Vade kapanışı cuma günü ama bugün %42,5 oran yakalayınca ISGYO'ların yarısını ağustosa taşıdım, kalanlar için biraz daha bekleyeyim.
Yanlış hesap, %38,8 ile çevirmişim :(
Printable View
27 temmuz günü başlangıç teminat rakamları güncellenecekmiş.
VİOP başlangıç teminatları...
https://www.oyakyatirim.com.tr/Annou...eminatlari.pdf
Arkadaşlar selam, aracı kurum değiştirmeyi düşünüyorum, spot hisseleri viopta teminat olarak kabul eden, deneyimlediğiniz kurum öneriniz var mı, isim verme yasağı vs var mı bilmiyorum ama arbitraj konusunda herhalde en öncelikli avantaj bu, o yüzden danışayım istedim
tşkler.
Takasbank ın düzenlemelerine göre belli hisseler, belli oranlarda teminat olarak kabul ediliyor. Dolayısı ile bu bütün aracı kurumlar için geçerli. Ancak, bazı aracı kurumlar, aksi yönde açıklama yapıyorlar yani teminat olarak kabul etmiyorlar.
Bu nedenle, hangi aracı kurum ile çalışıyorsanız, oradaki müsteri temsilcisi ile bu konuyu görüşüp netleştirmeniz daha doğru olacaktır.
Oyak ve phillipcapital de bu konuda sorun yaşayacağınızı sanmam, bazı arkadaşlar da gedik te bu işlemi yaptıklarını yazdılar, ancak yine de hesap açmadan önce mt ile bu konuyu konuşup netleştirmeniz gerekir. Her mt de bu konuyu bilmiyor olabilir, o yüzden müdür seviyesinde biri ile konuşup isteğinizi tam olarak anladığından emin olmanız iyi olur.