vermemesiydi diye hatirlıyorum.. Simdi durum olumluya kaymış gibi görünüyor. İnşaat sektöründeki canlanma ihtimali de var.
Ben teşekkür ederim.
Beklentimin sebebi 2019 son çeyrekteki ekonomik düzelme
Bu tabii olarak nakit akışına da yansıyacak.
Ve son çeyreğin tahsilat dönemi olması bu elbetteki bilançoya olumlu yansıyacak
Şimdi size uçuk gelebilir onuda anlıyorum ama az bir zaman kaldı bekleyelim görelim
Sn. Emrecant,
Yorumunuz için teşekkür ederim. Şirketin önünün ben de açık olduğunu düşünüyorum. Faizlerin düşmesiyle birlikte F/K'lar da yükseldi ve daha da yükseleceğe benziyor. Şirketin önünün açık olması ve F/K'lardaki yükselişi de dikkâte alırsak 8 F/K'nın şirketin şu andaki değerini karşıladığını, 9 ve 10 F/K'ların da yıl içinde görülebilecek noktalara işaret ettiğini düşünebiliriz.
2019/12 net kârının 11M olması durumunda yıllık 40M net kârla 9 F/K için 40*9=360M piyasa değeri ve 360/50=7,2 lira hedef fiyat, 10 F/K için 40*10=400M piyasa değeri ve 400/50=8 lira hedef fiyat orta vadede takip edilmesi gereken noktalar diye düşünüyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam 2018/12'de gelen faaliyet raporunda CEO Nevhan GÜNDÜZ, 2019 yılında 2018 yılındaki kârlılığı korumayı hedeflediklerini söylüyordu. Bu yüzden şimdiye kadar açıklanan 28.3M kârı olumlu buluyorum. Çünkü şirket 2018'de (gayrimenkul değerlemesini saymazsak) yaklaşık 40M kâr etmişti. Yine benzer bir kâr gelecek. 2019/12'de toplam kâr 40M civarına gelirse CEO'nun hedefine ulaştığını ve güven oluşturduğunu söyleyebiliriz.
Ben 2019/12'de gelecek faaliyet raporunu ve şirketin gelecek hedeflerini bekliyorum. Bunlar 2020'de şirketin durumu hakkında çok daha net bilgiler verecektir diye düşünüyorum.