degil 20 sene 26 senedir tuttugum hisse var. 1996 da mardin çimento alarak borsaya girdim. hiç satmadım şu an oyakç oldu. son 5 yıldır temettü ödemiyor. satıp satmamakta da teredütteyim
Printable View
Bende de var. Başka bir şey almak için kaynak yaratacak olsaydım göndereceklerimden biri bu olurdu sanırım. Son 2 senede iyi gitti.
Temettüyü beğenmeyen arkadaşlar olaya tam olarak "anlık" olarak bakmışlar. O "anı" da temettü dağıtılan gün seçmişler ve reel getiri yok diyorlar.
Evet temettü dağıtılmadan bir gün önce alan arkadaş ertesi gün teorik fiyattan açılan bir hissede o "an" itibariyle stopaj ödediği için zarardadır. Bir matematikçi olarak buna karşı çıkmıyorum.
Ama temettü yatırımı "anlık" bir yatırım değildir. "Süreli" bir yatırımdır. Hisseyi elde tuttuğun "süre" boyunca reel olarak getiri beklersin ve genellikle alırsın.
Benim temettü dağıtıldıktan gün sonra 100 TL'den aldığım bir hisse tam bir yıl sonra yine aynı gün fiyatı 200 TL iken 10 TL brüt temettü dağıtıp ertesi gün açılış "anı" itibariyle teorik fiyattan açıldığında nominal olarak bir senede %91 kâr etmediğimi söyleyebilir?
Stopajı bahane eden arkadaşların temettü dağıtmayan hisseleri bir sonraki gün %2, %3 ya da %5 kayıpla seansa başladığında o "an" itibariyle reel olarak zararda olmuyorlar mı?
Temettü dağıtımında stopajdan kaçınmaya çalışmak tamamen spekülasyondur.
Madem ihtimal türetiyorsunuz; alın size ihtimal !!!
"Temettüyü verdiği gün taban olursa?"
Bunu muhalefet olsun diye yazmadım, umarım konu anlaşılmıştır...
Temettü verince fiyattan düşiye diyenlerin mantığına göre 100 liralık şirket 10 liradan 10 sene temettü verse değeri 0 a iniyor.
Verdiği temettüyü kasaya giren paradan ödüyor olmasın sakın? :kahkah:
Tamam kardeşim alın o zaman temettünüzü, toplamda portföyünüzün büyüyüp küçüldüğünü hesap edebiliyorsanız siz bilirsiniz :)
Alimlerin bu konudaki görüşü bellidir.
Temettü candır.