eyw üstad yakın vadede full dolara geçmeyi düşünüyormusun?
Printable View
eyw üstad yakın vadede full dolara geçmeyi düşünüyormusun?
14.50 'yi arttıramadı, bağladım şimdi. FİBA da bunun üstüne çıkmıyor. Mart sonuna kısmet artık.
(TL'nin aşırı değerli olduğu 2003-2007 arasında full dolara geçmediysem, reel kurun tepelerde olduğu bugünlerde hiç geçmem. Yine yükselir o ayrı, ama faiz farkından daha fazla yükselmesi -yani reel kurun daha da artması- beklentimde yok. Politik riskten fırlama yaparsa yapar ama onun tarihini beklemeyi düşünmüyorum)
Sn. JonDowes,
Şu an hiçbir enstrümana full geçmek mantıklı gözükmüyor bana.
Kimisinin bubble'ı var, kimisinin reel getirisi az.
Yatırımımızı sepet olarak değerlendirsek, bölüştürmeyi nasıl yapmak mantıklı olur sizce (Borsa, Dolar, Euro,GBP, Altın, TL mevduat, vs, vs,....)
Çok yükselecek ürünün olmadığı ortamda, en az düşecekleri seçmek lazım. 50:50 TL ve döviz mevduatı mantıklı olabilir ama kimseye kendi yaptıklarımı tavsiye etmem. Şahsen paritenin trend dönüşünü bekliyorum dövizi arttırmak için.
politik riski biz niye yönetiyoruz ki ? biz spekülatör değil, küçük yatırımcıyız bu nedenle belli dataları analiz ederek yp / tl pozisyonumuzu belirlemeliyiz.
döviz artabilir mi ? evet, düşebilir mi ? evet, peki veriler ne söylüyor ? döviz gevşeyecek..
size sonuna kadar katılıyorum, kör bir şekilde döviz talebini arttıran, piyasaya negatiflik yayan arkadaşları da kınıyorum.
ytd.
eyw @JonDowes 50:50'de mantıklı çoğu banka - faiz verdiği için full dolara geçermisin diye sordum. 14,50 te çok iyi bir oran sayılmaz. vergi düşüldükten sonra.
Dolarla, faizin netini çok fazla bağdaştırmıyorum. O biraz gündelik al satçılığa girer. Dövize gireceksem 3-4 ay tutup %5+ getiriyle geri satmayı bekleme amacında olurum. Veya TL aşırı değerlenmiştir, 1 yılda %15+ yükseliş bekliyorumdur; o zaman daha uzun vade için alırım. TL faizi bu kararları etkilememesi lazım; %1 faiz hareketi bu stratejilerin özünü değiştirmez. Anapara bazında bunları yapmıyorum; VIOP'ta daha ufak tutar için kaldıraçlı borsa, altın ve döviz işlemleri yapıyorum; onun hesabı ayrı.