Originally Posted by
indregandi
birde bunlar Afganistanda çöktüler, kaybettiler,...ne olursa olsun 80 lerden buyana yığınak yaptıkları bu cepeheyi madem Rusyaya karşı savaşacaklar bırakmamaları gerekiyordu,...orayı kaybettiler,..bir iki Kazakistan dahil karışıklıklar denediler ama oralardan da yenilerek çıktılar, her defasında Rusya güçlü çıktı bu girişimlerde..
şimdi burada asya stepleri için ellerindeki koz Türkiyenin Türki Cumhuriyetler olarak genişlemesi olarak duruyor,..oradan Asyaya nüfuz edebililrler ama Türkiyede Büyük İsraile/Kürdistana karşı defans halinde,..burada anlaşmıyorlar,..bilmem anlatabildimmi,..
Rusyada şunu hesaplıyor eğer Türkinenin Asyaya sirayeti ve nüfus etmesi benim Rusyanın dostluğuyla olursa, yani benim kontrolümde olursa, ben orada rahatlar yüzümü batıya dönebilirim ve cesaretleri kırabilirim ..
Kafkaslarda Erminastana karşı ilk defa Azerbaycan/Türkiyenin yanında yer alışı ve Azerbaycanın sınırlıda olsa orada kazanımları bu nedenle,..buna rağmen bunun kararını Türkiye ileriye dönük veremiyor bir türlü, ..
İşte İsveç -Nato, İsveç - Finlandiya reddedilerek bunun ilk adımı bu konuda bir işaret fişeği olabilirdi, ŞİÖ ye Türkiye gözlemciden öte girebilirdi, ama olmuyor, karar veremiyor burası,..
bu nedenle önümüzdeki seçim bu kararların da seçimi aynı zamanda,..
önümüzdek seçimin devamında iktidar olacaklar bu kararla başbaşa kalacaklar,..