eðitim diyor baþka biþey demiyor. benim bildiðim eðitimli insanlar papaðan gibi ayný þeyi söylemez ve mütevazi olurlar.
görende abd de baþhekim falan sanacak.
:kahkah:
Printable View
Ya arkadaþlar bu gün ilginç bir þey oldu 4 katlý apartmanýn 3.cü katýnda oturuyorum,temizliðe gelen kadýn balkonu temizlerken 3 tane, cama ve balkon kapýsýna çarpýp parçalanan domates bulmuþ,önce bizim ufaklýk yaptý sanmýþ bana söyledi ,ben imkaný yok bizim ufaklýk dýþarýya çýkmýyor malum kýþ dedim,ayrýca biz minik domates kullanýyoruz,üst kattaki komþu domates alerjisi sahibi o da elendi,neyse haným alttaki komþuya sormuþ,hýrsýzlar böyle kapý pencereye domates vb atýp temizlenip temizlenmediðine bakýyorlarmýþ:plc:eðer kirli kalýrsa ev boþ diye hýrsýzlýk için geliyorlarmýþ,al baþýna belayý þimdi tedirginlik diz boyu...:vk:
Biraz önce kontrol ettim emlak vergim %71 artmýþ halbuki %50 den fazla artýþ olamaz diye karar almadýlar mý?Belediyeye itiraz mý edeceðiz ?
alla alla buda ilginc hakkaten sok oldum
yani sen TR de yasayan biri olarak sahip oldugun gayrimenkulun gercek piyasa degerinin %2.8 ini emlak vergisini odemissin
Bir yasima daha girdim. oysa annemin kozyatagindaki evinde oran binde bir bile degildi
sanirim sizinki ticari ondan oluyor yinede oran cok yuksek
bu forum beni yaslandirdi
Ben de bugün araba ve emlak iþinde ilk defa duyduðum bir hýrsýzlýk-dolandýrýcýlýk yöntemi duydum, onu diyivereyim:
Misal evini-arabaný satýlýða çýkarýyorsun, hoop bir alýcý irtibata geçiyor seninle, malý beðeniyor, fiyatta anlaþýyorsunuz v.s.
Noterde-tapuda randevu alýp, buluþmak için sözleþiyorsunuz
diyor ki:
-Benim iþim çýktý veya hastayým v.s. gelemiyorum notere kuzenim gelsin arabayý ona sat. (ev ise tapu randevusunu kuzenim adýna alýn). Parayý da ödeyecek sorun yok. IBAN numaraný yolla, paraný göndereyim diyor.
Parayý eksiksiz gönderiyor. Sen de malýný kuzene devrediyorsun. Nasýl olsa paraný da aldýn. 2-3 gün sonra kapýna polis savcýlýk evraklarýyla dolandýrýcýlýk suçlamasýyla geliyormuþ. Parayý sana gönderen seni dolandýrýcý diye þikayet edip parasýný geri istiyormuþ savcýlýk kanalýyla.
-Bu adam benden para aldý evi-arabayý baþkasýna sattý, beni dolandýrdý diye. Malý devrettiðin adamý ara ki bulasýn.
Hem paradan hem de malýndan olanlar varmýþ diye duydum, ne kadar doðrudur bilmem.
Bu gibi durumlar için parayý gönderen malý almýyorsa, onun adýna vekalet çýkaran biri olmalýymýþ malý alan.
:wu::wu::wu::wu::wu: