var
xxx makreme el orgu goz nuru dantel isleme tic ve san a.s.
dal
Printable View
Kıllanma hikayesine devam. Peki, MB bu kısa vadede 6.66-6.80 lerden shortlayıp, buna karşı bankalar/yatırım fonları/çıkmaya çalışan yabancı, kısa vadeli dolar ihtiyacına karşın Viopta riskini azaltmak için long poz açtıysa....K
Kasasındaki doları boşa çıkaran banka v.b. spotta short yaparak arbitraj yapmaya başladıysa...spotta dolar bollaştığından kur düşüyorsa..
MB shortladıği fiyatin altındaki spot kurdan kar edecekse..velev ki kur artsa bile bu onun için TL bazında gerçekten zarar olmayacaksa..
Ve bunu herkes gördüyse..herkes dolar yıkılacak diye shortluyorsa..banka v.b. atbitraj için döküleni topluyorsa..MB buralardan tekrar shortlayıp da bu işbirliğine zarar vermek istemezse...ee o zaman 6.56-6.66 arası çevirir dururlar bizi top gibi..dökülürsen alır ve spotu kaldırır, dökülmezsen MB bi daha shortlar onlar bi daha longlar viopta, eş zamanlı da spotta shortlar..tekrar alttan toplar..
Peki Viopta ilk açtığı(6.66-6.80) pozda ne kadar zarar yazmış olur bu durumda o pozu kapatır da mesela 6.56 dan bi daha Viopta long açarsa. Eğer totalde(Viop yenileme zararı+spot arbitraj karı) kurtarıyorsa..tokat manyağı yapar bizi bunlar.
Bu yeni denklemi tam olarak bir anlamak gerek..dış yatırımcı yoksa, burası ağırlıklı iç piyasa ise..Sanki dar bantlarda sıkışık hareketlerle al gülüm ver gülüm..ta ki reel sektörün 3 aylık toplam borcu/talebi+yabancı yeter ben spottan dolarımı alayım da gideyim artık baskısı kapıya dayanana kadar..eğer bu talep de yeni borç bulunarak ötelenirse..tıkanana ve gittiği yere kadar...."mı acaba?"
Bilenlere sormak lazım detaylarını mevzunun öngörü yapabilmek için bu yeni denklemle..
Saygılar
Vaybe kriz ulkeyi ne hale getirdi hemde bu mazottaki OTV neredeyse sifirken oluyor
nilüfer turizm mazot parasını yolculardan istemesi
https://twitter.com/ankara_cevirme/s...40722626195456
Amerikada soforu olmayan kamyonlara bakin ben bile sasirdim
https://twitter.com/i/status/1033659170082484224