O geri zekaların 1000 lot alacak parası olsa trolluk derdinde 3 kuruş için buralarda yazarlarmiydi
Printable View
Çalıştığın aracı kurumdan yada bankandan örneğin., 2022 yılının şubat ayına 100 bin euro (euro 9 TL sabit için) opsiyon iste...
Prim i öğrendikten sonra (tahmini 9 10 bin euro civarı olacaktır)
Şartlar ne olursa olsun 100 bin artı ödeyeceğin 9 bin yaklaşık 972 bin TL 2022 yılında 100 bin euro karşılığın 972 bin TL olacak şekilde sabitle,
100 bin euro sermayen var ise 2022 de euro 15 olursa 530 bin artı yazarsın. 9 TL de kalırsa ödediğin teminat zararın olur. 7 TL olursa 270 bin zararın olur (tabii euro olarak sermayeni korursan)
Şimdi opsiyonu aldıktan sonra euro olan sermayenin %20 si ile hedefin ne ise long pozisyon açar 1e 10 kaldıraç oranını aşmadan pozisyonlarını vade sonuna ve hedefine kadar yenileyebilirsin. %30 u TL ye çevirip tahvil yada vadeli de taşıyabilirsin, %20 pay piyasalarında pozisyon açabilirsin, %30 kalan ile belirli dönemlerde short ve long ile trade edebilirsin...
Sonuç olarak reel de döviz almadan pozisyonlarını döviz olarak yürütebilir ve gerçek döviz ihtiyacı olan işletmelerinde ekonomideki döviz talep dalgalarına yatırımcı olarak engellememiş olur, sistemin dengelenme sini sağlarsın.
Rakamları yaklaşık olarak yazdım, alternatifleri çoğaltılabilir bu yatırımcının kabiliyetine, öngörüsüne bağlı olarak değişebilir.
Sonuç olarak usd ve euro nun yükseleceği taraf oyuncusu olanlar yapmalı tabii. Yani bu topic için.
Ben usd için olumsuz taraftarım bildiğin üzere.. Uzun bir süre.
Saygılar
Şu sıralar literatür olarak Black Scholes Merton Modeli ve Binom opsiyon modelini okuyorum.
Tahmin ettiğimden çok daha fazla matematiksel derinlik barındırıyor.
Hatta Black Scholes bağıntısı beni zorlayacak seviyelere ulaştı.
Forumda bu tür konularla teorik anlamda ilgilenen forumdaşlar ve başlıklar var mı?
Dolardan yıl sonunda faiz kadar kazansam razıyım ihtiyacım olmayan tl mi 5,29 dan dolara çevirdim. 6.20 olursa faizle aynı olacak. Kaldı 11 ay bakalım ne olacak
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Okudum ve şartları zorlayacak algoritmalar, ben örnek basit anlatım yapmaya çalıştım.
Finans piyasalarının gelecek oyunu. İyi tarafı global piyasalarda Türkiye'de ön sıralarda.. Bu iç açıcı tarafı.
Forumları bilmiyorum, birkaç forumda oyalanıyorum.
Hisse net ilk üyelerdenim aslında...
Ama eskilerden paylaşımcı kalmadı sanıyorum yada varsada yazmıyor.
Saygılar