11.512....LONG ......34 adet...... yükseliş başlasın.....
Printable View
11.512....LONG ......34 adet...... yükseliş başlasın.....
yukarıya sürer mi bilinmez ama aşağı basacaksa tam zamanı..uzun bir çıbık lazımki haftalıklar ve aylıklar haklı çıksın..hemide baya uzun çıbık..
200 tl ye satamadığı elmayı 300 e çıkarırsa müşteri bulur ellam..gerçi mal onun etikete 300 de yazar 500 de yazar..
ama sorun şu; mal çürür
demiştim, ben çiftçilik de yapıyorum dayı..
o elmalar başında kalırsa ağaç ertesi sene heç meyve vermez..
piyasa elmayı 200 tl yemiyorsa hileyle zorlamayacaksın..vatandaş 50 tl ye yesin yahu..senin vatandaşın yesin..
niye zorla 200 tl ye kakalamaya çalışıyorsun ..alamaz vatandaş gücü yok..piyasa bu işte..alıcı satıcı arasındaki dengedir..
hırsızn uçkuruna bakmaz..
Karaduman şimdi bir durum var. Ben hisse fiyatına bakarken bugünkü fiyatı İLK ne zaman görmüş ona bakarım misal.
TUPRS bugünkü fiyatı ilk olarak 22 ağustos 2023 de görmüş . Yani 1.5 sene geçmiş.Bu fiyatı ilk gördüğü tarih de satan birisi ilk 6 ay yüzde 20 sonraki 1 sene de yüzde 50 faiz alsa en kötü 100 tl si 180 tl olacak idi. Oysa o gün hisse sattığı adamın 100 tl si hala 100 tl.
Yani ortada bir satıcı var ve bu satıcının malı 100 tl oysa sende 180 tl var. Bu bile başlı başına piyasanın öyle derin düşmesini engelleyen bir kavram. Bu süreç uzadıkça da enflasyanist ortamlarda yukarı ihtimal için baskı artıyor demektir.
Tabi her zaman bu memed bizim lafımızı dinlemiyordu görevden alıverdik . göreceksiniz faizler inecek ve enflasyon belasından kurtulacaz diyebilecek potansiyelde birisinin varlığıda 2. etken.
Kendi adıma öyle senin dediğin gibi yüzde 50 falan derin düzeltmeler çöküşler ben şahsen beklemem. Bekleyemem. 5500 rakamın bana çok afaki geliyor o nedenle.
Bir 6-8 ay daha geçsin borsa hala buralarda olsun iki şey olur. 1. Derin düzeltme olmadan seni düzeltmişlerdir zaten sağlamından. 2. yukarısı için ihtimal çok yükselmiştir.
Neden yükselmiştir ihtimal. Çünkü faizdeki adamın parası 250 tl olmuş idi. Sadece faiz geliri ile bile 22 ağustos 2023 de sattığı malı komple yerine koyabilir. Hemde hiç tereddüt etmeden.
vay arkadaş 9900.01
sanki saat tamircisi ..o kadar ince ayar
göm gitsin be olm
bak bekliyoruz Karadumanla birlikte