Originally Posted by
keko
ben aylar önce ukrayna beklentisini gündeme getirmiştim...malum ukraynadaki beklenti türkiyedekinden bile fazla idi...gesan yatırımcı ilişkilerinden hüseyin bey yakın zamanda bana ukraynanın elektrik alt yapısının çok eski olduğunu dolayısı ile bir yenileme ihtiyacı olduğunu ,ayrıca 300 civarı trafo merkezinin de tamamen imha olduğunu söylemişti...bu bilgileri nereden biliyordu ?? tabiki ukraynada var olan şirketleri sayesinde ukrayna pazarını çok iyi tanıdıkları için biliyordu...
ukrayna barışı henüz gerçekleşmemiş iken ( ama gerçekleşme ihtimali çok fazla..trump bu savaşı bitirecem iddiasında, her iki taraf da çok yoruldu..barış şansı çok yüksek ) süpriz bir şekilde suriye beklentisi doğru...suriye nin elektrik alt yapısı ukraynadan da beter olmuş...13 yıl süren bir savaş şehirleri harap haline getirdi...suriyedeki beklenti de ukraynadan da fazla olabilir arkadaşlar...
türkiyede elektrik alanında sektörün bir numarası gesandır...(daha önce faaliyet raporundan bir kesit sunmuştum...orada aynen o cümle geçiyordu ) gesan TEİDAŞ ın ihalelerinin çoğunu alıyor...süriyenin yapılanmasında ciddi bir rol alacağını düşünüyorum...yeter ki suriyede bu iş için finansman sağlansın...sanırım finansmanı da suudi arabistan ve diğer körfez ülkeleri verecektir...geçen haftalarda suriye nin yeniden yapılanması için 150 milyar dolarlık bir arap fonunun hazır olduğu söyleniyordu...
bunlar gerçekleştiğinde gesan level atlayacaktır...suriye ile ilgili bir iş kapı bile gesanda bir ralli başlatmasına yetecektir...gelişmeleri sabırla bekliyoruz...20 gün sonra ise trump görevi devir aldığında ukrayna barışı çok konuşulmaya başlanacak...ukrayna için de sabırla bekliyoruz...
son olarak gesanın en iyi bilançoları son çeyreklerdir...bunun için de sabırla bekliyoruz...