ilk önce yatırımınızın vadesi nedir ? ne kadar vadede kertik piyasası fonlarının üzerinde getirme beklentiniz var aradığınız fonda ? en az 3 ay mı bir ay mı yani süre nedir ?
Printable View
Şöyle soylim hocam.yatirimin vadesi konusunda eğer beni tatmin ederse yani para piyasaları üstünde kısa vade olsun uzun vade olsun sürekli kalırım. Hisse işlerini de yavaş yavaş bırakacam.sadece 2 hisse bırakıp bedelsiz hikayesi olanlar filan gerisini satıp fon alacam.hisse düşüşlerde çok psikolojimi bozuyor o yüzden.artik beklemek yoruyor. Onun için ideal bi getiri devam..
Aynı bire bir yaşadığım duyguları yazmışsınız. Evet çok çok uzun vade hisse yatırımı belki iyi getiri olabilir ama bende bundan sonra 5 yada 6 fonda olmayı tercih edicem gibi. Hisse piyasasında psikoloji çok önemli. Bu yaştan sonrada benim için ı ı. Zararda olanları beklemekten başka çare yok. Ama yeni alımlar zor artık. Bazen düşünüyorum da 25 yıldır ne yaptım. İlk aldığım hisseyi tutsam paranın altında kalırmışım. Yapamadıktan sonra züğürt tesellisi. Bırakalımda artık işi bilenler paramızı yönetsin. Herkese iyi bayramlar. Saygılar.
Herkese iyi bayramlar.
En düşük risk kısa vadede, Para piyasası fonlarında şuan yıllığa vurunca 40 ve üzeri getiriler var, stopaj muafiyeti de yıl sonuna kadar uzadı.
Risk olarak bir-iki tık üzerinde orta vadede(min 6ay), takibimde stopajsiz tarafta çoklu varlık katılım fonları (ffh, cvk, kcv) var. Bunların benzeri stopajsız fon sepeti fonları da var.
Yüksek risk, uzun vadede(min 3 yıl) her zaman tercihim iyi yönetilen hsyf fonlarında, tabi oynaklığı kaldırabilmek için iyi bir çeşitlendirme(para piyasasi ve altın fonları) yapılması gerekiyor.
Saygılar.