borsa bitti suriye başa bela
biz hala hisse peşindeyiz
geleni kafase atıyorlarki
kimseler kaçamasın ytd..
Printable View
borsa bitti suriye başa bela
biz hala hisse peşindeyiz
geleni kafase atıyorlarki
kimseler kaçamasın ytd..
borsanın tadı tuzu hiç yok...18 yıllık borsa hayatımda en kötüsünü 2008 yılındaki amerikan mortgate krizi ile yaşamıştım bu günkü ortam ikincisi oluyor...yatırımcı nefes alamaz oldu....ülkemizdeki faizlerin inmesi bir miktar nefes almamızı sağlayacak ama bunu da hükümet yapacak mı ?? faiz düşmanı olmakla geldiler hükümete bu gün ise en çok faizciye para kazandıran hükümet oldular...ekonomimize çok yazık..tüm sektörler kan ağlıyor....sanayii çarkları dönmüyor...finansal olarak zayıf olanlar ne yazık ki hızla batmaya doğru gidiyor...öz sermayesi ile iş yapan şirketler nisbeten daha rahatlar...
bu sebeble en kısa sürede kaçmak lazım
borsadan son 1 yıl para kazanmayı bırak
halen eksideyim
neyseki portfoyün 1/4 malum hisselerde
kalan nakitte.
2024 borsa açısından kayıp yıl
gelecek içinde kararsarım ytd.
en baba borsacılar bile senin durumundadır dostum...2024 yılı gerçekten de borsacılar için kayıp yıl oldu..ayrıca %100 enflasyon farkı da ne yazık ki bizde patladı...ilk faiz artışlarından sonra kaçmak gerekiyordu...ama benim gibilerin yapabileceği bir yatırım yoktu...keşke altına yatırım yapsaydık...gerçi ben bir miktar ile yapmıştım ama keşke tümü ile yapsaydım...tayibin faizleri bu kadar yükselterek ekonomiye bu kadar darbe vurabileceği aklımın ucundan bile geçmemişti...nas da nas diyordu...ne yazık ki bu gün faize yatırım yapanlar kazandı...haramdır diyenler cezalandırıldı...
gesanda 53 gördükten sonra info dan yine yüklüce sattılar
şimdide sattılar tahtayı yapanlar endekse göre alıyor satıyor
ilerleyen günlerde endeks 2 li tepe yapınca buda tekrar zirve deneyecek
bu işi anladığım kadarı ile ytd.
Değişik işler oldu karanlık odada.Oyak aldı bofa verdi.Info topladığı tüm malı gün içinde kustu.Zirvede bu işlemler olsa arkama bakmadan kaçarım.Ama bu fiyatlarda pek inandırıcı gelmiyor.Su akar yolunu bulur.Astorunda göstere göstere gitmesi sinir bozucu oldu benim açımdan.
https://i.hizliresim.com/oyutuua.png
Gesan/astor grafik olarak karşılaştırma..
Gesan kurulumları yaparken güç trafosunu kimden alıyordu büyük ihtimalle astordan..
Astor büyük bir müşterisini kaybetmekle kalmayıp pazar payına da ortak etmiş olacak..